Hjertets integritet

«Ikke en dag går uten at jeg føler meg utfordret og distrahert av et gammelt mønster, en eller annen test, en falsk vei som holder på fristelse. Jeg tror ikke det er et enkelt spørsmål å finne det formålet vårt og eie det hvert øyeblikk. Jeg tror at vi alltid blir trukket ut av det, og må huske. Glemme, huske, glemme, huske. Det er bare det at det å huske blir lettere over tid.»
Jeff Brown

Jeg vet at jeg bare kan helbrede hjertet mitt med mitt eget hjerte. For å være i stand til  det må jeg våge å åpne hjertet bredt nok til at en helbredende vind får komme inn og lindre smerten jeg føler. Hvorfor holder jeg så ofte tilbake tårene som helbreder meg? Hvorfor dytter jeg unna de følelsene som kunne ha løst opp klumpen i magen. min?

Å slippe ut og frem følelsene jeg bærer på gir meg en indre lettelse som får meg igjen til å  oppleve magien i øyeblikket. Tårene mine er som et  varmt fuktig kyss. De fjerner alt det vonde i hjertet mitt, slik at jeg kan se klart igjen. Jeg vet at skal jeg kunne være ekte og hel som menneske, må jeg være villig til å åpne hjertet mitt og vise det frem. Jeg må være villig til å leve et åpent og ærlig liv og slippe andre inn. Da finnes det ikke lenger noe å gjemme og heller ikke et sted å gjemme det bort.

Jeg vet at jeg trenger å omfavne alle mulighetene jeg har til å gå utover de problemene jeg opplever akkurat nå, det jeg angrer fra i går og bekymrer meg over for i morgen. Jeg har mer enn nok med det som kan gjøres akkurat nå. Jeg vil legge bort alle bekymringene mine, riste av meg skuffelsene og tilbakeslagene, tømme tankene og forholde meg til akkurat her og nå.

Jeg vil åpne hjertet mitt på vidt gap og bruke fantasien til å finne frem til alt jeg kan gjøre.  Jeg vil arbeide med meg selv, ferdighetene, kunnskapen og strategien for å komme videre. Jeg vil forplikte meg til å skape et liv som viser frem lidenskapen for alt som bor i hjertet mitt, og alt jeg vet er formålet med livet mitt.

«Det er lett å leve for andre, alle gjør det. Jeg kaller på deg til å leve for deg selv. »
Ralph Waldo Emerson


Hver dag, blir mitt hjertes integritet testet, og hver dag, har jeg et valg.

«Hvorfor selger jeg meg så ofte ut når jeg vet alt dette?» spør jeg meg selv. Jeg finner argumenter for hvorfor jeg ikke alltid følger opp. Rasjonaliserer bort alt det jeg vet jeg burde gjøre og si til meg selv at jeg trenger sikkerhet og aksept. Jeg er redd for å vise frem den største frykten min, oppleve tap av status, tap av venner eller ikke bli godtatt som den jeg er. Det er altfor fristende å kompromisse på det hjertet mitt vet. Når jeg forråder hjertet mitt på denne måten får jeg trygghet og kanskje også litt popularitet, men til hvilken pris?

Når jeg  selger ut hjertet mitt dag etter dag, selv om jeg knapt er klar over hva  jeg gjør, blir hjertets stemme mer og mer utydelig for meg. Det er vanskeligere å høre denne stemmen når jeg ikke har dyrket et personlig forhold til denne delen av meg. Hver gang jeg forråder sannheten i hjertet mitt, skiller det meg fra mitt sanne selv, og hver gang jeg gjør dette, visner en liten bit av meg bort, og det går ut over helsen og vitaliteten min.

«Jeg kan ikke og vil ikke kutte min samvittighet til å passe årets moter.»
Lillian Hellman


Å følge hjertets integritet er vanskelig. Det vil ikke nødvendigvis gjøre meg populær eller sette meg fremst i køen. Det er ikke for sarte sjeler. Noen ganger er det skummelt. Jeg må velge å følge den indre stemmen og ikke det som andre mener jeg burde gjøre. Jeg merker hvor skeptiske andre er. Jeg blir et speil for de som selger seg ut, og som derfor ikke vil være nær meg.

Heldigvis vil de forandrede vibrasjonene min tiltrekke seg andre som jeg kan dele tankene mine med og utvikle meg videre sammen med.

Jeg kjenner at  når jeg lever i tråd med hjertets stemme, tiltrekker det seg sanne gleder, betingelsesløs kjærlighet, en følelse av forbindelse med alt det som er godt, en indre vitalitet og jeg opplever å ha en bedre helse. Mirakler begynner å skje rundt meg. Livet som før var grått og trist begynner å vibrere med magiske opplevelser som treffer og fyller alle sansene mine.

Det er så lett å la frykten overta. Den prøve å få meg til å  dømme andre. Jeg vet hvor lett det er å falle for argumentasjonen frykten så  overbevisende lirer ut av seg. Det er ikke poenget. Å følge sitt hjertets integritet gjør ikke en overlegen og en annen mindreverdig. Det er en personlig beslutning, en beslutning hver og en av oss må gjøre for oss selv. Vi er alle på ulike veier, og gjør det beste vi kan. Jeg har ingen rett til å dømme om andre ikke er samkjørte med sitt hjertes integritet.

«Å leve med integritet betyr: Ikke å slå meg til ro med mindre enn det du vet du fortjener i relasjonene dine. Be om det du ønsker og trenger fra andre. Snakke din sannhet, selv om det kan skape konflikt eller spenning. Oppføre deg på måter som er i harmoni med dine personlige verdier. Å ta valg basert på det du tror, og ikke på det andre mener. »
Barbara De Angelis

Jeg vet at jeg er villig til å gå utenfor komfortsonen min  for å stå for det som er sant for meg. Det betyr at jeg vil la hjertet mitt ta førersetet i beslutningsprosessene mine.

Ofte lurer jeg på hva morgendagen vil bringe. Blir det en fin dag? Hva skal jeg utsettes for i dag? Ofte tar jeg sorgene på forskudd, men mer og mer snur jeg tankegangen og bestemmer meg for at dagen skal bli fin?

Jeg starter dagen med takknemlighet. Jeg er takknemlig for alt det jeg har, istedenfor å bry meg om det jeg ikke har. Jeg er takknemlig for alt det jeg har prestert i livet så langt, og dveler ikke med det jeg ikke har fått gjort eller det jeg gjerne skulle hatt.

«Din situasjon er bare så bra eller så dårlig som du har bestemt deg for å tenke og føle at den er! Livet blir umiddelbart bedre når du sier til deg selv: «Livet er bra og blir bedre.» Det er alt etter hvordan du velger å se på ting. Før du merker at  noe er utmerket eller forferdelig, ta en titt på situasjonen og se at det ikke «bare er» himmel eller helvete, lykke eller elendighet, den samme tasten åpner opp begge dørene!»
Rob Whalley

Jeg vil nyte og  beundre den vakre naturen rundt meg. Alt fra soloppgang, morgendugg, fjellformasjoner, de vakre svabergene til de fargesprakende blomstene og alt annet levende. Jeg vil dele min begeistring for livet med alle som vil høre. Jeg vil fortelle dem at jeg er glad i dem og hvor mye jeg setter pris på dem. Jeg vil dedikerer dagen til takknemlighet, og legge til side trivielle problemer og kjenne hvor godt det gjør.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..