Noen å snakke med

«Noen ganger trenger vi noen å snakke med som faktisk vil lytte til det vi sier, og noen ganger trenger vi bare noen til å holde oss og la oss gråte fordi det gjør for vondt å snakke, men  vi  ønsker fortsatt at noen skal vite hvor mye smerte  vi har.»
Ukjent

Det er trist når mennesker jeg bryr meg om forsvinner ut av livet mitt. Hvorfor det skjer? Noen ganger skjer det fordi vi vokser fra hverandre. Vi utvikler oss i forskjellige retninger. Andre ganger fordi de egentlig aldri har sett på meg som en viktig del av livet sitt. Jeg har bare dekket et behov som de nå får dekket på annet vis. Eller de eller jeg får andre interesser og vi har ikke noe å dele med hverandre lenger. Kanskje gjorde jeg noe som såret dem, noe de ikke kan tilgi. Når de ikke forteller meg det, er det ikke alltid like lett å forstå eller kunne gjøre noe med situasjonen.

Når jeg prøver å kontakte dem, kontakter de meg ikke tilbake. De glemme meg fordi de sjelden tenker på meg. De bryr seg ikke om meningene mine. Fordi når  de  bryr seg om meg, finnes jeg i tankene deres. Da tenker de på meg og lurer på hvordan jeg har det. Kanskje ikke hele tiden, men ofte. Og det gjør de ikke lenger.

«Det kreves mye mot for å vise dine drømmer til andre.«
Erma Bombeck

Når jeg møter dem er de ikke interessert i å høre hvordan jeg har det. De er opptatt med å fortelle om sine opplevelser og sitt liv. Mine følelser betyr ikke noe. De fokuserer på seg og sitt. De trenger ikke være dårlige mennesker for det. De er bare ikke knyttet til meg lenger og har nok mennesker i livet sitt.

Kanskje har jeg gjort noe de ikke liker som de aldri har nevnt for meg.  Av og til, er de bare egoistiske og bryr seg ikke om andre, bare seg selv.  Noen ganger er det ingen reell grunn. Uansett grunn, det som skjer påvirker meg og deres mangel på omsorg sårer meg.

Jeg blir mer og mer klar over hvor viktig det er å verne om de som bryr seg om meg, og ikke investere tiden og  hjertet mitt i noen som ikke bryr seg. 

Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen? Jeg tror at du gjør det. Kanskje har du blitt så skuffet over andres avstandstaking at du selv har trukket deg tilbake inn i deg selv. Andre mennesker har såret deg dypt og du orker ikke oppleve det samme en gang til. Derfor har du stengt andre ute og lever alene bak murene du selv har bygget rundt deg. At du stenger de negative kreftene ute, er forståelig. Men hvorfor slipper du ikke de som vil deg vel inn? Du lengter etter å åpne deg opp, men våger du….? Du er så redd for å bli såret og det orker du ikke en gang til.

«Lykken er en sen kveldssamtale med en som er spesiell for deg.»

I den siste tiden har du mer og mer forstått hvor viktig det er å ha noen som vil lytte, bry seg og være tilstede for deg. Noen du kan dele dine innerste tanker og følelser med. Noen som forstår deg og den du så gjerne vil være.

Noen som vil spørre deg hvordan dagen din har vært. Som ønsker å vite hva du gjør. Som ønsker å vite om noe vesentlig har skjedd i livet ditt, ikke av  forpliktelse, men fordi de ønsker genuint å vite.

Noen som vil fortelle deg ting. De vil fortelle fra sitt liv, en vits de fant morsom, en skuffelse … noe som betyr noe for dem.

Noen som  vil lytte fordi dine meninger betyr noe for dem. Det du sier har innvirkning på dem. Dine meninger får dem til å tenke, eller får dem til å le. 

Noen som vil snakke med deg, som liker og har glede av å tilbringe tid sammen med deg. 

Noen som alltid tar seg tid til deg, uansett hvor travelt de har det, slik du alltid vil være tilstede for dem fordi du bryr deg.  

Noen ganger vil du bli frustrert, eller føle deg oversett, eller ved et uhell ignorere dem, eller dere vil være uenige. Feil vil bli gjort, fordi  vi er alle mennesker.  Hvis du kan, retter du på situasjonen. Fordi det er det du gjør mot mennesker som virkelig betyr noe.

«For selv om du tilbringer livet med å jage opplevelser, lytte til den mest utsøkte klassisk musikk og bli full av fantastisk utsikt over fjell og fossefall, er alt dette ikke verdt en krone hvis du ikke deler det med noen. Alt beløper seg til det. Sant nok, vi må oppleve de fleste ting i ensomhet for å vokse, skape, ødelegge og vokse igjen, men vår glede  når en terskel i isolasjon. Det er det verste som kan skje å bli en øy. Man må bli hele verden.«
Kamand Kojouri

Jeg forstår hvorfor du har trukket deg bort fra kontakt med andre, men må det fortsette slik i all evighet? Ikke la det fortsette, for om du gjør det vil du miste deg selv.

Du har sagt til deg selv at du er den du er og livet er slik det er. Hvorfor er du så insiterende på at det er slik det er? Jeg tror at det er fordi du ikke klarer å se inn i ditt innerste og se hva som er hovedgrunnen til erfaringene dine. Du tenker at det som ikke fungerer er på grunn av noen eller noe utenfor deg.

«Noe av det viktigste du kan gjøre på denne jord er å la folk få vite at de ikke er alene.»
Shannon L. Alder

Du har på en måte blitt et offer for livet. Ikke la deg overbevise av en slik løgn. Husk at din personlighet og ditt liv ikke er meislet i stein. Den du var må endre seg hvis du skal  bli et større deg. Ta styringen og vær ansvarlig for retningen.

Ikke forvent å mestre alt i livet, da bare oppnår du elendighet og frustrasjon. I stedet oppsøk det grunnleggende, det som kan gjøre en forskjell for deg, og støtte deg i å følge og mestre drømmene dine.

Ta en titt på hvordan andre som appellerer til deg har levd sine liv. Det som er viktig er selvfølelse, holdning, perspektiv, disiplin, selverkjennelse, utholdenhet og å forvente noe fantastisk ut av hver erfaring. Å tro at du må være herre over alt, vil alltid holde deg tilbake.

Selv med det verste utgangspunktet kan du gå seirende ut av enhver kamp. Ved beslutsomhet og utholdenhet vil du nå målet ditt. Tror du det ikke? Jeg vet det.

«Lykke som ikke er delt kan neppe kalles lykke. Den har ingen smak.»
Charlotte Brontë

Ikke la deg bli fanget opp i  ideen om at du kom til verden med liten eller ingen mulighet til å leve med hell, at du rett og slett er dømt til å mislykkes. Riktignok vil livet kunne gi deg problemer, men ofte vil du finne mirakuløse måter å lykkes på.

Din skjebne ligger i dine hender, i de valgene du foretar så lenge du har tro på at suksess eller fiasko ikke er forårsaket av noe  eller noen utenfor din kontroll. La aldri et dårlig  utgangspunkt få holde deg tilbake. Slutt å tro at du ikke har det som trengs. Kanskje du ikke en gang innser at det er det som holder deg tilbake, din manglende tro.

«Gjør det, og du vil ha kraften.»
Ralph Waldo Emerson

Med andre ord du blir det du tror du er og  har det du tror du kan ha.

Ikke la følelser og frykt få styre beslutningene eller  reaksjone dine på livet. Trikset er å ikke reagere umiddelbart, gi deg selv tid til å skille fakta fra det du tror. Du kan overvinne fryktfylt tro lettere når du praktiserer medfølelse med deg selv … og er bevisst på at du ikke kan la følelsene dine  få styre fritt.

Når du praktiserer medfølelse overfor svakhetene, feilene og manglene dine, skaper du en følelse av velvære og egenverd. Mestring kommer av å ha medfølelse med deg selv når du står ansikt til ansikt med livets utfordringer. Det innebærer anerkjennelse av at du har det vondt, at du er såret og at andre har det vondt også. Du er ikke alene om å oppleve vanskelige og sårende relasjoner.

Uansett er det opp til deg å ta det første skrittet mot healing og mot samvær med andre. Det nytter ikke å vente på at noe skal skje. Initiativet ligger hos deg og deg alene. Du vet hvorfor, det er fordi du så altfor lenge har skjøvet andre bort fra deg. Selv de som lengter etter å høre fra deg, uansett på hvilken måte ….

«Du er et fyrtårn.
Men kanskje har du glemt det?
Kanskje har du vært for opptatt av stormene og de forbipasserende skipene?

Kanskje har du glemt å vedlikeholde og passe murene dine. Kanskje har fjellgrunnen rundt deg blitt for løs. Kanskje er glasset i lyshuset ditt blitt sort av smuss og manglende pussing. Kanskje er pæren rett og slett brendt ut.

Fordi du har vært altfor opptatt av det som foregikk omkring deg.
I stedet for det som foregår inne i deg.
Et fyrtårn kan bare lyse om det er passet, pleiet og vedlikeholdt.
Når det er det, kan det motstå alt.

Så kan stormene rase. Og skipene kan passere i natten. Fugler kan lande på taket. Og lette igjen. Ingenting kan forstyrre det.
Fyrtårnet fortsetter med å gjøre det som fyrtårnet skal.
Lyse.
Og intet annet.

Du er det fyrtårnet.
Har du glemt det?
Så det er på tide, at du kommer deg opp av sofaen og setter i gang.
Med å komme tilbake. Til deg selv.»

Hvordan kan du sette fyrtårnet ditt i stand til å gjennoppta oppgaven sin? Jeg er overbevist om at det handler om å finne tilbake til deg selv. For å klare det må du våge å strekke ut en hånd til andre. Du må våge å åpne deg opp og slippe ut alt som er lagret av mismot, sorg, savn og tap. Slippe det ut slik at du kan fylle tomrommet med glede, kreativitet, magi og felleskap. Jeg vet at du vil. Jeg vet at du kan.

Jeg vet at du vet hvem du kan åpne deg opp for. Så hvorfor ikke ….. Du har ingenting å tape …. Livet venter på at du igjen skal skinne lyset ditt over verden. Intet annet enn magi venter deg.

«Et kjærlighetsfylt forhold er et der den som er elsket er fri til å være seg selv – å le med meg, men aldri av meg; å gråte med meg, men aldri på grunn av meg; å elsker livet, å elske seg selv, å elske å bli elsket. Et slikt forhold er basert på frihet og kan aldri vokse i et sjalu hjerte. »
Leo F. Buscaglia

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..