Regler for et liv i endring

Nøkkelen til endring …. er å gi slipp på frykt.

Rosanne Cash

Hva er det beste resultatet du kan få?

Hva er det verste resultatet ?

Hva er resultatet av å forbli den samme?

Noen ganger er vi bare millimeter fra den ønskede endringen før vi gir opp. Så derfor aldri, aldri gi opp det du har satt deg fore. Les den lille historien om aldri å gi opp. Du finner den nederst på siden.

Men først vil jeg dele noen spennende regler å leve etter, som jeg har lært av Rita Friedman. De fasinerer meg og derfor deler jeg dem med deg. Kan hende kan de være til hjelp for deg også. Ta en titt og reflekter over dem i det minste.

Hvorfor slike regler?

De styrker behovet for å være føre var i endring,. Med andre ord behovet vi har for å føle at vi kan «gjøre» noe. Reglene er også for aktivt å endre negative underbevisste tankemønstre som har dannet mønstre av hvordan vi opptrer.

Dersom de brukes flittig og ofte, vil reglene endre tankene våre. Når vi forandrer tankene våre og fokuserer på det som er «positivt», vil  livet følge etter. Noen historier fører deg ut av alle historier til frihet. Noen historier holder deg fast i historier fulle av lidelser.

Under hver regel er en «men» situasjon, som kan oppstå mens du leser den. Det er viktig å merke seg at all frykt kommer fra en tanke om hva som kan bli resultatet. I øyeblikket tanken oppstår, eksisterer ikke hendelsene i virkeligheten. Men fordi de gir retning for fokuset vårt, øker graden av frykt – energien vår og tankene genererer muligheten for at det vi frykter skal skje, fordi vi vil ønske å handle på disse tankene. Ved å handle på dem, vil vi ha satt i bevegelse muligheten for at frykten blir en realitet i virkeligheten.

Det jeg skriver nedenfor kan kanskje være litt tung å ta til seg. Likevel, les det flere ganger om du trenger å bearbeide det jeg beskriver. Det fortjener en sjanse. For meg har det vært veldig nyttig lærdom.

Regel 1.

Hvis et menneske, et sted eller gjennstand plager deg, er det din sak ikke andres.

Men

: Det er ikke henne. Jeg forstår det, det er bare at det  hun gjorde var galt, og det er selvsagt ikke mitt problem, men hennes handling er det. (NEI )

Men

: Det er helt klart umulig, andre mennesker oppfører seg ikke alltid som de skal. Det er ikke mitt problem, Det er deres! (NEI )

Men

: Han hadde tydelig feil. Jeg bare rapporterer det ! (NEI )

Hvorfor er noe av dette problemet ditt? Denne regelen er også kjent i psykologien som projeksjon. Projeksjon er en kvalitet eller egenskap som vi ikke liker i oss selv, men ikke klarer å erkjenne og derfor projiserer over på andre.» Projeksjon, også kalt projektiv identifikasjon, innebærer en tendens til å se egne uakseptable lyster i andre mennesker. Med andre ord, ønskene er der fortsatt, men de er ikke dine ønsker lenger. Målet er å få deg til å kjenne deg overlegen.»

Det dette sier, er at ingenting kan få en reaksjon med mindre det er personlig. Med andre ord, oppfatter psyken en frykt eller trussel i det som skjer. Dette er sjelden logisk eller rasjonelt, men ubevisst. Det er vanligvis ikke det som egentlig skjer, men det det representerer for deg på et dypt frykt nivå.

Denne regelen er effektiv, fordi den er det motsatte av måten vi vanligvis forsøker å løse et problem, eller foreta en endring. Reell endring kan bare skje innenfra.

Ved anvendelse av verktøyene og med å gjøre » jobben » som kreves, vil du oppdage at ulike omstendigheter og mennesker holder på sterkere eller svakere emosjonelle triggere for deg. De som er nærmest deg, dvs. din umiddelbare og utvidede familie, har alltid størst evne til å trigge fordi dere ofte deler de mest like forholdene eller problemene.

Jeg fant det nyttig å bruke arbeid på de ytre forholdene i starten. Når triggere som politiske eller religiøse samtaler ikke lenger hadde evnen til trigge meg, fant jeg at jeg var mye mer til stede i de høyere energi- triggerne.

Regel 2.

Dette er bare et foster av rent ego og dermed en illusjon. Jeg gjenkjenner det og gir slipp på det.

Men

: Dette er ekte. Min mor / far / ektemann / kone, osv., er ikke en illusjon. Og det hun gjorde / sa var ikke en illusjon ! (NEI )

Men

: Dette handler ikke om «følelser» og «energi». Dette er ekte.  Dette handler om penger! (NEI )

Men

: Jeg er virkelig redd jeg kommer til å få sparken! Dette er ikke en » illusjon». Jeg vet at jeg kommer til å få sparken, og hva skal jeg så gjøre?! (NEI )

Kraften i regel 2 er todelt.

For det første:

Det er det øyeblikket du kjenner at du er i en triggerutveksling. Når du sier dette, er du umiddelbart til stede i nået. Alle ting forekommer bare i NÅ. Dette akseptet bekrefter at å omprogrammere sinnet er å akseptere at all endring  bare kan skje på ett sted,  inne  i nået. For å endre, må du være tilstede nok til å ikke reagere på en utløsersituasjon.

For det andre:

Det sinnet hører, aktiverer det slik som det alltid har gjort. Du kan si at å gjenta noe høyt, er å bekrefte det som virkeligheten. Hjernen hører stemmen snakke og bekrefter det som sant.

Husk: Hvis en situasjon er personlig og får en reaksjon, er det ingen klarhet, uavhengig av hvordan det kan synes! De som er mer interessert i å ha «rett» kan ikke forvente endring.

Regel 3.

Gi slipp på all tilknytning til resultatet

Men

: Utfallet er poenget ! (NEI)

Men

: Hvordan kan jeg gi slipp på tilknytningen til resultatet? Alt arbeidet jeg gjør er å endre måten jeg føler / forholder meg til andre, osv.. Dersom jeg ikke bryr seg om utfallet, så hvorfor skulle jeg gjøre det? (NEI )

Men

: Det er lett å si, men jeg trenger denne kampanjen /løftet / kjærligheten / akseptet. Dette handler ikke om hvorvidt jeg viser fingen til noen på motorveien fordi de kjører dårlig! (NEI)

Hva betyr å gi slipp på resultatet? Det som gjør alt «personlig» i livet som også er det som skaper lidelse,  er » behovet » for å ha et visst resultat i enhver dynamikk. «Behovet» er faktisk en frykt for at hvis resultatet ikke blir det som er ønsket, vil du ikke være OK . Energimessig sagt, er det som blir slengt ut, ikke det vi ønsker, men den underliggende frykten er knyttet til det. Jo mer frykt, jo større er sjansen for at vi vil tiltrekke oss frykten.

Den mest optimale måten å bruke dette på er å si hva du ønsker, og så gi slipp på all tilknytning,  inntil det materialiserer seg.

Regel 4.

Gjør det motsatte av det du føler sterkest at du må gjøre, eller, når du er i tvil, gjør ingenting!

Men

: Det er latterlig. Det er ingen vits i å «nå ut» til han. Han har ikke snakket med meg på seks måneder. Hvorfor skal jeg prøve igjen! (NEI )

Men

: Hun hadde feil. Hun løy om meg og spredde det over hele kontoret. Hvordan kan jeg muligens være » grei » mot henne? Hvorfor skulle jeg det? (NEI )

Men

: Han må lære at hans handlinger har konsekvenser, hvis han slo henne i magen, så må han få bank. Det er straffen han fortjener. Han kan ikke slå små jenter! (NEI )

Men

: Hun velger selv å sitte på kjøkkenet til klokken 10 om kvelden inntil hun har spist opp brokkolien sin. Ja, da er det slik. Det finnes ingen bedre måte å lære at hun må gjøre det jeg forteller henne! Dessuten må hun spise grønnsaker. Jeg ville være et dårlig forelder hvis jeg ikke gir henne riktig ernæring. (NEI )

Denne regelen handler også om å gjøre det motsatte av behovene til egoet. Når den brukes med regel 1 , hjelper det å redusere «energien» i triggere som gjør at de føles «personlige». Dette frigir energien i en trigger, og kan til slutt tillate oss å se gjennom illusjonen av egoet, samt utvide bevisstheten vår. Når det blir praktisert på alvor, kan vi si at destruktive, negative, fryktbaserte energier er forbigått ved å velge det motsatte av det egoet trenger.

Jeg vil gjerne dele en historie som jeg har fra Tony Robbins. Den viser så tydelig hvor lite som skal til før vi får til det vi aller helst ønsker oss.

Golf slaget

«Mens  hun var ute med venner, tok Sharon opp utfordringen med å lære å spillet golf. Hun hadde alltid ønsket å spille, men hadde egentlig aldri mot til å bli med i en klubb.

En av hennes venner var medlem av den lokale klubben og inviterte henne til en runde golf og Sharon var glad for å kunne si ja. Det var det! Sharon ble hektet på spillet, og meldte seg inn i klubben.


Noen måneder senere spilte hun fortsatt, men hun  kunne bare ikke få ballen til å gå rett. Uansett hvilken holdning hun brukte eller hvor mye hun forandret slaget sitt, ville ballen alltid gå noen meter til venstre, eller noen meter  til høyre. Hun fikk det bare ikke til.

Som den perfeksjonisten hun var, var hun klar til å gi opp golf.

Mens hun spilte en dag, så en av klubbens golftrenere henne spille, og la merke til hennes frustrasjon over ikke å være i stand til å slå ballen rett. Han snakket med henne om det. Treneren spurte om hun var så langt unna å være i stand til å slå ballen rett, at hun var klar for å gi opp.  Sharon svarte bekreftende på det.

Golf treneren kom med dette rådet ;

«Du er bare to millimeter unna å treffe ballen perfekt.»

«2 Millimeter! Det er umulig! Hvordan kan jeg være to millimeter når ballen går til venstre eller høyre flere meter?»

Han forklarte at alt hun trengte var en liten justering på slaget sitt, noe som ville gjøre henne i stand til å treffe ballen rett i midten, mens akkurat nå var hun 2 mm til venstre eller høyre for midten.

Det tok bare en svært liten justering før Sharon nådde målet sitt om å være i stand til å slå ballen rett frem.

Hvor mange millimeter er du borte fra å nå dine drømmer i livet?

Noen ganger, alt som trengs er en liten justering for å oppleve en stor forandring , og noen ganger er vi mye nærmere å nå våre drømmer enn vi tror,. Alt som trengs er en liten justering.

Så , jeg ønsker å spørre deg igjen :

Hvor mange millimeter er du borte fra å nå dine drømmer i livet?»

«Det eneste som står mellom deg og målet ditt er «piss pratet»du fortsetter å fortelle deg selv om hvorfor du ikke kan oppnå det.»

Jordan Belfort

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..