Ikke vent for lenge

«Det er de mennesker, hvis liv har tatt plutselige og nye vendinger … mennesker som har lært å omfavne de kreative mulighetene for endring … som har best sjanse til å trenge inn i livets mysterier.»
Hugh Mackay

I dag vil jeg dele en gammel blogg som jeg skrev for flere år siden. Kjenner på meg at den skal deles igjen. Kanskje den er til deg?

I natt kjente jeg en stor angst. Spør meg ikke hvorfor, men jeg visste at grunnen var at jeg skulle skrive denne bloggen til deg. Jeg forsto at du sliter med et problem som du ikke aner hvordan du skal løse.

Jeg vet ikke hva det er som plager deg, men jeg vet at du er i stand til å overkomme det.
Du lever helt uvitende om styrken og kraften som finnes inne i deg.

Ikke alle tunge øyeblikk gir et dårlig liv. Noen ganger kan et slikt øyeblikk rett og slett skape vekst og utvikling i deg. Alt det du opplever som byrdefullt kan være en påminnelse om at du ikke har vært helt ærlig overfor deg selv i det siste.

Det er derfor du kjenner slik angst. Usikkerheten hjemsøker deg og gjør deg handlingslammet. Straks du finner et svar, vil du kjenne deg langt bedre. Da kan du  gå i gang med å gjøre de endringenes som er nødvendig for å skape balanse, glede og magi i livet ditt. Jeg vet at det er det du ønsker mer enn noe annet.

Det er bare det at akkurat nå har motgang og vonde tanker fra fortiden tatt over styringen og skapt frykt for at livet aldri vil gi deg positive opplevelser mer. Om du bare visste hvor mye glede som ligger foran deg. Det er bare å strekke deg litt lenger, så er det ditt …. og mye mer enn du noensinne engang har drømt om.

«Såret er der lyset kommer inn.
Lidelsene stopper når leksen er lært.
Helbredelsen skjer når sjelen forstår.
Den nye begynnelsen starter når kjærligheten erstatter smerte. »
Dr Jeff Mullan


Har du glemt at du alltid har et valg?

Kjenner du at det livet du lever nå er nok? At du ikke kan klare mer av det? Noen ganger er det viktig at du innser at du trenger å slutte med å slå hodet mot veggenog i stedet gå videre i livet. Du trenger ikke å fortsette å leve slik du har gjort i det siste. Jeg vet at du kjenner det slik, og at du vegrer deg. Jeg vet også at du har mot …….

Tillat deg å gi slipp på det som ikke tjener deg lenger. Det være seg ideer og følelser som ikke bidrar til noe positivt,  mennesker eller situasjoner som holder deg tilbake fra å leve det livet du vil ha, som ikke gir rom for det hjertet ditt så gjerne vil at du skal velge.  Gi slipp. Gi slipp nå.

Forplikt deg til å gjøre valg som gir grobunn for personlig vekst. Gi deg selv tillatelse til å starte et nytt kapittel i livet ditt og ta valg som frigjør deg fra å følge den gale veien, og følg i stedet formålet som er tiltenkt deg.

Jeg vet at du føler at du ikke kan frigjøre deg. Du har så mange forpliktelser. Hvem har sagt at du skal forlate alt som er. Det er nok at du gjør andre prioriteringer, at du prioriterer deg selv og ditt beste foran noe annet. Stol på at menneskene som du er så redd for å svikte, vil oppleve et lykkeligere deg, og et deg som har mer overskudd, og som ser dem på en ny og mer positiv måte. Er de verdige til å få være en del av livet ditt, vil de sette pris på ditt nye jeg.

Jeg oppfordrer deg, velg deg selv …. og du vil få alt det andre i tillegg.

Elsk deg selv nok til å velge frihet fra alt som suger livet ut av deg.

«Hver jobb fra hjertet, er til syvende og sist av lik verdi. Sykepleieren injiserer sprøyten, forfatteren fører pennen, bonden pløyer jorden, komikeren skaper latter. »
Criss Jami

Du fortjener kun det beste.

Ikke alle ser deg gjennom positive øyne.  Men du fortjener å ha noen som ser deg akkurat som du er. Følelser av verdi vil aldri blomstre i en atmosfære av kritikk, hvor feil ikke blir tolerert, og forskjellene blir nedvurdert.

Finn  deg et annet sted å være, et sted der du kan bevare gnisten og inspirasjonen du bærer på i ditt indre. Ikke tillat at ditt dypeste potensiale blir knust av andre menneskers uforstand.

Du er et vakkert menneske med mye varme og godhet i deg. Ikke lytt til stemmene som trekker deg ned. Vit at kun du er du, og at det bare er du som kan gjøre det du er satt til verden for å gjøre.

Vit også at det er mange som ser deg og heier deg fremover. Lytt til dem og legg de negative røstene bak deg.

Gjør det i dag . Du er verdt det .

«Hensikten med livet er å leve det, å smake erfaringen til det ytterste, for å strekke deg ut ivrig og uten frykt for nyere og rikere opplevelser.»
Eleanor Roosevelt


Ikke la små bagateller bli til store hindringer.

Er det mye som irriterer deg i dag? Er det noe du ergrer deg over lot skje?» Tenk at jeg var så dum», sier du til deg selv, og lar det skape negative følelser i deg.  Husk kjære deg at du kan velge hva du skal ha fokus på. Le av alle  disse dumme bagatellene. Le og rist på hodet av deg selv. Du lærte da noe av alt tullet, ikke sant? Du er fri til å føle det du velger å føle. Du er fri til å ta kontroll og nekte å reagere på den gamle måten.

Livet gir deg alltid nye utfordringer. Hvordan du reagerer eller svarer … er helt i opp til deg.

Øv deg på å ta kontroll over de små bagatellene som har irritert deg så. Det er da ikke dødelig om ikke alt er på stell og i skjønneste orden. Litt rot og uorden holder du ut og lærer deg til å leve med.  Som en ekstra bonus finner du kanskje ut at du har frigjort deg selv fra alt det ubetydelige som omgir deg. Det gir deg garantert  enda bedre kontroll over det som betyr noe i den store sammenhengen . Hvis du ønsker en større forståelse for å gi slipp, kan du finne den her.

Klarer du ikke å slutte å rette blikket mot det som var og kunne ha vært?

«For å skape de nye resultatene vi ønsker i livene våre, må vi være villige til å overgi den gamle måten vår å tenke på … Vi må være åpne for muligheten for at alt vi mente var galt.»
Gerald Rogers

Livet gir deg oppturer og nedturer, tap og gevinster, sjanser til å omfavne glede, opplevelser av håp og kjærlighet, og noen oppfylte drømmer.

Det negative skjer. Ingen er så opplyst at de er fri fra smerten fra fortiden.

Du kan velge å bli passivisert, stivnet i deg selv og fokusert på en evigvarende følelse av tristhet for alt som har gått galt i livet ditt, eller du kan rette blikket mot den mest verdifulle gaven du har fått,  … nemlig livet.

«Einsam flygar

Barn, ikkje le av den fuglen
som flaksar så hjelpelaust av stad.
Vinden har skilt han frå dei andre
som flyg over havet i ei jamn, tett rad.

Vinden valde ut denne eine
og kasta han ut av den usynlege lei
som fuglar av hans slag plar følgje.
Han er ikkje lenger ein av dei.

Sin eigen veg må han finne,
eller – om han trøytnar om litt –
gi tapt, la seg falle, gå under,
slik går det desse einsame titt.

Det mørknar vidt over havet.
Ei frostnatt kvesser sine jarn.
Ein fugl flyg einsam under stjerner.
Ikkje gråt for den fuglen, barn.»
Haldis Moren Vesaas

Dette diktet er så trist. Samtidig viser det oss med all tydelighet at vi må finne vår egen styrke når vi er kommet bort fra veien, bort fra de rike opplevelsene i fellesskap med andre. Ellers vil vi kunne gå til grunne. Uansett er det bedre å dø kjempende, enn sittende i en krok redd for mørket og demonene som du tror gjemmer seg der.

Bruk lyset ditt og du vil finne at de kun er spøkelser som prøver å kontrollere deg. Du er ikke den du var før. Du er en vakker skapning som har forandret deg, og som møter livet med mer klokskap og mer varme enn du gjorde den gang. Du vet det. Jeg vet det!

Tilby deg selv litt kjærlig godhet. Du trenger all din kjærlighet for å finne veien bort fra mørket i deg. Ikke bli værende i bitterheten, i skuffelsen og sviket. Du er et lysets barn som finner veien ut, uansett motgang.  Vend oppmerksomheten bort fra det som var, og plasser den på det som er og det som er i ferd med å bli, om du velger å gripe det.

Alt som trengs er ett lite skritt av gangen. En liten endring av fokuset ditt  i dag vil gi lys for i morgen. Husk at du alltid har gjort det beste du kan med det du visste den gang. Feir denne bevisstheten. Den kommer til å sette deg fri.

Bruker du feil spørsmål?

Stiller du deg selv spørsmål som hvorfor meg? Prøv å endre spørsmålsstillingen til hva kommer nå?

Det er definitivt på tide med en forandring  dersom du ikke klarer å frigjøre deg fra det negative som har rammet deg. Jeg vet hva jeg snakker om. I mange år stilte jeg meg det samme spørsmålet: «Hvorfor meg?» Og jeg levde som et offer for de historiene jeg fortalte meg selv. Slik kom jeg ikke videre med livet mitt, men ble værende i en hengemyr av vonde og uforløste håp og drømmer.

Gi slipp på slike spørsmål. Jeg vet at du, som jeg har evnen og makten til  å endre det, å gjøre det som må gjøres for å oppnå de resultatene du ønsker.

Vær villig til å stille deg selv spørsmål som: «Hva mente jeg her? Hva tenkte jeg på ? Hvordan tenker jeg om det?» Alt som betyr noe er at du velger å være fokusert på de riktige spørsmålene, de riktige ideene, på følelsen av at det alltid er et annet alternativ, en annen måte .

Andre resultater vil kun være tilgjengelig for deg når du foretar valg som fører deg mot å forstå at du er større enn noen av de aktuelle problemene dine.

Det fungerte for meg og det vil fungere for deg også.

Åpne øynene og hjertet ditt. Våg å stille deg selv de riktige spørsmålene.

“Noen ganger er spørsmålene viktigere enn svarene.»
Nancy Willard

Finner du ikke inn til  lidenskapen som bor i deg?

«Det eneste som du har som ingen andre har er deg. Din stemme, ditt sinn, din historie, din visjon. Så skriv, og tegn, og bygg, og lek, og dans og lev som bare du kan.»
Neil Gaiman

Har du en livstil som ikke lenger passer den personen du har blitt? Du mangler vårstemning? Det er ingen glede i hjertet ditt?  Livet er bare en mengde dager etter hverandre. Har du glemt da du hoppet ut av sengen med smil i hjertet hver morgen?

Ytre motivasjon varer ikke lenge. Materielle eiendeler og penger har alle sin plass …  Så hvorfor arbeider du så mye uten å unne deg pauser? Er du redd for tankene dine, for at du skal måtte kjenne på de vonde og negative følelsen du sliter så med?

Dersom du ønsker å leve et lidenskapelig liv, er det den indre motivasjonen din som vil viser deg veien dit. Når du følger lidenskapen i hjertet ditt føres du fremover av en indre trang som aldri blir trett. Den leder deg sikkert frem til foten av regnbuen, til der magien av oppfylte drømmer finnes.

Å finne noe å være begeistret for, er den viktigste oppskriften for et lykkelig og oppfylt liv. Et strålende og  magisk liv blir ditt når du er involvert i, eller aktivt søker lidenskapen hver eneste dag som finnes inne i deg.

Hva er det som holder deg tilbake? Hvorfor nøler du? Er det ikke rett tid, sier du? Så gjør i dag til rett tid. Ikke nøl og la det bli for sent da du skjønte det!

«Bare ikke gi opp å prøve å gjøre det du egentlig ønsker å gjøre. Der det er kjærlighet og inspirasjon, tror jeg ikke du kan gå galt.»
Ella Fitzgerald

Når du er involvert i det du tror på, på det du liker, blir du en som skaper magi og interesse rundt deg. Det er vanskelig ikke å oppleve et meningsfylt liv når du er en som inspirerer resten av oss .

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..