Hvilken hest velger jeg«Ingenting kan stoppe mannen med rett mental innstilling fra å oppnå målet sitt. Ingenting på jorden kan hjelpe mannen med feil mental innstilling.»

W. W. Ziege

Er jeg der jeg ønsker å være? Går jeg nærmere mot der jeg ønsker å være? Beveger jeg meg vekk fra der jeg ikke ønsker å være? Og nøyaktig hvor langt er jeg  fra der jeg ønsker å være?  Hvor langt borte fra der jeg  ikke ønsker å være er jeg? Det er virkelig gode spørsmål dersom jeg ikke er fornøyd med der jeg er i dag.

Og her er et annet spørsmål: Har jeg noen gang virkelig visst nøyaktig hvor langt jeg er fra der jeg ønsker å være?  Når jeg tenker at jeg fortsatt er langt unna der jeg ønsker å være, oppleves det både overveldende, skremmende og nedslående. Så jeg kan velge å tro at jeg er mye nærmere enn jeg tror at jeg er.

Jeg vil ikke være en av dem som gir opp rett før målstreken.

Jeg kan bestemme meg for akkurat nå å komme bort fra der jeg var, eller er, et sted i livet som jeg ikke ønsker å være. Og det er å  gå mentalt bort, Jo lengre, jo bedre fra der jeg pleide å være. Men hvordan skal jeg gjøre dette?

Å endre hvor jeg er fysisk kan være godt og nyttig, men å endre tankene mine er enda bedre. Å komme fysisk til der jeg ønsker å være, vil ikke gjøre meg mye godt dersom jeg fremdeles sitter fast mentalt og følelsesmessig i min uønskede fortid, eller sågar i min nåværende situasjon.

Nissen flytter som regel med på lasset om jeg ikke gjør noe for å holde han unna. Det er en erfaring og erkjennelse som smerter, men som uvegerlig er sann.

«Vær oppmerksom på budbringere. Vær oppmerksom på budskapene.
Hvem har vært dine budbringere i det siste?»

Jennifer Pastiloff

Jeg forbereder hjernen min først. Kroppen vil være mer klar til å følge når tankene går foran. Jeg kan være rett rundt hjørnet fra akkurat der jeg ønsker å være. Jeg  trenger bare å bestemme meg for å gå rundt hjørnet for å være der..

Men hvordan kan jeg vite at jeg ikke har valgt å satse på feil hest på livets reise. Hvordan kan jeg vite at jeg har satsen på den gode hesten som er sendt meg av en god konge i stedet for den onde trollmannen.

Jeg har funnet frem til noen tegn som hjelper meg til å vite om jeg er der jeg helst ikke bør være:

• Jeg har mistet kontrollen.
• Jeg er skremt av det jeg ser.
• Jeg er sint på meg selv eller en annen.
• Jeg er forvirret eller engstelig over hvor jeg  er på vei.
• Det gjør vondt å være der jeg er.
• Jeg kjenner hat eller bitterhet mot andre.
• Jeg beklager at jeg noensinne ble født.
• Jeg er misunnelig på noen.
• Jeg er desperat etter en løsning.
• Når jeg kjenner at ingenting annet teller, foruten å fikse hvordan jeg føler meg.

Kjenner jeg det slik er det på tide å endre kurs.

Det er viktig å ha en visjon for meg selv og livet mitt. Min visjon er det jeg ønsker skal skje hver dag jeg lever. Min visjon er å leve i en verden der kjærligheten råder, og at vi som mennesker kan akseptere og respektere hverandre. Det begynner med meg, at jeg klarer å leve i kjærlighet innover mot meg selv og ut mot andre.

«Hvis du ikke liker hvordan livet er, endre det! Du er ikke et tre.»

Jin Roth


Makten til å skjelne mørke hester fra riktige er min.  Å bruke denne makten er nøkkelen, det hemmelige skrittet som må tas. Jeg har en indre makt til å velge det som vil bære meg eller det som ikke vil. Den er like sterk som viljen min til å stoppe opp og ta en mental, indre pause. Å forankre meg fullt i øyeblikket, er å speile tanker og følelser i bevissthetens lys for å se dem for det de er.

Testen er ganske enkel. I det øyeblikket, handler det ikke så mye om å velge det som  «føles riktig» som det er å basere valget mitt på å se det som er virkelig for meg.


«Du vil finne når du ser tilbake på livet ditt, at de øyeblikkene når du har virkelig levd er det øyeblikkene når det du har gjort er i kjærlighetens ånd.»

Henry Drummond


Øvelsen med å ta en slik pause kan høres ut som om det er enkelt, men det krever øvelse og vedvarende innsats. Det er veldig fristende å bare la meg bli revet med. Faktisk, er det det dummeste jeg kan gjøre!  Om jeg gjør det, vil jeg måtte bruke lang tid på å prøve å rette opp de dårlige rittene jeg har tatt. Alt dette vil ikke bare stjele energi.

«I stedet for å leve livet på kanten av desperasjon og nummenhet, lev livet i sentrum av inspirasjon og levende livsenergi – ved å endre tankesett fra å fokusere på  tragedie og negativitet til å verdsette den positive fullkommenheten i dette øyeblikket.»

Dr Jeff Mullan

Så jeg tar en pause. Jeg må lære å holde meg våken. Og denne våkne tilstanden er avgjørende, fordi den onde trollmannen er smart. Han har triks som kan forvandle en negativ hest slik at den ser god ut. For eksempel, har jeg opplevd mange dårlige opplevelser gjennom min egen falske følelse av oppstemthet eller overmot. Og en følelse av triumf over nederlaget til andre kan være like straffende som en tilstand av ødeleggelse eller sinne. Med tiden har jeg lært å ikke ta en hest for utseendet. Når jeg er i tvil, prøver jeg å huske på dette postulatet:

Beviset for hesten er rittet. Hvis turen er straffende eller svingete, er jeg på feil hest.


Den eneste veien ut er for meg å velge å være lys våken. Dette bevisste valget forvandler meg fra en som er helt identifisert med den løpske hesten til en som er klar over hvor jeg er. Gjennom denne bevisstheten hopper jeg av den negative hesten og tilbake i sikkerhet, i balanse, og på solid grunn.

Å hoppe klar av min eget forvirring krever spesielle ferdigheter, men disse kommer til meg når jeg ser behovet for dem. Så, jeg er ikke motløs. Jeg holder meg unna den negative hesten!Jeg kan mislykkes mange ganger før jeg hopper av på en vellykket måte. Det er viktig å fokusere på den fremgangen jeg har gjort allerede. Jeg vet at jeg har en tendens til å velge gale hester. Det er det slutt med nå.

» De belønninger du får i dette livet, vil ikke komme til deg på grunn av ditt potensiale, men snarere på grunn av prestasjonene dine.»

Bob Proctor

Tankene og følelsene mine når jeg velger feil er ikke den jeg virkelig er. Mitt mål er å prøve å være klar og vite hva som skjer, så jeg ikke går i samme feil igjen og igjen. Når jeg leter etter en reaksjon og setter lys i vinduet mitt, vet jeg at det er en stor mulighet for at feil hest kommer. Derfor gjør jeg et forsøk på å fastslå kvaliteten på «hjelpen» som kommer, ved først å trekke meg tilbake fra mitt egen behov og hastverk etter å bli reddet.

Å stå alene på denne måten er den eneste måten å se om løsningen som kommer til meg, i øyeblikket, er sann eller usann for meg.

«Alt som skjer i livet ditt er i respons til den personen du blir.
Alle som kommer inn i livet ditt er en refleksjon av den personen du blir.
Hver hendelse minner deg om din personlige søken til å bli hvem du egentlig er.
Så bli den aller beste personen du er i stand til å være. »

Dr Jeff MullanBesøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..