Skjønnhet er allestedsværende

«Alt har skjønnhet,
men ikke alle ser det.»

Konfucius

Skjønnhet er overalt og i alle

Å hige etter skjønnhet har ingen hensikt,
fordi da har vi misforstått selve skjønnhetens natur. Skjønnhet er den normale tilstanden til alt. Den finnes overalt og i alle. Høres det ikke spennende ut?

Jeg har lenge vært opptatt av skjønnhet, både i mennesker og i omgivelsene mine. Særlig i naturen. Jo mer jeg så etter skjønnhet, jo mer oppdaget jeg at den er alle steder. Det handler rett og slett om å være villig til å ha et åpent sinn og kunne se etter det som ikke alltid er like fremtredende.

«Noen ganger er mennesker vakre.
Ikke i utseende.
Ikke i det de sier.
Bare i det de er. ”

Markus Zusak

Etter at jeg ble bevisst på dette, har livet endret seg. Nå finner jeg alltid skjønnhet hvor jeg enn går og i hvem jeg enn møter. Noen ganger er skjønnheten skjult og jeg ser den kun som små lysglint eller åpenbaringer, før den igjen blir skjult for meg.“Du trenger ikke være god.
Du trenger ikke å gå på knærne
i hundre mil gjennom ørkenen, for å omvende deg. Du trenger bare å la det myke dyret i kroppen din
elske det den elsker.
Fortell meg om fortvilelse, din, og jeg vil fortelle deg min.
I mellomtiden fortsetter verden.
I mellomtiden beveger solen og de klare dråpene i regnet
seg over landskapene,
over præriene og de dype trærne,
fjellene og elvene.
I mellomtiden er gjessene høyt i den rene blå luften,
på vei hjem igjen.
Hvem du er, uansett hvor ensom,
verden tilbyr seg selv til din fantasi,
roper til deg som de ville gjessene, tøffe og ivrige –
gang på gang kunngjør den din plass
i tingenes familie.”

Mary Oliver

Jo mer jeg åpner opp for livets mysterier og undrer meg over det, jo mer ser jeg skjønnhet i alt som omgir meg. Det gir gjenklang langt inn i hjertet mitt og åpner meg opp, slik at andre også kan se mitt hjertes skjønnhet.


“For attraktive lepper, snakk ord med godhet.
For nydelige øyne, oppsøk det gode i mennesker.
For en slank figur, del maten med de sultne.
For et vakkert hår, la et barn føre fingrene gjennom det.
For en fin holdning, gå med kunnskapen om at du aldri vil gå alene.

Vi etterlater deg en tradisjon med en fremtid.
Den ømme kjærlige omsorgen for mennesker vil aldri bli foreldet.
Mennesker enda mer enn ting må gjenopprettes, fornyes, gjenopplives, gjenvinnes og forløses og forløses og forløses.
Kast aldri ut noen.

Husk at hvis du noen gang trenger en hjelpende hånd, finner du en i enden av armen.
Når du blir eldre, vil du oppdage at du har to hender: en for å hjelpe deg selv, den andre for å hjelpe andre.

Dine «gode gamle dager» er fremdeles foran deg, måtte du ha mange av dem.»

Sam Levenson

Noen ganger er jeg stresset og glemmer alt dette. Det skaper negative energier og tapper meg for krefter. Jeg blir da opptatt av å finne feil, i stedet for å se den bakenforliggende skjønnheten, enten det er i omgivelsene mine, meg selv eller i andre.

“De vakreste menneskene vi har kjent, er de som har kjent nederlag, kjent lidelse, kjent kamp, ​​kjent tap og har funnet veien ut av dypet. Disse menneskene har en forståelse, en følsomhet for livet som fyller dem med medfølelse, mildhet og en dypt kjærlig bekymring. Vakre mennesker skjer ikke bare.”

Elisabeth Kübler-Ross

Vi er alle vakre. Det er bare så trist at vi ofte ikke kan se skjønnheten i hverandre, eller i oss selv. Vi har blitt opplært til å se etter feil. Våre personlige søk etter skjønnhet, har blitt søk etter feilfrihet i stedet for søk etter skjønnhet. Hver og en av oss har fått tildelt skjønnhet, enten vi er villige til å innrømme det eller ikke. Vi har satt opp så mange barrierer for vår skjønnhet i årenes løp, i form av fordommer, forestillinger og stengsler for å beskytte oss selv. Dermed blir ikke skjønnheten synlig, rett og slett fordi vi har skjult og gjemt den bak beskyttende lag.

«Å dyrke det vakre er en av de mest effektive måtene å dyrke en forståelse av den guddommelige godheten på.»

Christian Bovee

Vår normale tilstand er skjønnhet. Slik er det bare. Imidlertid har vi en tendens til å tro at det samfunnet sier er vakkert, er et ideal som er uoppnåelig for oss. Dette er ganske enkelt feil. Noen av de vakreste menneskene jeg noensinne har møtt har vært de som har det godt med seg selv slik de er. De fokuserer på annet enn å prøve å nå et ytre skjønnhetsideal. Fokuset deres er ofte å hjelpe andre, ta vare på seg selv, gi og bry seg.

«Skjønnhetens stemme snakker mykt; den kryper inn i de mest våkne sjelene.»

Friedrich Nietzsche

Søker du skjønnhet i deg selv? Den er allerede der, og den er fantastisk. Søker du skjønnhet hos andre? Igjen, hvis du ikke ser den, er det ikke fordi den ikke er der. Kan du ikke se den, må du spørre deg selv: «Søker du skjønnhet, eller søker du et ideal?» Det er nok av førstnevnte, men likevel veldig lite av sistnevnte.

«Det at vi ikke kan se skjønnheten i noe, antyder ikke at den ikke er der. Snarere antyder det at vi ikke ser nøye nok etter eller med et bredt nok perspektiv til å se den. «

Når vi misforstår hva skjønnhet er, så dømmer vi oss selv til å lete etter noe vi aldri vil finne. Det er som å søke etter diamanter, men ikke vite hvordan de ser ut. Vi ser kanskje mange av dem, men kjenner dem aldri igjen. Når du virkelig åpner deg nok til faktisk å se skjønnheten i menneskene, i verden rundt deg, og i deg selv, vil verden forvandle seg, og du vil oppdage at livet ditt også forvandler seg.

«Alt i verden er vakkert, men mennesker kjenner bare igjen skjønnhet når de ser den sjelden eller langveisfra. Hør, i dag er vi guder! Våre blå skygger er enorme! Vi beveger oss i en gigantisk, glad verden!»

Vladimir Nabokov

Etter at jeg oppdaget at skjønnhet finnes i alle forhold, steder, mennesker og omstendigheter er hver dag magisk.

Den smiler til meg og viser meg de mest forunderlige og vakre skatter.

Skjønnheten ser jeg i trær som har motstått årstidenes skifte forhold. Deres kamp og skjønnhet vises i hvordan de krumbøyd har føyet seg etter naturkreftene, men ikke bukket under. Eller i et tre som brer ut greinene sine til beskyttelse for mennesker og alt levende, mens det strekker seg opp mot himmelen. Noen bærer frukter og blomster til glede for øyet og smaksorganene mine.

Hvem kan ikke se skjønnheten i tillitsfulle barneøyne eller i gamle øyne fulle av livsvisdom og levd liv! For ikke å nevne en vakker solnedgang eller når fullmånen reiser over himmelhvelvingen.

Slik kan jeg nevne eksempel på eksempel. Skjønnheten er alle steder. Selv i en mørk natt uten stjerner. Kjenne hvordan mørket omfavner og lover en ny dag med uante muligheter. Magisk, ikke sant!

Selv de mest tragiske hendelser har skjønnhet i og med seg. De viser nye sider ved livet. Sider som jeg ikke før kjente til. De viser meg hvor mange som bryr seg . De gir meg nyttige erfaringer som jeg kan bruke til å hjelpe andre og til å vokse som menneske

Å oppdage skjønnheten som livet så raust skjenker meg gir slik trygghet og glede. Det handler ikke om ytre skjønnhet, men om den som skapes inne i meg. Denne indre skjønnheten gir meg evner til å oppfatte alt det vakre rundt meg, slik at det vonde og negative blir mindre iøynefallende.

Magisk, ikke sant.

Nedenfor har jeg samlet flere sitater om skjønnhet. Les dem og du vil forstå bedre hva jeg har oppdaget. Kanskje du også har oppdaget den samme skjønnheten i ditt liv. Det håper jeg.

«Livet er så fullt av uforutsigbar skjønnhet og rare overraskelser. Noen ganger er den skjønnheten for mye for meg å takle. Kjenner du den følelsen? Når noe er for vakkert? Når noen sier noe, eller skriver noe, eller spiller noe som fører deg til tårer, som kanskje til og med endrer deg.»

Mark Oliver Everett

«Skjønnhet er så rikelig; selv om den ikke er innen rekkevidde, er den ikke vanskelig å finne. Den kan faktisk være rett foran nesen din, noe du tar for gitt inntil noen andre påpeker det.»

Leslie Levine

«Ekte skjønnhet må dyrkes, innenfra.»

Ralph W. Trine

«Nesten hvilken som helst intens følelse kan åpne vårt «indre blikk» for skjønnheten av virkeligheten. Forelskelse ser ut til å gjøre det for noen mennesker. Skjønnheten
i naturen eller begeistring for kunstnerisk skapelse gjør det for andre. Sannsynligvis enhver sterk erfaring kan øyeblikkelig strekke sjelene våre på tå, slik
at vi får et glimt av den fantastiske skjønnheten som alltid er der, men som vi ikke ofte er gode nok til å oppfatte.»

Margaret Prescott Montague

«Ta fra våre hjerter kjærligheten til det vakre, og du tar bort all sjarmen i livet.»

Jean Jacques Rousseau

«Den beste delen av skjønnhet er det
som ingen bilder som kan uttrykke.»

Francis Bacon

«Det er utrolig hvor fullstendig villfarelsen er om at skjønnhet er godhet.»

Leo Tolstoj

«For skjønnhet er det beste av alt vi vet. Den oppsummerer de usøkelige og hemmelige målene til naturen.»

Robert Bridges

«Vi ble laget til å glede oss over musikk, til å nyte vakre solnedganger,
til å glede oss over å se på havets bølger og bli begeistret av en rose som er dekket av dugg. . . .

Mennesker er faktisk skapt for det transcendente, for det sublime, for det vakre, for det sannferdige. . . og alle av oss får oppgaven med å prøve å skape denne verden litt mer gjestfri for alt dette vakre.»

Desmond Tutu

«Uten malerier, skulptur, musikk, poesi og
følelser, produsert av naturlig skjønnhet av alle slag,
vil livet miste halve sjarmen.»

Herbert Spencer

De stundene sinnet er absorbert av skjønnhet, er de eneste stundene vi virkelig lever.»

Richard Jefferies

«Skjønnheten som adresserer
seg selv for øynene er
bare trylleformularen
til øyeblikket;
kroppens øyne er
ikke alltid sjelens.»

George Sand

Spørsmål som er viktige å tenke gjennom:

Hvor får vi ideene om hva skjønnhet faktisk er?

Hvorfor anerkjenner vi ofte ikke ekte skjønnhet når vi ser den?

Hvordan kan vi lære å forstå klarere og nøyaktig hva skjønnhet er?

«Jeg blir aldri rik
Men jeg eier en gylden morgenstund
hver dag.
Jeg har morgendagen,
så lenge morgendagen
vil ha meg
Jeg har kvelder med
månelys
og netter
i ro
Jeg har livet
Helt til jeg ikke har det mer.
Men da behøver jeg det
heller ikke
lenger.»

Åse Guldbrandsen

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Vis innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..