Stå i egen kraft


«Jeg står nå i min egen kraft. Spørsmålene om tillatelse som jeg pleide å sette i halsen ved hvert måltid har falt døde i en fallen bunke, og når de forteller meg at jeg vil falle, nikker jeg. Jeg vil falle, svarer jeg, og
mine ord er en hvisking
mine ord er et hyl
Jeg vil falle, sier jeg, og snublingen vil være min egen. De oppskrapte håndflatene og skrubbsårene på knærne er hellige sår, stigmata av mitt vesen.
Jeg vil fange mitt eget tapte blod, og ikke en dråpe vil bli bortkastet. «
Beth Morey

Denne bloggen har blitt til med en god del viderverdigheter. Jeg har skrevet en lang blogg om samme tema tidligere i dag. Av en eller annen grunn ble den ikke lagret. Vanligvis autolagrer den, men ikke denne gangen. Kanskje det var meningen at jeg skulle skrive den en gang til med en litt annen vinkling. Det er i alle fall det jeg har gjort. Her er resultatet.

Jeg har tenkt mye på hva det vil si å våge. Det er lett å våge når jeg vet resultatet og faren for å feile er minimal. Langt verre er det når resultatet kan bli en katastrofe og jeg kan miste både stolthet og håp.

Faktisk er det ikke så farlig. Det er da ikke farlig å være åpen, og ærlig og ta sjangser. Om resultatet ikke blir som ønsket, har jeg i alle fall forsøkt. For meg er det, det viktigste. Tenk om jeg lot være og gikk glipp av noe jeg virkelig ønsket meg.

Andre bryr seg som regel ikke om mine seire eller tap. De ser ikke sjelekvalen og kampen jeg har hatt for å våge meg ut på banen. De ser en som forsøker. De ser en som lykkes eller en som mislykkes. Kanskje legger de overhode ikke merke til det en gang. Eller kanskje de beundrer motet mitt, eller kanskje trekker de på skuldrene og synes at jeg er dum.

Hva så. Det handler da ikke om andre, men om mine valg. Faktisk tror jeg at det at jeg våger, kan gi ringvirkninger og føre til at også andre våger. Slik velger jeg å se på det.

Å bryte grenser i meg selv er viktig og vil føre meg videre. Det er gjennom å våge at jeg finner nye mål og oppdager magien som livet vil gi meg. Trekker jeg meg tilbake, vil jeg gå glipp av både opplevelsen og erfaringen.

Derfor fortsetter jeg å bryte mine egne grenser og våger ……

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..