Velge vårt eget fokus

«Hvis du tar ansvar for deg selv, vil du utvikle en hunger etter å oppnå drømmene dine.»
Les Brown

Vet du at vi er ganske like, du og jeg?

Uansett hvem du er, hvor du bor, hvilken utdanning du har, hvordan du lever, enten du lykkes eller strever med det du har satt deg fore, har vi noe til felles.

Vi ønsker å bli en bedre utgave av oss selv. Ikke fordi det er noe galt med oss, men fordi vi ønsker å leve på en bedre måte enn den vi har klart hittil. Vi ønsker rett og slett å leve bedre liv.

Stemmer det ikke? I så fall er du en av de få som lever ditt livs drøm, med et liv fullt av magi og spennende muligheter. Muligheter som du griper med begge hender.

Så enkelt det høres ut, men likevel så utrolig vanskelig.

Både du og jeg ønsker å leve et godt og glederikt liv.  Det triste er at vi ofte ikke forstår, våger eller tar oss tid til å gjøre det som kunne ha endret livet vårt fra noe middelmådig til noe utenom det vanlige. Det lille ekstra som handler om å skape magi i hverdagen.

Hvor ofte har jeg ikke spurt meg selv. Hvorfor, hvorfor skjer det så mye negativt  i livet mitt? Samtidig tviler jeg på at jeg kan gjøre noe med det. Det er rett og slett min skjebne i livet, eller ….

Det blir det, om jeg ikke gjør noe med alt det jeg ikke vil ha i livet mitt. Jeg må være villig til å se med nye øyne på mulighetene rundt meg. Ja, for muligheter finnes alltid. Det handler om innstilling og tro på at jeg kan endre meg. Det tristeste jeg vet er når jeg hører noen si at de ikke kan forandre seg, at de er for gamle til endring, eller en annen unnskyldning for å forbli der de er med all sin elendighet og ulykkelighet.

Når jeg tenker slik tar jeg ikke hensyn til den skapende kraften som jeg er i besittelse av. Akkurat den samme kraften som du også har.

Alt forandret seg den dagen jeg  sluttet å drømme om alt jeg skulle ønske jeg hadde i livet mitt. Jeg  sluttet med å utsette, jeg sluttet med å si at det ikke var noe for meg, at jeg ikke ville få  det til, fordi jeg ikke hadde det i meg.

Jeg våget å åpne opp for den indre styrken min og lytte til sannheten som hjertet mitt så lenge hadde forsøkt å si meg.

Jeg rett og slett spurte meg selv hva jeg trenger å endre for  å leve det livet jeg virkelig, virkelig ønsker?

Det er å  leve for en grunn … Ingen andre kan leve mitt liv, og ingen andre kan utrette akkurat det jeg kan utrette. Livet blir bare bedre når jeg velger å skape det jeg ønsker å få ut av det. Det er helt og holdent opp til meg å gjøre noe med det. Og for ditt liv er det avhengig kun av dine beslutninger, det du velger for deg…..

Det trenger ikke alltid være noe stort. Kanskje bare noe lite. Det viktige er å gjøre det og gjøre det godt. Det handler om å ikke gi oss før vi får det til.  Slik vil vi begynne å bygge selvtillit, selvinnsikt, og tillit.

«Å velge å være positiv og ha en takknemlig holdning kommer til å avgjøre hvordan du kommer til leve livet ditt.»
Joel Osteen

Ofte vet vi ikke hva vi er i stand til før vi prøver. Heller ikke andre vet det. Derfor må vi ikke la manglende tro og negativitet fra andre få dra oss ned. Uansett hva noen sier eller gjør, går livet videre. Vi kan motstå det, bekjempe det, velte oss i det, eller vi kan heve oss over det og  ikke la noe få stå i veien for drømmene våre.

Ikke tillate eller godta at noen trekker oss ned. Vi er sterkere enn vi tror.  Vi har en utrolig kraft til disposisjon. Bruker vi den kommer vi stadig nærmere der vi drømmer om å være.

Det er en enorm kapasitet for endring i oss, hvis vi ønsker det. Uansett er det bare  jeg for meg, og du for deg, som kan få til det vi ønsker og la våre drømmer bli levende.

For meg kjennes det godt  å tenke  at det er opp til meg hvordan livet mitt skal arte seg. Det inspirerer, gir meg energi og en masse nye ideer.

Sinnet vårt kan være vår største fiende eller vår beste venn. Det er stedet hvor all tvil og frykt lever. Vi må bli herre over det vi tenker, ellers vil de styre oss.

Min erfaring er at alt endrer seg til det bedre når tankene mine endres til det bedre. For det vi tenker bestemmer hvordan fremtiden skal være.  Når vi mentalt snakker med bekymring om fremtiden vil disse bekymringene styre handlingene våre.  Når vi snakker  ut fra takknemlighet og hjertets stemme, vil fremtiden garantert bli helt annerledes.

«Hvordan blir man en sommerfugl? Du må ønske å fly så mye at du er villig til å gi opp å være larve. »
Trina Paulus

Det er sant at vi ikke alltid vil ha positive tanker, vi vil ikke alltid være trygge, vi vil ikke alltid leve i tro. Men tanker om tillit, positivitet og tro kan være vårt hovedfokus.

Ingen andre tenker som deg. Du er den som tenker, du er den som velger. Slik er det i ditt liv. I mitt liv er det jeg som tenker og velger.

Det som er sikkert er at vi alltid vil ha de samme erfaringene, de samme tilbakeslagene og skuffelsene, leve på samme sted, ha samme slags karriere om vi ikke endrer oss.

Vi må rett og slett finne ut hva som er viktig for vårt liv. Det er fordi resultatene er bestemt av den vi  er i ferd med å bli. Når vi vet det,  kan vi ikke la noe eller noen komme i veien.

«Du må ta en beslutning om at du kommer til å gå videre. Det vil ikke skje automatisk. Du blir nødt til å reise deg og si:» Jeg bryr meg ikke om hvor vanskelig dette er. Jeg bryr meg ikke om hvor skuffet jeg er. Jeg har ikke tenkt å la dette ta det beste av meg. Jeg går videre med livet mitt. «»
Joel Osteen

Klager, drama og unnskyldninger kan ikke og vil ikke få oss dit vi  ønsker å være. Å finne   unnskyldninger for vegringen vår, fordi vi er redde for at vi ikke er klar for utfordringen fører ingen steder hen.

Det er lett å være mot noe. Det er lett å se på det andre gjør med hell og si «det fungerer ikke for meg». Det er lett å finne bevis som støtte vårt syn på hvorfor vi ikke er fornøyde, hvorfor kjærligheten er vanskelig å finne, hvorfor vi ikke er skapt for kjærlighet, hvorfor pengene synes å flyte i feil retning, osv.

Å være mot noe vil ikke få det til å forsvinne. Det vil ikke være slutten på det. Når sant skal sies, å være mot noe er å snu fokuset mot noe vi ikke ønsker.

«Å velge å være positiv og ha en takknemlig holdning kommer til å avgjøre hvordan du kommer til leve livet ditt.»
Joel Osteen

Mange av oss bruker ubevisst vår tro mot oss selv. Har vi pengeproblemer?  Se på våre oppfatninger om penger. Har vi problemer med helse eller kjærlighet? Se nøye på det vi tror. Det er det som holder oss tilbake.

Det er nødvendig å finne frem til det vi kan være for, i stedet for mot. Prøve ut Mor Teresas holdning. Hun ville ikke marsjere mot krig, men ville marsjere for fred.

Vi trenger å åpne oss opp, bare for de påvirkningene som er positive, oppløftende, inspirerende og oppmuntrende. Og stenge av for de som ikke er det. Ideene som dominerende tankene våre er de som tilskynder  handling. Det er derfor det er så viktig å fokusere på ideer som vi ønsker å materialisere.

 «Uansett hva du har opplevd i livet ditt er det hugget i stein. Men i dag-i dette øyeblikket har du makt til å gjøre overgangen fra der du er til dit du ønsker å være. Du er aldri fastlåst … du har alltid et valg. Du må bare gi deg selv tillatelse til å vokse, å elske, å trives.»
David Jr.

Vi må rett og slett stoppe å fokusere på begrensninger, og se muligheter i stedet. Slutte å fokusere på hva som gikk galt, og i stedet se hvordan vi vokste på det som skjedde. Ikke la oss lure av vanskeligheter og problemer. De har alle løsninger i seg.

«Ingenting er så pinlig som å se noen gjøre noe som du sa ikke kunne gjøres.»
Sam Ewing

Alt eksisterer allerede som en mulighet. Vår jobb er å utvikle og lede oppmerksomheten bort fra tanker som skader, mot de som hjelper.

Vi trenger på ingen måte slå oss til ro med et liv som er mindre enn det vi ønsker oss. Vi vil aldri finne lykke og suksess om vi fortsetter å tenke som alltid før. Vi slår oss ikke til ro med et liv som er langt, langt under det vi fortjener.

«Ingen kan gi deg klokere råd enn deg selv.»
Marcus Tullius Cicero

Hvorfor ikke elske oss selv nok til å slutte å hindre sjansene for suksess. Vår oppmerksomhet er en mektig kraft som påvirker alle aspekter av livet vårt, og det er den viktigste årsaken til suksess eller fiasko.

Alle fortjener et virkelig godt liv, og vi, og bare vi kan bestemme hvordan vi vil leve det.  Du bestemmer for deg og jeg for meg. Om det ikke fungerer slik vi  gjerne vil at det skal, har vi alltid makt til å endre det.

Jeg sier ikke at livet vil bli lett. Jeg sier ikke at det vil bli fritt for skuffelser, sykdom eller andre vonde opplevelser og tilbakeslag. Det er ikke alt vi kan endre på. Men uansett hva som skjer i og rundt oss, kan vi velge hvordan vi ser på livet og det som hender. Tar vi det som nyttig lærdom eller urettferdige slag i trynet.

Velger vi den positive veien, der vi fokuserer på kjærlighetskraften, vil vi alltid finne en vei. Kanskje ikke den vi aller helst drømte om, men en som gir oss et godt liv, fullt av magi med et rikt indre liv. For det er alltid vårt indre liv, hvordan vi kan vokse i kjærlighet og visdom som avgjør hvordan livet vårt skal arte seg.

Det indre livet er speilet som viser oss hvem vi er og hva vi trenger å fokusere mer på. For meg har dette gjort livet mitt til en magisk reise. Hver motgang viser meg noe i meg som kan utvikles og forbedres. Derfor takker jeg for både medgang og motgang. Det er alt sammen en del av reisen min mot å bli den beste utgaven av meg selv.

«En fornyelse, faktisk en komplett forandring av livet ditt, kan komme gjennom oppmerksomhet til dine sanser. Sansene er guidene som tar deg dypt inn i den indre verden av hjertet ditt. De største filosofer innrømme at all kunnskap i stor grad kommer gjennom sansene. Følelsen er våre broer til verden. Menneskelig hud er porøs; verden strømmer gjennom deg. Sansene er store porer som slipper verden inn. Gjennom å tilpasse deg til visdommen fra sansene dine, vil du aldri bli en eksil i ditt eget liv, en outsider som har gått seg vill i en ytre åndelig sted som viljen og intellektet ditt har konstruert.»
John O’Donohue

Så fortvil ikke om livet kjennes som en uendelig lang jammerdal. Du har valget. Velg den positive vinklingen. Motet og kraften til å velge denne veien, vil komme straks du åpner deg for de positive livgivende kreftene som finnes inne i deg. Gi ikke opp om du ikke lykkes første, andre eller selv den tiende gangen. Det kan ta tid å endre tankerekker som har vært ditt reisefølge i årevis.

Fokuser på kjærlighet både til deg selv og andre, og livet ditt vil gradvis bli lettere. Da vil du også oppdage takknemlighetens store vidunderlige magi og hvilken sjelefred den gir.

«Det er ingen som lever, som ikke kan gjøre mer enn han tror at han kan.»
Henry Ford

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..