To vakre blomster

«Du burde tilgi andre. Noen ganger er andres mørke gjerninger på grunn av indre kamp og frykt. Med ditt skinnende lys og gode gjerninger hjelper du dem til å vende seg til lyset. «
Lailah Gifty

For noen år siden kom jeg over en vakker historie om hvordan blomsten forklemmegei fikk sitt navn. Tror til og med at jeg delte den på FB siden min. For meg symboliserer den takknemlighet og beskjedenhet. Den er så vakker og gleder mange hjerter med sin tilstedeværelse.

Den kommer med et budskap om at selv om jeg er lite synlig for andre er jeg verd å elske. Selv om jeg ikke kan konkurrere med andres storslagne ytre skjønnhet, har jeg noe å bidra med fra mitt indre skattkammer. Noe nedtonet, men likevel vakkert. Den gir trøst og håp.

«Tilgi meg hvis jeg, på en vennskapelig måte, gir deg en krans av mai …. Næret av himmelens dugg …. Så jeg har plassert eføy i mellom, for å bevise verdien av evig grønt. Den lille blå forglem meg-ei … Vårens budbringer alle steder. Smiler på alt – «Husk meg»!»
John Clare

Den gir trøst når mennesker jeg bryr meg om holder seg borte og ikke lenger responderer på min vennlige tilnærming. Noen ganger forstår jeg hvorfor. Andre ganger er det mer uforståelig.

Det er i slike situasjoner jeg kjenner meg som en liten unnselig forglemmegei. Da er det godt å vite at jeg er god nok og vakker nok som jeg er. Det handler ikke om å konkurrere med andre, men å være meg, være ekte og åpen i alt jeg er og gjør. For så være at ikke alle liker det.

«Stille, en etter en, i de uendelige engene i himmelen, blomstret de vakre stjernene, forglem-meg-ei av engler.»
Henry Wadsworth Longfellow

Her er historien jeg kom over. Er den ikke vakker:

«Når våren kommer, flyr en engel gjennom verden og kaller på alt som skal opp av jorden

Først sier engelen: Vesle snøklokker, våkn opp! Så kommer snøklokkene fram. Så sier engeen: Min skjønne hestehov, våkn opp! Og hestehoven titter frem. Deretter blåveis og hvitveis – alle vårblomstene, en etter en. Og alt sammen kommer: gresset, løvet på trærne, og hele sommeren kommer.

Men så var det en liten blomst som ventet og ventet. Er det ikke snart min tur, tenkte blomsten, for den ville så gjerne hilse på solen og sommeren. Men ennå hadde ikke engelen kallet på den.

«For – glem – meg ei» hvisket blomsten. «Ja, det er sant» svarte engelen. For han hører hva alle blomster hvisker.

Forglemmegei skal du hete fra denne dag! Og slik fikk blomsten navn. Alltid står den og ser opp i himmelen – liksom den hele tiden takker for at den ikke ble glemt.»

«Jeg var et løvetannpust … Noen så skjønnheten i meg og bøyde seg stille for å beundre min uskyld. Andre så potensialet for det jeg kunne gjøre for dem, så de plantet meg om og forsøkte å forme meg etter deres behov. De blåste på hodet mitt, spredte håret mitt fra røttene, forandret meg for å passe dem. Likevel så andre meg som noe som var uverdig og måtte ødelegges»
Nicole bailey-williams

Denne historien fikk meg også til å tenke på løvetanna. Den klarer seg, uansett motstand.

Til tross for hvor vakker den er, er det mange som ikke vil ha den. Den ødelegger deres velpleide ytre, sier de. Den skjemmer ut plenene og hagene deres. Derfor river de den opp med rot og kaller den et ugress.

«Jeg er ikke en elsker av plener.
Jeg vil heller se tusenfryd i tusenvis, på bakken som elver,
og løvetann med flotte blomster
som gylne tepper, enn den altfor velstelte plenen.»
W.H. Hudson

Den er ikke lett å bli kvitt når den har funnet frem til et sted den vil være. Kanskje det er derfor den er så hatet, fordi den ankommer uten samtykke og bare blir. Forargelsen over dette gjør at den ikke blir skattet for det den er og hvor vakker den er.

«Jeg er født som sola,
men blir så forvandlet til månen,
i det mine blonde hår forandrer seg
til gråhvite og faller til jorden,
bare for å bli begravet igjen,
så for å bli født igjen,
til tusen soler
og tusen måner.»
Suzy Kassem

Løvetann som et symbol, gir en melding som sier noe slikt som: «Jeg kaster lys over det som ellers er skjult.» Det er ganske sterkt både følelsesmessig og mentalt. Så, når du ser de blanke gyldne blomstene til en løvetann, ta et øyeblikk å vurder om det er områder i livet ditt som trenger litt varme, foryngelse, kraft eller healing.

Løvetann symboliserer også positivitet, fremgang og overlevelse.

Kanskje har du hørt uttrykket «løvetannbarn». Det er en betegnelse på barn som klarer seg til tross for en vanskelig start på livet. En start der de blir misbrukt, utnyttet, tilsidesatt, eller er uesket, ja til og med hatet. Ganske betegnende at de blir kalt løvetannbarn.

«Ingen elsker hodet til en løvetann. Kanskje fordi de er så mange, sterke og tidlige.»
Toni Morrison

Jeg beundrer løvetanna og vil gjerne være som den. Sterk i min egen kraft og godt synlig.

«For honningbier er en løvetann det første tegn på våren!»
Juni Stoyer

Dersom en blomst skulle være mitt forbilde, så er jeg overbevist om at løvetann kommer langt opp i rekken av mine favoritter sammen med forglemmmegei. De utfyller hverandre på et mystisk vis, spør du meg.

«Se på løvetannen!
Med ukuelig livskraft sprenger den seg fram
gjennom asfalt og vokser seg sterk på tross av skrinne kår
Se på løvetannen!

Med stolthet lyser den med sin gule farge
står oppreist og selvbevisst
Se – jeg lever liv midt i blant livet
Se på løvetannen!

Hemmeligheten bak denne livskraften
er dens røtter dypt og trygt forankret i moder jord
Du som vil gjøre det gode og handle ansvarlig, rett og rettferdig

Du som vil kjempe mot fremmedgjøring og for menneskets verdighet
Du som vil reise deg for den andres uerstattelighet og livets ukrenkelighet
Du som modig og utrettelig stiller brysomme spørsmål om humane verdier som ikke kan tallfestes
Du som vil holde av og holde ut til tross for hverdagens stress og krav
Du som vil lindre lidelse.vise barmhjertighet og nærhet for å gjøre livet levelig for de svakeste svake

Du som blir motløs når budsjettenes kolonner skaper trange kår for medmenneskelighet og omsorg
Du som er begeistret og engasjert og stolt av ditt arbeid
Se på løvetannen:

Vit! – Hver gang ett av disse ørsmå frø av godhet og omtanke finner veien til menneskehjertet slår det rot, modnes og
utfolder all sin livskraft, et under vil skje»
Gerhard Heilmann

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..