Refleksjoner en tidlig morgenstund

«Ikke snu deg bort. Hold blikket på det sårede hjertet ditt. Det er der lyset kommer inn.»
«Alt kommer til deg til riktig tid. Vær tålmodig.»

Den ville levende kjærlighetsenergien åpenbarer seg der jeg er nå, der jeg ikke trenger å bekymre meg om ord og forstå begreper. For det er et annet språk jeg forholder meg til. Jeg vil holde meg nær til dette språket.

Det er overføringer skrevet inne i cellene i hjertet mitt som ikke er sammensatt av ordinære symboler.

Det er kjærlighetsbrev, skrevet til meg fra  kjærlighetsenergiene i mitt eget indre.

Når jeg begynner å oversette disse hemmelige meldingene, blir jeg vist at det er gjennom følsomheten, sårbarheten, og  ensomheten min at den ville levende kjærlighetsenergien åpenbarer seg.

Når jeg skaper et hjem for lyset i meg og jager mørket ut, vil hemmeligheter om atskillelse og forening strømme ut og inn, og fylle livet mitt med kjærlighet og magi.

Jeg omfavner disse hemmelighetene. Lever i spenning og griper mulighetene som gis meg. Når jeg ikke vet hva som vil skje, kan alt skje!

Det handler om å stole på prosessen. Alt utfolder seg nøyaktig slik det er ment å være, i akkurat riktig timing, på en magisk og perfekt måte. Jeg velger å tro på kraften i kjærligheten.

Det er ikke alltid jeg opplever det slik, men i dag … kjenner jeg  på hvor mektig kjærlighetskraften er. Den omfavner meg og drar meg inn i dens  magiske verden.

«Det er en stemme som ikke bruker ord …… Lytt. Bare lytt.»

Rumi

Jeg opplever at jeg har en indre fred. Det gir en helt spesiell ro. Rastløsheten har forlatt meg, og jeg sitter her en tidlig morgenstund og bare nyter livet slik det er. Solen titter frem mellom to nabohus som en stor ildkule. Bare se her:


Hver soloppgang er en ny start, en ny dag.
En helt ny blyant på en tom side.

Vanligvis ville jeg ha blitt lokket ut av et slikt syn. Fordi solen og lyset har en magnetisk kraft. Den drar meg inn i en magisk lysende verden. Jeg må bare ut og oppleve…..

Det kan jeg ikke nå. Har forstått at den forstuede ankelen min trenger mer ro enn jeg har vært villig til å gi den. Derfor må jeg nøye meg med å se solens reise over himmelen fra sofakroken.

Det kjennes faktisk godt. Nå kan jeg nyte dagen her jeg sitter, og bruke tiden til å skrive og reflektere over livet slik det utfolder seg med god samvittighet.

Livet har ikke gitt meg alt jeg drømmer om. Men det har gitt meg opplevelser og utfordringer som har styrket og beriket meg. Ofte har det som hender vært tungt å bære. Noen ganger kjennes det både urettferdig og feil.

For meg er det blitt mer og mer klart at det handler om hvordan jeg tar det som kommer min vei. Tar jeg det som en utfordring, og ser etter mulighetene og lærdommen som finnes bak hendelsene, skapes selv de gråeste dagene om til solfylte dager.

«Det handler om «attitude», om holdningen, om innstillingen til livet. Med andre ord om hvordan jeg tar det som skjer.»

Det kan høres så enkelt ut, men det er det ikke.

For meg endret holdningen til livet seg gradvis, da jeg fant inn til kjernen i meg, til kjærlighetskraften. Den kraften som bare vil meg vel. Da stilnet stormen i meg og jeg opplevde fred.

Det er ikke like lett å finne denne freden når tunge tanker fyller meg, eller hendelser som jeg ikke har kontroll over er ved å kvele meg.


«Endring er ikke lett … å endre måten du lever på betyr å endre hvordan du tror livet er. Det er vanskelig … Når vi skaper vår egen elendighet, klamrer vi oss noen ganger til den, selv om vi mer enn noe annet ønsker forandring. Det er fordi elendighet er noe vi kjenner. Elendighet er behagelig. «

Dean Koontz

Når jeg endrer oppfatning, endrer jeg følelsene og oppførselen min som kommer fra den oppfatningen. Når jeg endrer synet mitt, som består av et veggteppe av oppfatninger, endrer jeg et fantastisk konglomerat av følelser og atferd på en gang.

Endring kan være hardt arbeid som kan ta tid …. Det er langt lettere å velte meg i min egen elendighet …


«Det som definerer oss, er ikke fortiden vår, men visjonen, disiplinen, utholdenheten og hjertet vi har med oss til denne spesielle dagen.»

Brendom Burchard

For meg hjelper det å se på livet gjennom kjærlighetens forklarende lys. Jeg velger å se på alt med kjærlighet. Gradvis senker freden seg og livet blir bedre og mer fargerikt, til tross for alt det tunge og mørke.

Da kan jeg gi slipp på å ha kontroll og leve slik jeg kjenner at hjertet leder meg! Ekte kjærlighet trenger ikke bevis. Kjærligheten bare er. Den går utover ord og snakker gjennom og med hjertet mitt. Det er utrolig hva et hjerte kan få sagt til et annet hjerte.


«Vil du kjenne din fremtid?

Hvis svaret ditt er ja, tenk igjen. Ikke å vite er den største livsmotivatoren.

Så nyt, uthold, overlev hvert øyeblikk som det kommer til deg i riktig rekkefølge – en overraskelse. «


Vera Nazaria

Et nyttig verktøy å ta i bruk er intuisjonen min. Når jeg har lært den å kjenne, og stoler på dens magiske, positive kraft og sannhet, kan jeg følge den som en ledestjerne. Den blir stadig sterkere og uttrykker seg på mange vis i meg. Livet har blitt både mer spennende, trygt og magisk etter at jeg fant frem til denne indre visdommen. Den er alltid med meg, fordi den lever i hjertet mitt, og jeg vet at den gir meg sin fulle støtte og kjærlighet.

«Det er bare å lytte innover.»

Jeg vet at usikkerhet kan være ubehagelig. Det er vanskelig å finne fred når jeg ikke vet om livet blir slik jeg håper at det skal. Men tenk hvor kjedelig historien ville være hvis jeg allerede visste avslutningen etter den første setningen!

«Svaret på eksistensens mysterium er kjærligheten du delte, noen ganger så ufullkomment. Når tapet vekker deg til den dypere skjønnheten i tapet, til helheten av det, kan du ikke reise deg på en lang stund, du er tvunget i kne, ikke av tyngden av tapet, men av takknemlighet for det som var før tapet. Og smerten er alltid der, men en dag gir du slipp på tomheten, for å dyrke tomheten, å ta trøst i den, er å ikke respektere livets gave.»


Dean Koontz

For meg har disse kloke ordene fra Dean Koontz betydd mye. Jeg kan ikke sørge over tapt liv for resten av livet. Jeg vil heller takke for det som var godt og glede meg over det som var. Ganske sterkt å få høre, at ellers respekterer jeg ikke livets gave. Det føles som en mektig sannhet. En sannhet som utfordrer meg til å ta ansvar for eget liv. Den gir både visdom og håp

«Dette er alt jeg vet: Det er en tilstedeværelse som er større enn meg selv. Den har vært med meg hele livet mitt. Jeg opplever at denne tilstedeværelsen er kjærlig og på en essensiell måte  er den hvem jeg er.»

Oriah Mountain Dreamer

I ettertid kan jeg se at mye av det som har skjedd i livet mitt har vært nødvendig for å vekke meg opp. Jeg var i ganske dyp søvn og fikk ikke med meg  det jeg trengte. Eller jeg overså det, fordi jeg var for opptatt med å være vellykket.  Alt som var for vanskelig å håndtere, kastet jeg i glemselens og fortrengelsens hav.


«Når du innser at det du trenger er det du får, blir livet et paradis.»

Byron Katie

Målet for livet kan ikke være fravær av smerte og lidelse med et liv i sus og dus. Jeg er helt sikker på at målet er vekst og utvikling. Å finne inn til min kjerne, min kjærlighetskraft og bygge videre på den. Slik kan jeg bidra til å gjøre verden til et bedre sted. For kjærligheten overvinner alt, tror alt, håper alt …….


«De vakreste menneskene vi noen gang har kjent er de som har kjent nederlag, kjent lidelse, kjent kamp, kjent tap, og har trukket seg selv ut av dypet. Disse menneskene har en takknemlighet, en følsomhet, og en forståelse av livet som fyller dem med medfølelse, mildhet, og en dyp kjærlig omsorg. Vakre mennesker skjer ikke bare. »

Elisabeth Kübler-Ross

Kjærlighet, er ikke noe annet enn oppdagelsen av meg selv i en annen, og gleden ved gjenkjennelsen. For meg er det stort å oppleve at kjærligheten jeg eier, speiler seg i deg og vice versa. Så hvorfor være redd for kjærlighetskraften? Den er mitt vakreste eie og knytter oss sammen som mennesker.

«Havet han har sine perler,
under himmelen har sine stjerner,
men mitt hjerte, mitt hjerte,
mitt hjerte har sin kjærlighet.

Flott er havet, og himmelen;
Men større er mitt hjerte,
og mer rettferdig enn perler eller stjerner
blinker og skinner min kjærlighet.

Du lille, ungdommelige hjerte,
Kom til mitt store hjerte,
mitt hjerte, og havet og himmelen
smelter bort med kjærlighet!»

Henry Wadsworth Longfellow


Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..