Hvem er du?

«Jo nærmere du kommer til å vite at du alene skaper verden av din erfaring, desto viktigere blir det for deg å oppdage hvem som skaper.»
Eric Michael Leventhal

Har du noen gang tenkt på hvem du er? Hva du står for?

Jeg snakker ikke om rollerne dine eller de sosiale identitetene dine. De representerer ikke hvem du fundamentalt er inne i deg. Du er den du egentlig er på innsiden.

Du trenger ikke å konkurrere med noen. Søk å overgå din egen ytelse. Du vil du alltid være glad.»
Lailah Gifty Akita


Å kjenne ditt indre er å kjenne hensikten, verdiene, visjonene, det som motiverer deg, målene og det du tror på. Ikke som det du har blitt fortalt av andre, men det du har oppdaget for deg selv. Å kjenne ditt indre krever et høyt nivå av introspeksjon og selvbevissthet. Oppdagelsesprosessen for å finne ut mer om hvem du er slutter aldri. Det er en livslang reise.

Å prøve å avdekke hvem du er kan være en vanskelig prosess. For det første, har du flere identiteter i livet ditt, hver med sine egne sett med sosialt definerte verdier, visjoner, forventninger, osv. De ulike identitetene dine er ikke helt det samme som den du egentlig er.

Ditt indre er som en prestekrage. Dine identiteter og roller er som kronbladene rundt ditt indre. Mens kronbladene er forlengelser av den gule kjernen i mitten, er de ikke kjernen. Tilsvarende er identitetene og rollene dine en del av deg, men de representerer ikke helt hvem du er.

Noen bruker hele livet til å skape roller og identiteter i ulike settinger. Blir de borte, mister de fotfeste, fordi de har lav bevissthet om hvem de er på innsiden. De er ikke i stand til å artikulere sine egne visjoner, mål og drømmer utover det som er blitt pålagt dem av rollene og identitenene de har blitt gitt.

Selv om du ikke har full klarhet i hvem du er, er det sannsynlig at enkelte aspekter av deg allerede viser seg daglig gjennom hvordan du antar at du er i kraft av rollene og identitetene dine. Det er helt greit hvis du ikke helt vet hvem du er. Å oppdage og avdekke det er en livslang prosess.

Det er likevel viktig å finne ut hvem du virkelig er. Du er eieren av ditt eget liv, og du lever livet ditt selv. Dette livet er definert av deg, ikke av dine roller eller identiteter. Hvis du ikke er i kontakt med den du virkelig er, lever du sannsynligvis bare livet ditt for andre. Forfølger andres mål, lever opp til andres forventninger, i stedet for det du virkelig vil. Å kjenne ditt indre er det første skrittet mot å leve et bevisst liv.

Jeg gir deg en øvelse som kan hjelpe deg med å finne ut hvem du er. Jeg brukte den da jeg ble syk og måtte slutte i jobb, mistet økonomisk frihet og en nær kjær.

Begynn med å mentalt fjerne alle de forskjellige identitetene du har lagret. Dette betyr at du ikke tenker på deg selv som en far/mor, sønn/datter, en kollega, en venn eller en hvilken som helst identitet du vanligvis knytter deg til. Tenk bare på deg selv.

“I det øyeblikket følte jeg meg annerledes, men essensen av hvem jeg egentlig var.
Som en perfekt balanse.»
Tim Relf

Hva er ditt livsformål? Hva er formålet du ser for live ditt?
 Hva er dine visjoner for deg , uavhengig av andre? Hvilke mål og drømmer har du for de neste årene, om 1 år, 3 år, 5 år eller 10 år?
Hva er dine motivasjoner i livet? Hva vil du kjempe for? Hva er du lidenskapelig i forhold til?
 Hva er dine verdier? Hvilke kvaliteter er viktige for deg?
Hvordan tenker du om verden?

Hvis dette er første gang du noen gang gjør en slik øvelse, kommer du sannsynligvis til å bli litt frustrert. Noen av svarene vil mest sansynlig komme fra dine sosiale identiteter. Hvis du er veldig familieorientert, kan du finne svarene dine helt sentrert når du tar vare på familien din. Det er helt greit å ha et slikt svar, men det burde ikke være det eneste svaret du finner. Begynn å tenke utover familien din. Hva er dine visjoner for deg, utenfor familien? Hva er dine personlige motivasjoner i livet?

«Ikke like meg for det jeg er.
Baresom meg ,for den jeg er.»
Anthony T Hincks

Ikke bekymre deg hvis du har problemer med å sette ord på det. Selv om det kan virke som om du ikke finner inn til den virkelige deg, er det den ekte deg som finnes under alle de sosiale identitetene og venter på å bli avdekket.

Her er noen trinn som jeg syntes var nyttige for å avdekke mitt indre :

Å kontinuerlig lære og vokse. Setter meg i ukjente sammenhenger for å vokse som menneske.
Konstant introspeksjon.
Ser utover det jeg blir fortalt om hva jeg trenger og er, for å finne ut det jeg vil ha.
Lytter til magefølelsen min når den oppstår.

Jeg fant også at jeg vil ha:


Ha en positiv og takknemlig livsholdning der jeg aksepterer det som er.
Respektere andres livsholdning og verdier.
Lære å leve her og nå.
Gjennom den jeg er, kan jeg påvirke andre til å finne ut hvem de er.

Og mest av alt at jeg er god nok som jeg er. Jeg har alt jeg trenger inne i meg. Det er bare å hente det frem. Jeg kan legge det som er tungt og vanskelig bak meg og samtidig bruke lærdommen som et springbrett videre.

Ved å gjøre denne øvelsen har du allerede utløst søkeprosessen. Uansett hvor dypt gjemt ditt indre er for øyeblikket, vil denne øvelsen, sakte men sikkert røre ved det dypeste i deg. Du vil begynne å bli mer oppmerksom på tankene og handlingene dine. Snart vil du kunne gi et inntrykk av hvem du virkelig er på innsiden. Til slutt kommer du til et stadium hvor du har sterk klarhet over hvem du er som person.

«Jeg lever et enkelt liv med et komplisert sinn, og jeg har ennå ikke funnet en sinnstilstand der jeg føler meg trygg med hvem jeg er, hvor jeg er, med det jeg gjør.»
Charlotte Eriksson

Hver handling du tar bør flytte deg nærmere ditt indre. Når du avdekker mer av ditt indre, vil du trolig finne at identitetene dine ikke alltid samsvarer med ditt indre. Det er en konflikt mellom hvem du egentlig er og hvem du forventes å være. Hvis det er tilfelle, er det greit. Det er et første skritt på veien til å ha oppdaget hvem du er. Det neste skrittet er å være så mye som mulig i samsvar med ditt indre i ulike situasjoner. Samtidig, planlegg mot å leve i full harmoni med ditt indre.

Hvis det finnes identiteter som ikke passer til hvem ditt indre representerer, er det to mulige alternativer du kan ta. For det første, prøv å finne felles grunn mellom disse identitetene og ditt indre. Dette kan innebære å forme identitetene slik at de passer til hvem du er. Hvis det ikke virker, vil det andre og mer drastiske alternativet være, å fjerne eller endre identiteten din helt.

«Mine tanker og handlinger gjorde meg til den jeg er.»
Debasish Mridha


Og alt dette skjer ikke ved en tilfeldighet. Det er et resultat av bevisst innsats.


Fokuser på å finne ditt indre, for så å leve i takt med det. Det er da du begynner å leve et bevisst liv.

Jeg for min del takker for at jeg ble stoppet i streben etter ytre roller og identitet. De var ikke rotfestet i den jeg var på innsiden. Først da jeg ble syk og måtte trekke meg tilbake, fant jeg veien inn til alle skattene jeg hadde gjemt inne i meg. Etter det har livet mitt blitt både rikere og bedre. Kanskje ikke i andres øyne, men i forhold til mine verdier og normer.

Derfor, om du har mistet noen av dine ytre roller og identiteter, ikke mist motet. Jeg er sikker på at du vil finne alt du trenger og mer til inne i deg. Se etter da vel.

Er det noen ganger slik som Raza skriver nedenfor du opplever det? Ikke gi opp, alt vil bli bedre, det vet jeg!

«Har du noen ganger følt seg trøtt? Som eksistensielt trøtt? Hvor du mister følelsen av identitet, strukturer, språk, formål, vesen og tid. Hvor du ikke kan se en destinasjon, og du ikke kan finne en retur, hvor selv når du returnerer er det ikke en retur til deg selv, det er en retur til en realisering av at du har mistet deg et sted mellom «deg» og «det virkelige deg» og denne motsetningen av det du kaller’ «deg» ‘kan ikke få deg til å føle deg hjemme lenger. Du løper og du fortsetter å løpe, ikke mot noe annet enn bort fra alt; fra folk, fra regler, fra guder, fra ord, fra kjærlighet og fra å være deg, for alltid. Så, føler du deg aldri trøtt?»
Huseyn Raza

Jeg har lest en artikkel, skrevet av forfatteren Lauren Mackler. Hun ber oss tenke oss at vi har omsorg for et lite barn. Vi vil gjøre alt for å holde barnet sunt og trygt. Å elske og støtte barnet er å tilgi dets feil og å la det få vite hvor verdifullt og viktig det er. Det er det kjærlige foreldre gjør. Bare at i dette tilfellet er vi både foreldre og barn.


Vi bryter løfter til oss selv, spiser dårlig, får ikke nok søvn, er selvkritiske eller klarer ikke å ta vare på kroppene våre. Hvis vi behandlet andre slik vi behandler oss selv, ville vi ikke ha mange venner! I alle fall ikke jeg til tider.

Derfor:

Send kjærlige meldinger til deg selv. Fortell deg selv, «Jeg elsker deg og setter pris på hvem du er.» Når du gjør noe godt, gi deg en klapp påskulderen. Si, «Flott jobba! Jeg er så stolt av deg.» Når du sliter eller føler deg nedfor, vær støttende ved å si: «Jeg er her for deg. Du er ikke alene.»

Ta godt vare på deg selv. Kjærlige foreldrer vil sørge for at du spiser riktig og får rikelig med hvile, søvn, frisk luft og mosjon. Holde deg frisk og passe deg. Å behandle deg selv godt er en viktig del av denne prosessen.

Gjør noe godt for deg selv. Bli vant til å gjøre spesielle ting for deg selv. Unn deg selv det som kjærlige foreldre ville gitt deg.

Sett sunne grenser til andre. La de få vite hva du vil og ikke vil ha. Fortell dem hva som er bra for deg og hva som ikke er det. Gode foreldre ville ikke la noen behandle deg dårlig.De sørger for at barnets behov oppfylles.

Bli din egen advokat. Hvis noen er respektløse eller sårer deg, snakker du opp fordeg selv. Fortell dem at du ikke vil bli snakket til på den måten. Hvis noen var ukjente, fiendtlige eller verbalt fornærmende mot barnet ditt, ville du stå opp for det. Beskytt deg selv som gode foreldre ville ha beskyttet deg.

Tro på deg selv. Kjærlige foreldre vil fremheve din unikhet, fortelle deg hvor spesiell du er, oppfordre deg til å bygge på dine styrker og støtte deg på en kjærlig og ikke fordømmende måte. De sier, «Du kan gjøre det.» «Jeg tror på deg.» Bli din sterkeste supporter, trener og heiagjeng.

Og til slutt og viktigst: Vær medfølende med deg selv. Ha medfølelse for din menneskelighet og dine feil. Du er menneskelig, og du vil gjøre feil. Se på deg selv gjennom kjærlige foreldres øyne. Ikke straff eller kritiser deg selv. Berolig deg selv. Vær rolig. Godta deg selv betingelsesløst. Og vis samme medfølelse for dine egne foreldre og andre, fordi de også er menneskelige.

ikke vær redd for å åpne deg opp for en du stoler på. Fortell vedkommende hvordan du har det. Hva du strever med. Noen ganger trenger du hjelp og å bli ivaretatt for å finne veien hjem til den du er. Jeg fikk slik hjelp da jeg trengte den som mest. Jeg vet at du også vil få hjelp om du ber om det.

Noen ganger kan det hjelpe å ha en som lytter. Gjennom å sette ord på det som er vanskelig, finner du selv veien inn til ditt eget indre. Og du vet at det er der løsningene du trenger finnes.

Sist jeg brukte denne formelen, var da jeg fortalte en jeg har stor tiltro til hvor vanskelig det var å slanke meg. Jeg falt stadig for fristelsen … til å spise mer enn jeg burde. Ved å sette ord på problemet, fant jeg inn til styrken min. Etter det går vektpila i riktig retning. Magisk, ikke sant.

«Dette er meg i dag, men vær oppmerksom; det er ikke det samme meg som i går, og det vil ikke være det samme meg i morgen.»
Richelle E. Goodrich

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..