Hånden på hjertet


«Ingen kan fortelle, når to mennesker går tett sammen, hvilken ubevisst kommunikasjon ett hjerte kan ha med et annet.

Robert Barr

Ta hånden din og legg den på hjertet ditt. Hva føler du?

Noen vil si ingenting, mens andre kan tilpasse seg energien i dette området fordi hjertet har en subtil energi. Vi er vant til å behandle tanker og tar oss sjelden tid til å oppleve stille ro i hjertene våre.

Det sies at hjertet er sjelens sete med et eget språk som ikke oppfattes gjennom tankene. Er du for eksempel klar over de følelsene som kommer fra hjertet ditt? Tar du deg tid til å fokusere  oppmerksomheten din på denne delen av kroppen, eller er du  bare opptatt  av tankene dine?

Mange spør seg om hva som er meningen med å knytte oss til hjertet, når vi skaper mening via tankene. Selv om det kan være sant, er det andre evner som ikke er tilgjengelige via tankene, som intuisjon og kjærlighet. Du blir ikke forelsket ved å bruke intellektet, men ved å bruke hjertet.

Hva er ditt overordnede syn på livet? Tror du at livet er skremmende, og du må ha hodet med deg? Har du et mer optimistisk syn? Kanskje du vil utvikle en dypere sammenheng gjennom dine relasjoner eller finne kjærlighet med en partner? Uansett hva det kan være, er det noen som mener at du trenger kun å knytte deg til hjertet ditt, siden de tror at de ikke kan stole på intellektet. 

Jeg tror at det er viktig å ha med oss både hjertet og fornuften for å skape et best mulig liv.

Hjertet avgir et av de sterkeste elektromagnetiske feltene i organene våre. Det kan strekke seg ut i alle retninger, opp til to meter utenfor kroppen. Forskning fra «Institute of HeartMath» viser at emosjonel informasjon er kodet i energifeltet vårt. Vi er kablet for å koble  oss til andre og vårt miljø.

Hvis du ønsker å forbedre kvaliteten på livet, må du lære å forstå hjertets språk. Kanskje du burde lytte mer til hva det sier, noe som er vanskelig å gjøre fordi omgivelsene hele tiden prøver å få oppmerksomheten din.  Dette  kan lett skape en konflikt med ditt innerste vesen.

Hva er ditt inntrykk av dette? Har du det vanskelig med sitte alene i stillhet? Kanskje finner du det vanskelig å koble deg fra det som skjer rundt deg av frykt for å gå glipp av noe? Uansett hva det er, er det viktig å gjøre noe med det. Distraksjoner gjør lite for å fremme en sann forbindelse med deg ​​selv.

Gi deg selv tid til å finne ut hva som skjer inne i deg. Ellers er det sannsynlig at du undergraver livets krefter og det vil hindre  deg i å realisere  din sanne natur.

«Og hver dag vil verden dra deg i hånden og rope:» Dette er viktig! Og dette er viktig! Og dette er viktig! Du trenger å bekymre deg for dette! Og dette! Og dette! «Og hver dag er det opp til deg å ta hånden din tilbake, legge den på hjertet og si:» Nei. Dette er det som er viktig.»

Ian Thomas


Dette sitatet fanger vår utilfredshet, når vi lar livet trekke oss i alle retninger, unntatt den vi ønsker. Det er viktig å finne tid til å være med oss ​​selv, så vi kan forstå hvem vi egentlig er. Det er når vi kjenner vårt sanne selv, at vi finner den dypeste kilden til lykke og forståelse. Vi vil også lettere skape meningsfulle forbindelser med mennesker og oppdage vår sanne hensikt når vi tilbringer tid med oss ​​selv.

Er du komfortabel med denne ideen om å være mindre distrahert for å forstå deg selv bedre? Jeg vet at det er vanskelig og det er hvorfor mange ikke prøver. Mange er motvillige til å gjøre jobben fordi de leter etter en rask løsning på problemene sine. De ser til andre for at de skal fortelle dem hva de skal gjøre og lede dem i riktig retning.


«Hvor det er stor kjærlighet, er det stor harmoni i tankegang.»
Wayne Gerard Trotman


Ingen kan gjøre det for oss, fordi det krever å ta reisen inn i oss selv for å få kontakt med vårt hjerte og sinn. Still deg spørsmål som: Hva skjer i livet mitt fra et følelsesmessig perspektiv? Hva er mine utfordringer akkurat nå? Hva ønsker jeg å forbedre? Hva vil jeg ha ut av livet? Når du finner svarene på disse spørsmålene, kan du begynne å gå i riktig retning mot dine håp, drømmer og høyeste ambisjoner. Ved å gjøre det, vil livet møte deg med en forpliktelse overfor det som er i hjertet og sinnet ditt.

«For å forstå hjertet og sinnet til et menneske, se ikke på det han allerede har oppnådd, men på det han streber etter.»

Kahlil Gibran

Leste en fasinerende tekst om at forståelse er grunnalget for kjærlighet. Her er det jeg fikk med meg av innholdet. Tror opprinnelsen stammer fra en buddhistisk tekst.

Forståelse er selve grunnlaget for kjærlighet. Hvis forståelse ikke er der, uansett hvor hardt du prøver, kan du ikke elske. Hvis du sier, «Jeg må prøve å elske deg,» er dette tull. Du må forstå, og ved å gjøre det, vil du elske. Uten forståelse er kjærlighet ikke mulig. Hvis en mann og en kvinne ikke forstår hverandre, kan de ikke elske hverandre. Hvis en forelder og et barn ikke forstår hverandre, vil de få hverandre til å lide. Så forståelse er nøkkelen som låser opp døra til å elske.

Forståelse er prosessen med å se dypt. Du er ikke den eneste som lider. Andre lider også. I det øyeblikket du ser lidelsene i andre, slutter du å anklage dem, og du ender lidelsen i deg selv samtidig. Hvis du lider, og hvis du tror at din lidelse er skapt av menneskene rundt deg, må du se igjen. Det meste av din lidelse kommer fra mangelen på forståelse av deg selv og andre.

Hvis du berører lidelse dypt i deg selv og i en annen, oppstår forståelse. Når forståelse oppstår, vil også kjærlighet og aksept oppstå, og de vil bringe lidelsene til en slutt.


«Ditt arbeid er å oppdage din verden, og deretter med hele ditt hjerte gi deg selv til den.»
 
Buddha


Kjærligheten er evig. En gjensidig kjærlighet som bygget på forståelse og respekt vil fortsette å vokse. Den vil ikke visne eller dø.  Nyt den. Du vil oppdage at det faller deg lett, og gir deg magiske og varme øyblikk, langt bedre enn noen drøm du har hatt.

«Verden er full av magiske ting som tålmodig venter på at våre sanser skal vokse seg skarpere.»

W. B Yeat

Besøk siden min på FB, Synnas verden
https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..