Sårbarhet


«Hvis du har tilbrakt mesteparten av livet ditt med å prøver å få andre til å like deg, bør du vurdere å tilbringe resten, med å la dem få kjenne deg.»


Paul S Boynton

Over en periode nå har jeg våget å vise frem sårbarheten min til menneskene rundt meg. Jeg har våget å vise frem sider ved meg selv som jeg  før ikke en gang  våget å sette ord på for meg selv. I starten opplevdes det skremmende og jeg var redd for hva andre ville tenke og mene om meg.

Og vet du – det har bare kommet godt  ut av denne min nye åpenhet. Jeg fremstår som et mer helt menneske, mer åpen og langt varmere. Og det beste menneskener kommer meg i møte fordi de gjennkjenner sårbarheten i meg og dermed våger  også de  å vise hvem de er.

En herlig win – win situasjon.

Har du noen gang følt deg virkelig, virkelig sårbar i livet?

Det er en skremmende følelse ikke sant?

Hva gjorde du da du opplevde disse følelsene av sårbarhet? Visste du at de var dine, eller pakket du dem inn i en fasade av falsk optimisme?

Hvor mange ganger har du sagt «Jeg har det bra!», Når  du virkelig innerst inne  ønsket å være ærlig og innrømme at alt i virkeligheten ikke er OK.

Vi har lært at det ikke er kult å være sårbare. Det viser svakhet og svake skal vi jo ikke være. I stedet later vi som alt er OK.

Hva vi sjelden blir fortalt er at det faktisk er en dyp indre styrke i sårbarhet. Dette kan høres selvmotsigende ut først – men sårbarhet er faktisk styrke i forkledning. Vet du hvorfor? Fordi når du er sårbar så  må  du være ærlig. Du må være den virkelige deg.

Til tider kan det føles  som et tryggere alternativ  å skjule dine indre følelser til fordel for et uautentisk, mer selvsikkert ytre, men sannheten er,  mennesker respekterer sårbarhet mye mer enn falsk selvsikkerhet. I tillegg,  innse at – å  late som, får deg  ikke  til  å  føle deg stor  innvendig. Det bare etterlater deg med en følelse av å ikke være ælig og ekte.

Poenget er, ingen liker et perfekt menneske. I virkeligheten er de ganske irriterende? Du vet, den personen som alltid er glad, uansett hva som skjer, og aldri synes å ha noen problemer, han er rett og slett irriterende. Hvis du noen gang har lurt på hvorfor, er det fordi på et underbevisst nivå, stoler vi ikke på mennesker som synes å være perfekte, fordi perfeksjon faktisk ikke eksisterer.

I det øyeblikket vi begynner å vise oss frem med alle våre feil  for alle å se, i det øyeblikket er vi virkelig levende.  

«Du er allerede naken. Det er ingen grunn til ikke å følge hjertet ditt. »

Steve Jobs


Det er sant: enten vi liker det eller ikke, er vi allerede nakne og jo raskere vi lærer å akseptere hvem vi er og gir oss selv tillatelse til å være sårbare, jo raskere vil vi frigjøre oss fra lenkene fra å late som-perfeksjonisme.

Etter min mening, de største, mest effektive lederne ikke redde for å være sårbare. Faktum er at de bruker sårbarhet som en skjult styrke. Ta Mahatma Gandhi som et eksempel. Han kjempet for en hel nasjon med tankene sines alene. Gandhi valgte å praktisere ikke-vold og sannhet i alle situasjoner og brukt disse ukonvensjonelle metoder for å aktivere enorme endringen i India. Mens den indiske regjeringen forsøkte å bruke brutal makt,  fastet han ganske enkelt for å få budskapet frem. Det var denne sårbarheten, denne milde tilnærmingen som førte India til uavhengighet.

“ På en mild måte kan du riste verden.”

Mahatma Gandhi


Fra «Simple Life Strategi» har jeg funnet 7 grunner til å være sårbar:

Vokse som person.

Hvis du ikke tillate deg selv å være sårbar, hvordan vil du noensinne vokse og utvikle seg som person? Sårbarhet er en viktig del av selvutvikling.


Gi slipp på perfeksjon.

Ville det ikke vært fint å slippe å være perfekt hele tiden? Når du er sårbar, er det greit å være ufullkommen.


Legg det uekte bak deg.

I stedet for å stadig ha  følelsen av å være en bedrager, åpent uttrykk din sårbarhet og si farvel til disse følelsene av å være uautentisk.


Kommuniser med andre.

Det er noe avvæpnende med sårbarhet. Når du er sårbar er det lettere å få kontakt med andre fordi du kommer fra et sted av sannhet. Hvorfor ikke selv be om hjelp? Du vil bli overrasket over hvor verdifulle menneskene føler seg når de blir spurt om hjelp.


Øk din emosjonelle intelligens.

Hvis du stadig begraver følelsene dine, vil du ikke vokse følelsesmessig. Ved å vise din sårbarhet, vil du naturlig øke din egen emosjonelle intelligens.


Hold deg i godt selskap.

Bli som de globale lederne  Gandhi og Steve Jobs ved å omfavne din sårbarhet med åpne armer.


Vær deg selv!


«Din tid er begrenset. Ikke kast den bort ved å leve andres liv. »

Steve Jobs


Ta dette øyeblikket  og vær tro mot hvem du er og la masken  din være igjen bak deg.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..