Ut i det ukjente


«Den eneste som kan trekke meg ned er meg selv, og jeg har ikke tenkt å la meg selv trekke meg ned lenger.»
C.JoyBell C.


Jeg ønsker å leve et best mulig liv …

Likevel er det så lett å forbli der jeg er uten å strekke meg etter det som kan fylle livet med noe positivt, noe som fremmer vekst, og ikke minst fyller dagen min med magi og glede.

Det går mer og mer opp for meg at jeg har stagnert, at jeg mangler tillit til at livet er på min side. Jeg bekymrer meg og lengter etter det jeg ikke har. Slik glemmer jeg å sette pris på det som er et viktig fundament for videre vekst, nemlig min egen integritet og tro på meg selv som et skapende, kreativt menneske.  Jeg må innse at jeg aldri vil komme meg videre dersom jeg ikke er villig til å strekke med langt utover komfortsonen min. Viktigst av alt er å våge å gå inn i meg selv, og ikke vike unna min egen sannhet. Jeg må akseptere livet slik det er. Først når jeg kan godta det, blir jeg istand til å vokse nærmere dit jeg ønsker å være.

Det handler om å gi rom for og akseptere det jeg føler. Ved å uttrykke det jeg føler og vedkjenne meg lengselen min, gjør jeg det lettere å fylle de tomme rommene i meg. Det er rom som jeg må fylle selv, ikke slik jeg har sett for meg, at andre skal fylle dem for meg. Først da kan den indre kreative kraften min, om den får slippe til, hjelpe meg fremover dit jeg skal. Det handler om å være tro mot meg selv slik at jeg kan klare å realisere den jeg er.

«Vi motsetter oss ofte forandring, men sommerfuglen viser oss hva som skjer om vi våger å omfavne den. Skjul aldri vingene dine i redsel for…..»


Nye ideer  vil vokse frem og skape grobunn for en bedre tilværelse. For at det skal kunne skje, må jeg ta grep og avslutte det som ikke tjener meg lenger. Jeg trenger både styrke, og besluttsomheten for en slik endring og ikke minst være villig til å endre meg. Uten det er ikke en ny begynnelse mulig. Å utsette vil absolutt ikke tjene meg.

Altfor lenge har jeg vegret meg for å ta det første skrittet ut i det nye ukjente. Det betyr at jeg må akseptere forandringene som følger med, og stille meg åpen. Slik kan frø av nye muligheter slå rot og vokse frem. Men uten tillit til at jeg er på rett vei, og at alt vil bli slik det er ment å bli, tror jeg at mulighetene vil dø av mangel på næring, før de får spire og vise frem de vakre blomstene de bærer inne i seg.

«Hvem ville du være, hva ville du gjøre og hvor mye mer vil du elske livet ditt, hvis du ikke gikk i veien for deg selv?»


Jeg trenger å revurdere alle de gamle sannhetene mine. Jeg må stå til ansvar for min egen vekstprosess. Med andre ord står jeg foran en endring av kurs. Heldigvis har jeg vokst i modenhet og innsikt gjennom prosessene jeg har vært gjennom de siste årene, slik at jeg vet hva som må til. De gamle sannhetene har gått ut på dato og jeg må finne nye, skal jeg klare å skape meg et bedre liv. Derfor trenger jeg å slippe taket i det som var viktig for meg i en periode, men som jeg ikke lenger trenger å ha som en livbøye.

Ved å våge meg ut i det ukjente finner jeg livsenergi til å gjenvinne helheten i meg. Jeg er trygg på at det alltid finnes en kilde som gir meg det jeg trenger, selv om jeg ikke får akkurat det jeg ønsker meg. Det finnes alltid løsninger på problemene mine. Det avhenger bare av min vilje til å søke, og hvert øyeblikk yte det som er nødvendig.

Jeg må rett og slett gi opp forsøket på å få noe til å skje, slik at det som skal bli, kan vise seg.


«Føl det du føler, og la det flyte gjennom deg i stedet for å la det bli sittende fast i deg.»
Panache Desai

Det handler blant annet om å være bevisst. Om å ta en titt på hvordan mangel på tillit har formet livet mitt. Hva har jeg ugjort fordi jeg ikke tror at jeg kan gjøre det? Hvilke «mindre enn» tanker og valg har jeg hatt og tatt, og fortsatt har og tar. Hvor har jeg lært å føle meg uverdig?

Å bli selvbevisst er det første skrittet mot å foreta endringer. Begynne å legge merke til hva jeg sier til meg selv, hvilke begrensninger jeg tror at jeg har, og sjekke ut om de er ekte eller bare begrensninger jeg har akseptert som sanne.

En del av problemet med mangel på tillit er å leve hver dag uten noen planer om hvordan jeg kan komme meg dit jeg ønsker å gå. Det handler om å ha tro på at jeg kan få det til. Jeg trenger å lage meg et mentalt bilde av drømmene mine. Jeg ønsker meg jo et fantastisk, spennende og givende liv … fylt av magi, og glede. Jeg vet at det er opp til meg å skape det. Å gi slipp på det som ikke lenger er en del av min reise og personlige vekst, er en del av en slik prosess. For meg har og er det, det som er aller mest vanskelig. Jeg vil så gjerne beholde det.

Når jeg har gjort noe som kjennes godt for meg, trenger jeg ikke godkjenning fra andre før jeg gir meg selv et anerkjennende ord. Å tro på meg selv, uavhengig av hva andre måtte mene, gjør noe med både meg og omgivelsene mine. Jeg merker at det blir færre, og færre som har innvendinger mot det jeg gjør og er. Hvorfor? Fordi jeg utstråler tro på det jeg er og gjør. Det gir respekt og anerkjennelse.

«La fortiden tilby deg velsignelser, ikke byrder. Og fyll fremtiden din med muligheter, ikke bekymringer. Det, vakre deg, er hvordan du kan gi deg selv en gave av tilstedeværelse.»

Faktisk trenger jeg ikke å bli motløs selv om jeg sikter mot månen, men lander på stjernene. Det er lov å endre kurs og øvelse gjør mester. Et lite steg om gangen er ofte det som trengs for å nå dit jeg skal. Å prøve for hardt fører bare til mismot og manglende tro på at jeg er på rett vei.

Det er noe med entusiasme som får frem lyset i meg. Når jeg er lidenskapelig i det jeg gjør, gir det en smittsom, brennende energi rundt meg. Den er vakker, fantastisk, og fylt med hensikt som fyller livet med skjønnhet og mening. Tilliten øker. Derfor er det så viktig at jeg våger å slippe løs lidenskapen min. Våger jeg det, vil jeg alltid ha et beredskapslager av tillit  å trekke på i perioder der livet kjennes tungt.

«Du vil aldri klare å rømme fra hjertet ditt. Så det er på tide at du begynner å lytte til det.»


Jeg kan aldri bli bedre enn det bildet jeg har dannet av meg selv. Ser jeg på meg selv som uverdig, eller en som ingen kan elske … vil relasjonene mine, uansett hvor godt de starter, snart falle fra hverandre. Mine livserfaringer er en refleksjon av hvem jeg tror jeg er i  enhver livssituasjon.

Jeg velger å ta oppmerksomheten min bort fra den begrensende troen jeg har på meg selv, uansett hva det er, og i stedet rette den mot meg slik jeg ønsker å være. Den delen av meg som frem til nå ikke er trygg nok, men som med et annet fokus blir meg. Når jeg gjør dette konsekvent, vil begrensningene mine visne bort, for å bli erstattet av et nytt nivå av tillit og tro på meg selv.

Jeg er kommet til veis ende i en syklus. Det som kan holde meg tilbake, er om jeg ikke klarer å  gi slipp på det jeg har vokst fra. Det som utgjør et hinder for helhet og vekst. Å stå fast i det som har vært, fører meg ikke fremover på den vidunderlige og kjærlighetsfylte veien, der alt er mulig. Derfor er det så viktig at jeg ikke frykter det som skjer i meg og rundt meg. Først da kan jeg frigjøre og lege det som holder meg fast. Min egen endring, og vekst vil gå lettere om jeg jobber sammen med energiene rundt meg, heller enn å yte motstand.

«Hvem du er betyr noe. Hva du føler betyr noe. Hva du gjør betyr noe. Så lev som om du betyr noe…. fordi det er sant»


Lenge har jeg kjent på noe som ikke trekker meg opp. Det hindrer meg i å se utover og oppdage nye muligheter. Jeg klamrer meg til det som har vært sant i livet mitt, men som ikke lenger er en del av det. Det kveler livsgnist og vekst.

Jeg ønsker ikke å se det slik, og  gjør alt for å fortsette å rettferdiggjøre og bevare det jeg har vært sikker på er min vei. Men uansett hvordan jeg vrir og vender på det, så må det bort dersom jeg skal kunne bli i stand til å ta imot den nye begynnelsen som roper på meg.

Jeg vegrer meg for å se den nye begynnelsen som ligger foran meg. Jeg har fokusert på det som kunne ha vært, og sørger over det som jeg innerst inne vet at jeg må legge bak meg. Et kapittel i livet er over, og jeg trenger å rette blikket framover mot det nye i tro på at noe vidunderlig vil komme ut av en slik frigjøring. Jeg trenger å ha tillit til at livet vil føre meg dit jeg er ment å være. Når jeg våger å slippe taket i det som holder meg fast, vet jeg at det vil skje.

«Sjelen din snakker til deg gjennom lidenskapen din. Hører du etter hva den sier?»


I stedet for å leve et liv som bare delvis innfrir ønsket om lidenskap og livsglede, så merker jeg at jeg ved å ta det nye skrittet ut i det ukjente blir fylt med en uendelig kjærlighet og hengivenhet til alt som venter meg. Jeg opplever allerede at jeg er rikt velsignet.

Om noe av det jeg har gitt slipp på kommer tilbake i livet mitt senere, er ikke opp til meg. Jeg gir slipp i tillit til at å gi slipp er best for meg og min utvikling. Å bli værende i fortiden, skaper bare sorg og et liv levd baklengs. Det handler ikke om rett eller galt, men hva som er mulig nå. Og alt er mulig når jeg overgir meg til livet i tillit til at det vil meg vel. Selv uoppfylte drømmer kan bli virkelighet om jeg kaster meg ut i det ukjente uten forventninger til et bestemt resultat, men i full tillit til at det som skjer alltid er til mitt eget og andres beste. Merkelig hvordan alt ender med og handler om tillit.

«Forvent å finne en vei fremover gjennom usikkerhet.
Regn med at det er en åpning mellom hindringene som blokkerer deg.
Visualiser midler til å overvinne utfordringene.
Vent på den riktige åpningen til å bevege deg fremover.
En vei vil åpne for deg slik at du kan krysse vannet ved lavvann.
Tro at guddommelig veiledning vil lede deg mot din skjebne.
Bestemmelsesstedet er klart og venter deg. Det ønsker deg velkommen. »
Dr Jeff Mullan


Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..