Modig

«Jeg utfordrer deg til å gjøre livet ditt til et mesterverk. Jeg utfordrer deg til å slutte deg til rekkene av dem som lever det de lærer, som gjør de de sier.»
Tony Robbins

Vet du hva som er fantastisk? Det er at alt kan endre seg for deg. Du kan endre deg. Livet ditt kan endre seg. Alt kan endres. Det som er tungt og vanskelig kan endre seg til å bli det du takker for. Merkelig, men slik er det. I alle fall etter min erfaring.

Det var gjennom de tunge stundene livet ga meg, at jeg måtte hente frem mine innerste krefter og vise hva jeg er laget av. Akkurat som sommerfuglen som forvandles gjennom å gå fra en tilstand til en annen. De tunge stundene signaliserer ikke slutten på livet, men begynnelsen på et nytt og bedre liv.

Hver gang jeg slet og tenkte at alt var over, hver gang jeg kjempet meg tilbake til livet etter et nederlag,  hver gang jeg trodde at jeg hadde mistet grepet på livet mitt, oppdaget jeg at livet var verdt å kjempe for, verdt de utfordringene jeg sto overfor. Det finnes alltid en spire til noe godt i selv det dypeste nederlag og smerte.

Jeg oppdaget at jeg er mye modigere enn jeg trodde at jeg var. Jeg som var redd for alt nytt, kastet meg ut i det fordi den indre stemmen min viste vei gjennom alt som var tungt og vanskelig. Det indre lyset mitt var som en fyrlykt som alltid ga meg riktig retning for den beste veien videre. Kjærlighetens lys ga meg håp  og  mot til å fortsette videre fremover.

Da jeg  innså at alt jeg trengte, hadde jeg allerede inne i meg, ble jeg i stand til å håndtere virkeligheten som omga meg.  Du klarer det samme? Du er minst like sterk som jeg er? Om du ikke allerede har erfart det, så hent frem styrken som lever inne i deg og kast deg ut i livet igjen. Ikke la noe trekke deg ned. Ikke la utfordringer få tynge deg ned. Ikke la andre ødelegge for deg.

Når du ikke får noe til med første forsøk, er det bare å prøve på nytt.  Feilslåtte valg, tap eller motgang av hvilket som helst slag trenger ikke holde deg tilbake. Det er ikke nødvendig å ta de tøffeste, de vanskeligste og mest farefylle skrittene som det første du gjør. Et lite skritt om ganger, er mer enn nok. Når du blir mer trygg på at du kan, går det neste skrittet lettere. Helt til du ikke en gang legger merke til at  du går fremover. Jeg bruker å si til meg selv: «Noe fantastisk og magisk venter meg.» Det venter garantert på deg også.

«Ikke prøv å forstå med sinnet ditt. Ditt sinn er svært begrenset. Bruk din intuisjon.»
Madeleine L’Engle

Ikke gjør livet vanskeligere enn det trenger å være.

Det du gjentatte ganger gjør, uten å reflektere over det, skaper grunnlaget for livet ditt.

Hvor mange ganger har jeg ikke tatt meg selv i å tenke negative tanker  og mangle tro på at det jeg drømmer om er mulig. Og det var ikke mulig fordi jeg stoppet det i å utvikle seg gjennom de negative tankemønstrene mine.  For meg hjalp det når jeg ble klar over hvor negativ jeg var. Jeg som trodde at jeg var en positiv person, oppdaget at jeg ikke trodde at noe godt kunne skje for meg. Etter at jeg begynte å legge merke til hva jeg egentlig tenkte, ble det lettere. Gjennom bevisst å endre tankene mine, endret jeg gradvis også livet mitt.

Å spraktisere vaner som ikke fungerer fører til en dag som ikke fungerer, som til slutt blir et liv som ikke fungerer. Både du og jeg er mer verdt enn et slik liv.

Vi er alle ansvarlig for livet vi lever. Det er ikke andres skyld at livet ikke er slik du ønsker at det skal være.  Det kan aldri endre seg før du endrer noe av det du gjør.  Vanene, som du ofte ikke engang tenker over at du har, eller tankene som med sin dynamikk kan lede deg til seier eller nederlag. Det er helt opp til deg hvilken retning livet ditt skal ta.

Uansett erfaringer, hjelper mentale bilder deg til finne frem til kreative løsninger på enhver situasjon. Det er alltid en måte. Er det ikke fantastisk å vite?

«Vær fra hjertet, det sanne hjertet, ikke hodet. Når du er i tvil, velg hjertet. Dette betyr ikke å nekte dine egne erfaringer og det som du empirisk har lært gjennom årene. Det betyr å stole på deg selv ved å integrere intuisjon og erfaring. Det er en balanse, en harmoni som skal pleies, mellom hodet og hjertet. Når intuisjonen lyder klar og sann, er kjærlige impulser favorisert. »
Brian L. Weiss

Å forestille deg noe er den kreative kraften som får deg fra der du er til dit du ønsker å være. Å lage bilder i hodet av hvordan du vil at dagen skal være, hvordan du vil at en situasjon skal ende, og på måter som du aldri tenkte var mulig, er hvordan jeg gjør det i mitt liv.  Slik blir de  usynlige bildene i tankene til slutt virkeligheten. Har du prøvd det? Det funker!

Fantasien er kraften som skaper drømmer om til liv.

«Det er forhåndsvisningen av livets kommende attraksjoner.»

Du kan bruke fantasien til å skape bekymring eller undring. Ingenting er for stort til å forestille seg, det er utgangspunktet for all fremgang.

Fantasien skaper fred der det gjør vondt, og hvile der det er problemer. Så hvorfor ikke ta utfordringen. Du eier en fantastisk kraft som kan forvandle drømmer til virkelighet. Tenk at det umulige er mulig. Magisk!

Det er sant at du ikke alltid vil vinne. Det er sant at ikke alt, alltid vil gå din vei. Men det er også sant at i morgen er mer enn bare en ny dag. Den er en ny begynnelse, en ny mulighet, en ny sjanse. Er det ikke fantastisk?

Når du bekymrer deg for noe, eller har et problem som er vanskelig å løse, så kan du for eksempel si til deg selv at svaret vil komme etter at du har sovet på det! For meg fungerer det. Jeg får ikke alltid det svaret jeg helst vil ha, men det jeg trenger og som er til mitt eget beste.

Du kan ikke løse problemer fra samme mentale tilstand som du skapte dem. Noen ganger er du bare nødt til å stoppe all tenkning og bekymring rundt et problem, roe ned, ta et dypt åndedrag og la din indre viten lede an. Å holde tankene ute av veien er lettere når du sover.

Slik kan du gjøre det:

Lukk øynene og fortell deg selv at du har det du trenger i morgen. At du har tenkt å få det, og sov i trygg forvissing om at det underbevisste sinnet arbeider på dine vegne, kobler ideer og konsepter som det våkne sinnet ennå ikke har funnet ut.

En av de viktigste årsakene til bekymring, angst og stress er vanen med å føle at alt må gjøres akkurat nå. For meg er det viktig å slutte å fokusere på alt jeg tror jeg må gjøre. I stedet aksepterer jeg at uansett hvor god jeg er på å få ting gjort, så er sannheten at jeg bare får gjort en  ting om gangen.

«Reisende, det finnes ingen vei, veien blir til ved å gå.»
Antonio Machado

Når du klarer å innta en slik avslappede, bekymringsløs sinnstilstand til livets «krav», stiller du deg inn på ditt beste selv, et selv som forstår at alt er enkelt og det blir det, nettopp enkelt.

Vi kan ikke alle være kunstnere eller diktere, men vi kan alle forme våre liv og forme det til det som er perfekt for oss.

Det er godt å se livet som en kunstform. Noe vidunderlig og fantastisk og strålende, noe som er virkelig, unikt. Å endre perspektivet på livet fra noe som bare skjer, til noe som skapes nytt hver dag.

Være villig til å grave dypt fordi et sted inne i deg er kraften fra alt som er.

I alle kreative bestrebelser, risikerer du at frykten for å mislykkes tar overhånd.

«Hva vil skje med meg hvis jeg mislykkes?»

«Hva vil folk tro?»

«Hva om jeg ikke liker den nye virkeligheten som utfolder seg?»

I møte med alle disse truslene,  kan du fortsette videre, og ta risiko, fordi innerst inne vet du at risikoen baner vei til det sunneste og beste i deg.

Jeg minner meg selv på hver eneste dag at jeg ikke ble skapt for å være vanlig, men for å koble til og frigjøre de magiske evnene mine. Jeg har blitt designet for å lykkes, og alt jeg trenger å gjøre er å fortsette å bevege meg mot det jeg er skapt for å utrette og være.  Når jeg gjør det, vil kjærlighetens magi støtte meg hvert steg på veien.

Akkurat på samme måten som den vil støtte deg på din vei.

«Kroppen vår har fem sanser: berøring, lukt, smak, syn, hørsel. Men ikke å bli oversett er sansene til vår sjel: intuisjon, fred, framsyn, tillit, empati. Forskjellen mellom folk ligger i deres bruk av disse sansene. Folk flest vet ikke noe om de indre sansene mens noen mennesker er avhengige av dem akkurat som de er avhengige av sine fysiske sanser, og faktisk sannsynligvis enda mer.»
C. JoyBell C

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..