Indre fred

«Indre fred bare kan nås når vi praktiserer tilgivelse. Tilgivelse er å gi slipp på fortiden, og er derfor et middel til å korrigere våre misoppfatninger. »
Gerald G. Jampolsky

Jeg har alt jeg trenger for å være hel og fullstendig inne i meg, og det eneste som er nødvendig for å løse problemene mine, er å ha bevissthet om dem.

Men når sinnet mitt ikke gjenkjenner en negativ situasjon, eller når det mener at det allerede vet hva det er, slutter det negative å tjene formålet som det i utgangspunktet var ment for. I stedet er det tatt over av et nivå i sinnet mitt som mener at det kan løse problemet. Saken er at dersom jeg allerede visste hva jeg skal gjøre med stormfulle tanker og følelser, så ville jeg ikke ha opplevd så mange konflikt i livet mitt.

En negativ tilstand slår rot i meg når jeg står imot det som er vanskelig. Det  som er vanskelig forteller meg bare hva jeg må gjøre for å løse problemet mitt,  slik at jeg kan finne fred.

Motstand gjør ingenting, annet enn å opprettholde illusjonen om at det som er vanskelig, er forårsaket av noe som er utenfor den jeg er og det jeg står for. Det får meg  til å lete alle andre steder enn inne i meg for en løsning på konflikten jeg opplever.

Jeg begynner så smått å se at negative situasjoner aldri leder meg til noen form for beslutning.  Det eneste som negative situasjoner er interessert i, er sin egen kontinuitet, og de vil gjøre alt  for å være sjefen over meg. Jeg må lære å si inne i meg til de ulike negative tilstandene som møter meg; «Du har ingenting som jeg vil ha»  Jeg sier det til  alle demotiverende og negative situasjoner som frister meg til å søke utenfor meg selv for et svar på enhver form for negativisme.

Faktum er at negative tilstander ikke har noe som jeg ønsker. Hva jeg ønsker er frihet fra alt som er negativt.

«Fred er nummer én, den vakreste pryden du kan bære. Det tror jeg virkelig. De sier at du alltid bør ha et smil, men jeg tror ikke at du «alltid» skal ha et smil. Seriøst, du kommer til å se dum ut! Men fred, du bør alltid bære fred inne i deg, det er det mest forskjønnende  du måtte ha eller kan gjøre. Fred gjør hjertet ditt  vakker, og det gjør at du ser vakker ut, også. Du ønsker å ha en perfekt fysisk holdning når du står, sitter, og går, og fred er sjelens perfekte holdning, egentlig. Prøv å ha en perfekt holdning ute så vel som inne. Fred skaper nåde og nåde gir fred. »
C. JoyBell C.

Dette er ganske vanskelig å fatte. Det har tatt meg lang tid å forstå. Når jeg har et avklart og bevisst forhold til livets utfordringer, møter jeg dem på en konstruktiv og positiv måte. Jeg løser dem uten sinne e og uten å legge skylden på andre. Det er rett og slett en side ved meg som jeg trenger å gi mer oppmerksomhet. Derfor er jeg takknemlig og glad når jeg møter ulike utfordrende situasjoner. Før kom jeg stadig opp i konflikter med andre fordi jeg ikke klarte å se at problemet var mitt, ikke den andre eller de andres. En provokasjon er ikke lenger en provokasjon når jeg forstå roten til den, og samtidig har et avklart forhold til følelsene den ønsker å gi meg.

Et kraftverk har ikke energi, det genererer energi. Tilsvarende har jeg ikke en holdning, jeg genererer en. Når jeg velger å generere negativ energier og holdninger, er livet fryktelig. Men når jeg velger å generere og kringkaste en frydefull, kjærlig, og positiv energi, åpnerlivet seg opp for meg. De jeg møter, opplever noe nytt fra meg og hele livet blomstrer og gror.

Jo mer jeg forstår, jo mer spennende blir livet. Jeg innser at alt bunner i min egen forståelse og villighet til å gå inn i meg selv, og jobbe aktivt med tankene og følelsene mine. Jeg som før lot meg så lett bli provosert, opplever sjeldnere og sjeldnere at noe klarer å vippe meg av pinnen.

Det handler om å ta ansvar og kontroll over den jeg er, både på godt og vondt.

«Fred er ikke et resultat inne i oss fra alt rundt oss. Fred er ikke underdanig eller passiv. Tvert imot, fred er en overveldende kraft som kommer fra inne i oss, respektløst til alt rundt oss, en fast koalisjon av ånd og sjel som står imot all uroen som omgir oss.»
C. JoyBell C.

Hva er målet mitt, retningen jeg ønsker å gå i og hva er formålet mitt? Hva er det jeg beveger meg mot, og hvordan organiserer jeg livet mitt for å oppnå det jeg har satt meg fore og samtidig kunne bidra overfor andre?  Slike spørsmål stiller jeg meg selv daglig.


Hvor har jeg oppmerksomheten min? Er det jeg har mye fokus på til glede, suksess, tilhørighet med andre eller vekst for meg? Eller blir jeg distrahert av en haug med søppel og sladder rundt meg?

«Den beste fighteren er aldri sint.»
Lao Tzu

Er jeg forbundet med dem jeg er glad i og opplever, skjønnheten i livet og alt rundt meg? Den følelsesmessige kvaliteten og tilkoblingen  jeg føler med alt i livet mitt er et valg jeg tar. Jeg velger å føle igjen, å elske igjen, å på nytt bli lidenskapelig og følelsesmessig åpen, å gi, å være sterk og levende. Det er herlig å kjenne at jeg lever og ikke forbli i de negative følelsene som skuffelser og nederlag har påført meg. Nå forstår jeg at det er bare motstand jeg har trengt for å forstå hvem jeg er.

Skjebnen min er diktert av de disiplinerte handlingene jeg tar, det jeg gjør hver dag, de vanene jeg utvikler, min målrettede innsats. Å ikke gjøre noe, gir ikke noe liv, gir ingen eventyr, ingen fremgang. Men å vinne over apati og frykt, og komme i gang, er det som skaper livet mitt. Da opplever jeg magi og fremdrift, og det jeg liker å kalle et vidunderlig meningsfylt liv. Jeg er omsider trygg på meg selv og min egen styrke og kraft.

«Matlaging for indre fred

Oppskrift for indre fred:
500 gram glede
2 kopper kjærlighet
5 ss tålmodighet
3 ts ro
En klype humor

Nå ta det fantastiske hjertet ditt og rør alle ingrediensene sammen. Bland godt og del med alle du kjenner.»

Ukjent

I dag kan du lage din egen oppskrift for indre fred. Hvilke ingredienser og krydder vil du legge til?

Vær kreativ. Bli freden du søker.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..