Klarhet og ro

«Gi aldri opp håpet for mirakler skjer hver dag.»

Av og til kjennes alt håpløst og jeg øyner ingen lysning i sikte. Jeg lengter etter en løsning, nesten hva som helst. Bare det gir meg et konkret svar på det som fyller sinnet mitt med lengsel og savn. Jeg blir så sliten av å håpe, av å ikke forstå hvorfor …. av alle spørsmålstegnene. For så uten forvarsel forstår jeg alt og svaret ligger opp i dagen.

Andre ganger forblir jeg i mørket mens en voksende fortvilelse fyller meg, etter som håpet blir svakere og svakere. Jeg som har gitt alt for å forstå, for å få en klarhet i mitt store spørsmål. Men svaret forblir i skyggene. Jeg som har forventet at all usikkerhet vil forsvinne og at jeg slik vil finne klarhet og ro.

«De beste opplevelsene skjer når du starter reisen uten å vite hvor du skal, fordi bare da er du fri til å oppleve de uventede avstikkerne som du er ment å ta.»
A.J. Darkholme

For et øyeblikk, glemte jeg at hjertet vil gjøre det som må til for å få meg til å kjenne meg levende. Selv om jeg foretrekker det enkle, det klare, og det trygge, har hjertet ingen slike preferanser. Det er forberedt på å slippe løs det vonde, det destruktive, og det kaotiske for å vekke meg opp,  for å binde sammen min indre og ytre verden. Rett og slett skape noe nytt fra restene av det jeg har lagt bak meg.

Derfor feirer jeg «døden». En avslutning av noe som ikke tjener meg lenger. Starten på en hvileperiode og begynnelsen på noe nytt. Det er en tid der jeg kan arbeide med å utvikle drømmer og ønsker før de blir til virkelighet. Se bare på hvordan naturen endrer seg. Noe visner og dør for å skape rom for nytt liv. En innbydelse til nye muligheter, til å skape noe nytt og annerledes. Det er en tid for å rette oppmerksomheten til alt det jeg har gitt slipp på, og er klar til å skape om til noe nytt og annerledes. De kreative mulighetene er uendelige, og jeg vil få makt, og visdom til å felle bladene, og gi rom for nye og vakrere blomster.

«Når du blir komfortabel med usikkerhet, åpner uendelige muligheter seg opp i livet ditt. Det betyr at frykt ikke lenger er en dominerende faktor i hva du gjør og ikke lenger hindrer deg fra å gjøre noe for å initiere endring.»
Eckhart Tolle

Alt starter med en tanke.

Enhver handling har sine røtter i noe jeg trodde.
Det er kanskje opplagt, men hvor ofte reflekterer jeg over det?
Jeg tror at jeg vil mislykkes, og dermed gjør jeg kroppen og sinnet klar til å mislykkes.

Når jeg innerst inne ikke tror på meg selv, vil jeg ikke gjøre mitt beste for å oppfylle drømmene mine. Å tro på meg selv og mine evner er grunnlaget for det meste av det jeg gjør i livet. Tro på meg selv er den beste tilliten jeg kan gi. Den skaper en god følelse av det jeg gjør, uansett hva som skjer. Det er nødvendig at jeg ser på meg selv som ressurssterk. For det er jeg!

Før jeg trekker meg tilbake fra alt dette tøffe og ofte vonde, bør jeg tenke over om det som skjer kanskje er et ledd i min egen utvikling. Et ledd i å nå inn til min egen styrke og forståelse for at jeg ikke alltid kan ha kontroll. Hjertet bryr seg ikke om konformitet og å følge kunstige spilleregler. Om sider vil jeg forstå at det handler om å slå meg til ro og hvile i hjertets egen sannhet. Alt skjer til rett tid når det er klart. Inntil det skjer kan jeg trygt hvile i dets magiske omfavnelse.

NOE DU LÆRER
«Smerte
er noe du føler.

Sorg
er noe du bærer.

Tålmod
er noe som modnes,
som du møysommelig lærer.»
Halvor Udnesseter

Det er viktig å ikke redusere meg selv ved å sammenligne meg med andre. Jeg er unik og har uendelig ressurser. Selvfølelsen min er oppfatningen jeg har av egen verdi. Jeg er verdt like mye som alle andre. Jeg er uendelig verdifull! Verdien ligger i at jeg er unik og fantastisk! Ingen er akkurat som meg. Ingen andre er, eller vil ha mine muligheter! Jeg er helt unik!

«Musikken som du hører inni deg oppfordret deg til å ta risiko og følge drømmene dine. Den er din intuitive tilkobling til formålet i ditt hjerte siden fødselen. Vær entusiastisk i alt du gjør. Ha en slik lidenskap med bevisstheten om at ordet entusiasme bokstavelig talt betyr «Gud (enthos) inne i deg (iasm).» Ikke dø med musikken fortsatt inne i deg.»
Wayne Dyer

Det er uunngåelig at gamle drømmer vil falle bort, og den jeg trodde at jeg var, vil smelte sammen med hjertet til et hele. Skuffelsen jeg opplever, og frykten for at det jeg drømmer om skal forsvinne og aldri bli en del av min verden, svinner sakte bort. I stedet fylles jeg med en vidunderlig følelse av å være i live. Alt er såre vel og en del av den prosessen jeg skal gå gjennom for å bli den beste utgaven av meg selv. Jeg har forberedt vårens og sommerens blomstring.

Jeg forstår at kjærligheten ikke er organisert rundt mine preferanser og det jeg håper på. Den er enestående, opprørende, en storm av utemmet kreativitet og kan ikke styres. Ganske spennende, ikke sant.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..