Begrensninger eller muligheter


«Hva hver enkelt av oss tror på er opp til oss, men livet er umulig uten å tro på noe.»
Kentetsu Takamori

Det jeg tror på er alltid i bevegelse og påvirker tankene og følelsene mine. Og ikke minst hvordan jeg oppfører meg. Alt jeg ubevisst tror på påvirker meg også. For å klare å forstå dette må jeg blir mer bevisst på meg selv og hva som ligger bak det jeg hevder å tro. For meg handler det om å gi kjærlighet, skape en hensikt for livet og slik gi mening til livet jeg lever.

Jeg former identiteten min rundt det jeg føler er sant om meg. Noen ganger har jeg ikke engang klart for meg hva jeg tror på, fordi den er skjult og ubevisst. Synet på meg selv kan være vagt eller lidenskapelig, og bidrar til hvem jeg er. Det jeg tror danner identiteten min. For å forstå meg selv, må jeg se det jeg tror på i lys av hvor bevisst jeg er.

«Kjærligheten til hva du gjør, kombinert med din tro på hva du gjør, vil ikke bestemme din suksess. Det avgjørende er hvor hardt du vil jobbe og hvor dedikert du vil være for å oppnå det.»
Jeffrey Gitomer

Det er viktig å få disse skjulte holdningene eller sannhetene mine frem i lyset, fordi de ellers kan være feller som skaper unødvendige begrensninger og hindringer for å leve et godt liv.

Skjult tro er begrensende, gir negative oppfatninger  om meg selv og andre. Når jeg henter dem frem i lyset begynner de å oppløse seg og miste sin makt over meg. Kjerne troen som bekrefter hvem jeg er begynner å skinne gjennom og opplyse veien jeg går.

For meg har det vært mye som har begrenset meg fordi jeg trodde at jeg ikke kunne gjøre noe med det. Det var bare slik, tenkte jeg.

For eksempel at jeg måtte være perfekt i det jeg gjør. Før ville jeg aldri våget å legge ut en blogg eller et bilde fordi jeg ikke syntes at bloggen eller bildet var godt nok. Nå gjør jeg så godt jeg kan og det får holde. Budskapet som er viktig for meg å formidle, kommer frem selv om produktet kunne vært bedre. Det er jeg sikker på. Alt kan forbedres. Skulle jeg vente til alt var perfekt, ville jeg ikke fått gjort noe. Bildene som jeg har tatt i dag er langt bedre enn de jeg tok for få år tilbake og de jeg tar om like mange år vil forhåpentligvis være tilsvarende bedre. For å stagnere i min egen utvikling i noe som er viktig for meg, nekter jeg å akseptere. Derimot ser jeg tydelig at alt går i etapper med en kurve som nesten kan flate ut for så å skyte raskt oppover igjen. Til og med midlertidige tilbakeslag kan forekomme, men alltid fremover…

«Mennesket er skapt av sin tro. Som han tror, så er han.»
Johann Wolfgang von Goethe

Det er så lett å utsette. Jeg sier at tiden ikke er klar enda. I morgen eller neste år vil passe bedre. Er det alltid sant? Nei svært sjelden. Som regel lønner det seg å handle raskt. Selvsagt skal jeg tenke meg om og se handlingen jeg tenker å foreta meg fra ulike ståsted, men å utsette er kun destruktivt og ødeleggende.

«Utsettelse er en måte å leve i fortiden i stedet for i det nåværende tidspunkt.»
Debasish Mridha

Å gå etter raske løsninger kan være ganske fristende, men jeg er overbevist om at det ikke lønner seg i lengden. Det kan være å gå raskt ned i vekt eller finne raske løsninger på et eller annet spørsmål. Det er verdt å ta seg tid til å nyte reisen. I tillegg vil jeg som oftest slik finne frem til de beste løsningene og resultatene.

«Livet skal leves, ikke kontrolleres; og menneskeheten er vunnet ved å fortsette med å møte visse nederlag. »
Ralph Ellison

Det er umulig å styre og kontrollere livet. Livet har en tendens til å vri og vende når jeg minst ventet det. Planlegging fremover er bra, men å prøver å kontrollere det som er foran meg fører bare til frustrasjon. Derimot er jeg smart om jeg jobber hardt for å nå målene mine. Hell kommer til meg om jeg oppsøker det. Jeg må ut i livet og gjøre det beste jeg kan.

Hvor ofte har jeg ikke blitt sittende fast i fortiden. Fokuserer jeg på fortiden, oppholder jeg meg også der.  Å gå fremover handler om å anerkjenne fortiden, men forsiktig gi slipp på den usynlige tilknytningen til den og gå mot en bedre fremtid. Men alltid, alltid være tilstede her og nå. For det er her og nå livet leves og skapes.

Mange av spørsmålene jeg stiller meg er: «Hvorfor skjer dette med meg, hvorfor kan ikke jeg gjøre det, hvorfor er han bedre enn meg.» De fleste hvorfor spørsmålene får meg til å fokusere på fortiden og gir hjernen en grunn til å lete etter grunner til at jeg ikke kan gjøre noe. I stedet kan jeg spørre «hvordan» spørsmål, som er resultat orientert: «Hvordan kan jeg bli bedre på det, hvordan kan jeg bli det beste jeg kan være.»

«Å la i går påvirke i dag vil bare ødelegge spenningen av i morgen.»
Michelle Cruz

Lyve for meg selv er en dårlig aktivitet.  Ærlighet med meg selv og andre er nødvendig for å bevege meg fremover i livet. Det handler om å være så ærlig som mulig om hvem jeg er, hva jeg gjør og hvor jeg skal. Når jeg ikke har villet gå inn i dypet av meg selv skapte det bare overfladiskhet og manglende fremskritt. Jeg er avhengig av å kjenne meg selv både på det bevisste og det ubevisste planet for å velge rett retning for livet mitt.

Stakkars meg holdningen er svært så destruktiv. Den skaper negative energier og mennesker som trekker seg bort fra meg fordi de ikke orker høre på klaging og syting. Det er lett å bli fanget opp i å klage og glemme alt som er positivt rundt meg.  Jeg finner aldri rett retning for livet om jeg ikke kan endre holdning og se lyset i tunnelen. Det handler kun om fokus og bevissthet.

«Selv om det ikke føles som det, legger krisen oss foran og i sentrum av begjær, som er kraften til all makt.»
S. Kelley Harrell

Har du hatt bekjente og venner som suger livskraften ut av deg? De klager og stønner over alt og alle.  Livet er det mest urettferdige de vet om. Selvsagt kan du prøve å få dem på andre tanker, men lykkes du ikke så trekk deg mest mulig bort fra dem. Jeg vet at det kan være vanskelig, men for meg har det noen ganger vært nødvendig  å trekke meg unna, for å kunne bevare min egen glede over livet. Jeg vil alltid tenke at verden er et fantastisk sted, selv om noen mennesker gjør mye for å ødelegge dette inntrykket. Det handler om å ha fokus og bevare troen på det gode i hver enkelt, men samtidig innse at det finnes brudne kar i enhver leir.

Noget om at være
«Jeg er mig der er ham der er ham der er mig
og mit jeg det er mig ikke dig.
Hvis en anden var mig ku det godt være dig
der var mig hvis jeg ikke var mig.
Det er klart det er rart jeg gik hen i en fart
og blev ental i første person.
Det er trist for enhver som har fødselsbesvær
og går rundt og slet ikke er noen.

Der er noen der er noen som har glemt hvem de var
skønt de er hvad de var da de kom,
for de kom da de blev hvad de var og de var
hvad de blev, hvis man vender det om.
Men hvis nogen er ingen og ingen er den
som er ufødt og altså fortabt,
kan han ikke så godt kræve livet igen
da han hverken er til eller skabt.

Jeg er glad jeg er mig for hvis ingen var mig
var det slet ikke mig der var glad,
og hvis ingen var glad for at være som jeg
var det trist og jeg ved ikke hvad.
Men såfremt man blir født som en brik i et spil
og Vorherre tar fat på en leg
hvor han spør hvem man syns man bør være og vil,
er det klart jeg vil helst være mig.»
Halfdan Rasmussen

Å sprenge grensene mine og komme meg ut av komfortsonen er ikke lett, men avgjørende for fremskritt og nye muligheter i livet. Ikke nødvendigvis de store og grensesprengende skrittene, men litt etter litt flytte meg utenfor det som kjennes komfortabelt. Om jeg bare gjør det jeg føler meg komfortabel med vil jeg slutte å vokse, mentalt, emosjonelt og intellektuelt.

Å si: «Jeg kan ikke gjøre det» begrenser meg uendelig. Så snart jeg uttaler denne setningen vil hjernen min ta det som at jeg ikke kan gjøre det, og gi opp forsøket på å lete etter en løsning. Når jeg bytter ut «Jeg kan ikke» med «Jeg blir bedre …. «, vil hjernen min tilpasse seg og lete etter måter å hjelpe meg med å bli bedre på noe.

«Ikke la mentale blokkeringer kontrollere deg. Sett deg selv fri. Konfronter din frykt og snu den mentale blokkeringen om til byggesteiner.»
Roopleen

Når jeg sammenligner meg selv med andre vil jeg til slutt mislykkes. Det er erfaringsmessig langt bedre å arbeider på å overgå mine egne forventninger. Da vil jeg få det mye bedre og lykkes langt bedre i livet. Uansett er det lurt å konsentrere meg om en oppgave om gangen. Hvorfor, fordi hver oppgave trenger min fulle oppmerksomhet.

For å oppnå drømmene mine, må jeg våge å gå bort fra det trygge fellesskapet i en kjent gruppe og stå på egne ben. Det handler om å finne meg selv og bryte fri fra mengden, eller i det minste finne meg selv og bestemme om jeg ønsker å bryte fri fra mengden eller ikke.

«Aldri tillat noen å definere deg! Bare vær deg!»
Chrys Phillips

Hvor mye tid har jeg egentlig tilbrakt med meg selv og virkelig elsket det? Å være fornøyd med mitt egent selskap er en god indikator på at jeg har den rette balansen i livet, så lenge jeg ikke er alene hele dagen, hver dag.

«Jeg har mye glede i å være alene
men det er også en merkelig varm glede i å ikke være alene. »
Charles Bukowski

Det er bra å ønske meg noe for livet mitt,  men hvis jeg satser på at det jeg ønsker meg skal gå i oppfyllelse, kommer jeg ikke langt. Bedre å jobbe mot det jeg ønsker meg enn å bare ønske. Ingen, ingenting eller noe skylder meg en tjeneste i livet. Jeg må ta affære mot det jeg ønsker i livet, for det kommer ikke til å banke på døren min.

Det finnes alltid noen som sårer meg, fysisk, mentalt og følelsesmessig, men å skylde på dem for ikke å gå videre med livet vil hindre at jeg vokser, følelsesmessig og mentalt. Jeg må rett og slett godta at noen mennesker har såret meg, og gi slipp på dem.

«Utrolig forandring skjer i livet ditt når du bestemmer deg for å ta kontroll over hva du har makt over i stedet for å begjære kontroll over det du ikke har.»
Steve Maraboli

Det er ikke nødvendig å være misfornøyd med det jeg gjør. Noen ganger har jeg vært misfornøyd, ikke fordi jeg ikke kan gjøre det jeg vil, men fordi jeg ikke vet hva jeg ønsker. Derfor har det vært nødvendig for meg å bruke tid på å finne ut hva jeg virkelig, og lidenskapelig, ønsker å gjøre med livet mitt og begynne å ta små skritt for å komme dit. Jeg har god grunn til å være takknemlig, selv om det ofte kan synes lite å glede meg over. Å telle mine velsignelser daglig er en stor oppgave for å forbedre kvaliteten på livet.

«Et forsøk på å oppnå noe godt med makt er som et forsøk på å gi en mann med et bildegalleri for prisen av å kutte ut øynene hans.»
Ayn Rand

Om noen virkelig ønsker å være en del av livet mitt, vil de bli en del av det fordi de ønsker det. Jeg trenger ikke å tvinge noen, eller kaste bort energi på å prøve på det. Om det er meningen at de skal være en del av livet mitt, vil de komme inn i det når de er klar for det.

«Det er fem viktige ting for å leve et vellykket og oppfylt liv: aldri slutt å drømme, aldri slutt å tro, aldri gi opp, aldri slutt å prøve, og aldri slutt å lære.»
Roy Bennett

Det handler ofte om å ikke gi opp for tidlig. Om jeg feiler på noe, lærer jeg av det og prøver igjen. Mislykkes jeg igjen, lærer jeg litt mer og prøver igjen. Om jeg mislykkes igjen, lærer jeg litt mer ……………

Livet er risikabelt, og jeg har klart meg så langt. Når jeg risikerer mer i livet, vil belønningen jeg kan oppnå, langt oppveie tanken på aldri å ha risikert i det hele tatt.

«Nei. Ikke gi opp håpet ennå. Det er den siste du skal gjøre. Når du har mistet håpet, har du mistet alt. Og når du tror alt er tapt, når alt er sårt og trist, er det alltid håp. »
Pittacus Lore

Det finnes ingen som ikke har gjort feil. Å tilgi meg selv for feilene jeg gjør og slik frigjøre emosjonell energi for det som betyr noe er nødvendig for å leve et sunt liv. Det handler om å nyte de små tingene i livet. Om noen år er det nettopp det som før syntes lite og bagatellmessig som kan bety alt.

«Ta en spasertur gjennom hagen til tilgivelse og plukk en blomst om tilgivelse for alt du noensinne har gjort. Når du kommer til den tiden som er nå, gjør en fullstendig og total tilgivelse for hele livet og smil til buketten i hendene dine fordi den er virkelig vakker.»
Stephen Richards

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..