Noen trenger din tilbakemelding i dag

«La meg fortelle deg dette: Hvis du møter en einstøing, uansett hva de forteller deg, er det ikke fordi de liker ensomhet. Det er fordi de har prøvd å gli inn i verden før, og folk fortsetter å skuffe dem. »
Jodi Picoult

For noen dager side leste jeg om en ung jente som kjente seg veldig alene. Hun hadde mange venner på FB, men ellers ganske få.

Hun hadde skrevet på veggen sin at hun er den som henvender seg til andre, men sjelden er det noen som bryr seg med å gi henne tilbakemeldinger. Hun lurte på hva hensikten var når ingen kom henne i møte. Hun var lei seg og følte seg oversett og veldig ensom.  En venn som så dette, kontaktet henne og de fikk en hyggelig lang prat.

Denne vennen klarte ikke å legge bort hendelsen og grublet over hva hun kunne gjøre. Hun forsto at det helt sikkert var mange som opplevde livet slik hennes unge venninne gjorde. Hun forsto også at det var mange som lot som de hadde et stort nettverk rundt seg, men som absolutt ikke hadde det.

«Alt jeg noen gang ønsket var å komme ut og røre et annet menneske ikke bare med hendene mine, men med hjertet mitt.»
Tahereh Mafi

På FB siden sin oppfordret hun alle til å ta kontakt med en eller flere som de ikke hadde hatt kontakt med på en stund.

Dette var noe av det hun skrev på veggen sin:

«La noen som kanskje kjenner seg alene i verden akkurat i dette øyeblikket få vite at de ikke er alene. Det kan gjøres ved å oppsøke, sende en melding, ta en telefon eller kommentere noe vedkommende har skrevet på veggen sin. Det er min utfordring til deg … Vennligst gjør det, og gi meg beskjed når du har .. enten ved å like dette innlegget, ved å svare, eller ved å sende meg en melding. Vær forandringen du ønsker å se i verden.»

Responsen var stor. Hun fikk mange positive tilbakemeldinger på dette innlegget.

Og så var det en meget spesiell melding …

» Jeg ville bare at du skal vite hva som har skjedd. Den andre dagen, sendte jeg en melding til en venn som jeg ikke hadde hørt fra på en stund som du foreslo, og jeg må fortelle deg hvor glad jeg er for at jeg gjorde det. Hun og jeg snakket en hel dag frem og tilbake på meldinger og deretter på telefon. Hun var så utrolig trist. Hun sa at ingen hadde snakket med henne på to uker. Jeg kan ikke være helt sikker, men jeg forteller deg at ved tonen i stemmen hennes, og etter samtaler vi hadde, tror jeg  at hun var i ferd med å ta sitt eget liv. Vi har pratet og pratet, og hun har sagt seg villig til å ta kontakt med noen profesjonelle for å få den hjelpen hun trenger. Din melding av godhet reddet henne. Jeg er så takknemlig  for slike som deg i verden, slike som bryr seg når ingen andre vil. Jeg er stolt over å kalle meg din venn. Tusen takk! »

Ofte tror jeg ikke at vi vet når andre har det vondt … De skjuler smerten sin. Det er ikke slikt de viser frem for andre….. De trenger så sårt å føle at noen bryr seg.

«Det er en ensomhet i denne verden så stor at du kan se den i den langsomme bevegelsen av viserne på en klokke»
Charles Bukowski

Om bare noen få  som har det vondt, kan få det bedre ved en enkel tekstmelding eller en annen enkel kontakt, så hvorfor skulle vi ikke ta denne kontakten. Ofte kan en slik enkelt kontakt være det lille som skal til for at en annens liv oppleves levelig og har mening.

«Den beste medisin for et menneske er et annet menneske.»

Jens Meinich

Jeg har hatt mennesker i livet mitt … som har vært der for meg når jeg trengte å bli sett. Fordi de strakk ut en hånd til meg, oppmuntret meg og fortalte at jeg ikke var alene i verden, fikk jeg det bedre med meg selv. Og jeg klarte, fordi de var der for meg, å gripe fatt i det som før syntes umulig og uoverkommelig.

«Så mange mennesker er innestengt i seg selv som tette bokser, men de ville åpnet seg opp og utfolde seg ganske fantastisk, hvis du bare var interessert i dem.»
Sylvia Plath

La oss gjøre en forskjell for en annen i dag.

I morgen er det kanskje vi som trenger en utstrakt hånd.

.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

5 tanker om “Noen trenger din tilbakemelding i dag”

  1. Så viktig og så sant. Takk.
    Kan jeg få lov å dele denne posten med referanse til Verdensdagen for selvmordsforebygging 10.september? Jeg er engasjert i LEVE Telemark og ordene dine ( og sitatene) traff så veldig.
    Med vennlig hilsen
    Trine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..