Styrke til å møte dagen


«Du har styrken som trengs for å møte denne dagen.
Du har et lys til å skinne som vil vise deg vei.
Du har mot til å se dine drømmer gjort sanne.
Fordi, min venn, kjærligheten beveger seg med deg.
Du kan ikke mister veien. Engler er med deg, hver dag.
Velsignelser og kjærlighet og lys og fred sendes til deg nå og alltid.»

Så lenge jeg har et hjerte er jeg i faresonen for hjertesorg. Jeg trenger ikke be om unnskyldning for følsomheten eller for sårbarheten min lenger. For det er gaver som er gitt meg.

I det hjertet mitt åpner seg, kan jeg like godt forberede meg på å føle mer, ikke mindre. For kjærligheten vil aldri be meg om å overskride noen form eller grense, som jeg ikke er klar for å bryte. Jeg deler kjærligheten min med deg.

Jeg holder ikke noe tilbake lenger. For det er bare gjennom hjertet mitt at kjærligheten kan finne en trygg passasje inn til deg. På en eller annen måte har jeg funnet meg selv i prosessen.

«Du kan ikke redde alle. Noen mennesker kommer til å ødelegge seg selv, uansett hvor mye du prøver å hjelpe dem.»
Bryant McGill


Jeg ønsker å være et godt menneske og være nyttig for de som er i vanskeligheter, men det er umulig å gi til andre dersom jeg blir utnyttet av mennesker som jeg bare vil godt. Jeg må være god mot meg selv først. Jeg glemmer for lett å ta vare på meg selv. Jeg kan bare ikke redde alle.

Noen mennesker kommer til å ødelegge seg selv, uansett hvor mye jeg prøver å hjelpe dem. Deres liv er full av tomhet, kaos og dysfunksjon, og de legger gjerne fra seg elendigheten og smerten de føler i livet sitt, hos meg dersom jeg tillater det.

Andre har suksess i det ytre og er tilsynelatende ikke selvdestruktive. De ødelegger ikke seg selv, men i stedet overlever de gjennom å ødelegge andre. Jeg har altfor lenge latt slike mennesker få dominere livet mitt. Det er mitt liv har jeg innsett, og jeg har rett til og ansvar for å ta gode beslutninger for meg selv.

Å tenke slik er tøft fordi det er vanskelig å løsrive meg fra det som er og har vært. Faktisk har jeg ofte ikke klart det, og løsrivelsen har skjedd ved at mennesker fjerner seg fra meg, eller rett og slett forlater livet. I ettertid ser jeg at jeg har vært for feig til å ta beslutningen som jeg innerst inne visste var den rette for meg.

Jeg har ikke vært flink nok til å stå opp for meg selv og sette de personlige grensene mine.


«Fra bakstreberske medarbeidere til innblandingen fra en svigerinne, er du ansvarlig for hvordan du reagerer på mennesker og hendelser i livet ditt. Du kan enten gi negativiteten makt over livet ditt, eller du kan velge lykke i stedet.»
Anais Nin

Livet mitt endret seg dramatisk til det bedre da jeg lærte å fjerne meg fra slike relasjoner. Luften rundt meg kjentes friskere og mer oppkvikkende. Jeg kjente meg full av glede, energi og kjærlighet til livet. Med alt det kvelende og kontrollerende borte, var jeg klar til å leve igjen, og være den jeg alltid ønsket å være. Å leve livet på egne premisser og ikke måtte svare for andre enn meg selv. Med andre ord, styre min egen skjebne. Herlig og magisk forlokkende.


«Viljen til å vinne. Ønsket om å lykkes. Trangen til å nå ditt fulle potensiale. Dette er nøkkelen som vil låse opp døren til personlig fremragenhet.»
Confucius

Å leve et vellykket liv betyr ganske enkelt å sette sammen en rekke vellykkede dager. Det betyr å slutte å fokusere på «å komme meg gjennom dagen». Livet mitt består av dager, uker og måneder. De skal bety noe. Det betyr at jeg må ta kontroll over livet og våge å leve det ut.


Jeg bråvåknet tidlig i dag morges av en vakker og livaktig drøm. Eller var det virkelig. Jeg var lys våken og kjente en herlig ro i kroppen. Jeg visste at slik kan livet mitt være hver morgen om jeg våger gripe det som bys meg og som jeg ønsker.


«Grav dypt i din sjel for å gjenopprette den du en gang var før du ble slik noen andre ønsket.»
Anurag Prakash Ray

Altfor ofte har jeg blitt på stedet hvil fordi jeg er redd for å gjøre noe annerledes, være annerledes, eller kaste meg ut i det ukjente


Jeg trenger ikke å leve livet slik at det er tilfeldighetene som styrer det. Alternativene er alltid tilgjengelige for meg. Jeg tar tilbake kontrollen over livet og trener på å ta nye valg.


Å få det jeg ønsker fra livet er et spørsmål om å løse de problemene som står mellom der jeg er nå, og det stedet som jeg ønsker å være. Ingen er uten problemer. Det er en del av å leve.


Jeg fikk dette livet fordi jeg er sterk nok til å leve det. Det er godt å vite at det er mulig å komme ut av hvilket som helst mørkt sted, modigere, vakrere og sterkere enn før.


«Mulighetenes land er et bedre sted å gjøre til hjemmet ditt enn området for forventning noensinne vil bli»
Rasheed Ogunlaru

Altfor lenge har jeg gått glipp av min del av glede og kjærlighet. Ikke fordi det ikke har vært tilgjengelig, men fordi jeg har overlatt makten og styringen av livet mitt til andre. Uansett hvordan jeg ser på det i etterkant, da jeg levde livet etter andres forventninger, hadde jeg ikke kontroll over hvordan det ble.


Da jeg begynte å fortelle meg selv at jeg kan nå målene mine, lærte jeg å vokse. Mange ganger om dager fortalte jeg meg selv disse ordene: «Jeg lykkes med det jeg bestemmer meg for» som et mantra. Det endret livet mitt.


Hvordan blir jeg lykkelig tenkte jeg ofte før. Jeg trodde at det var opp til noen andre å gjøre meg lykkelig.

Heldigvis sluttet jeg å vente på at lykken skulle finne meg. Den er ikke en belønning som deles ut fra et eller annet fjerntliggende sted, fordi jeg har lidd så mye eller fortjener den. Lykke er ikke noe jeg passivt mottar, det er noe jeg aktivt gjør.


Det er sant at lykken er et valg jeg må ta hver dag. Det er også sant at den ofte kommer når jeg er så opptatt med å leve, at jeg knapt har tid til å tenke på om jeg er lykkelig eller ikke. Jeg velger å omfavne livet, finne samhørighet og være til nytte for mennesker som kommer min vei. Og det merkelige og magiske er at jeg oppdaget at lykke er et fantastisk biprodukt.


«Det er ikke sant at alle er spesielle. Det er sant at alle en gang var spesielle og fortsatt besitter evnen til å gjenopprette det.»
Criss Jami

Varig lykke kommer mest sannsynlig når jeg møter livet med mot og vet at jeg gjør det rette, uansett hvordan det ender opp. Jeg og bare jeg er ansvarlig for min egen lykke. Jeg griper dagen og tar kontroll.


Jeg kan ikke leve livet i frykt, famle rundt i mørket med oppmerksomheten på alt jeg ikke vil eller frykter skal hende.

Det krevde mot å ta en god titt på meg selv og oppdage at jeg har så mange fantastiske egenskaper. Egenskaper som jeg før hadde benektet, og ikke hatt tro på fantes i meg. Jeg tok en beslutning. Jeg bestemte at det ikke lenger var godt nok å vite hvor jeg ikke ønsker å gå. Jeg fant mot til endelig å ta livet i egne hender. Jeg valgte retning og valgte det jeg mest av alt ønsket.


Da jeg fant mot til å gå etter de største drømmene mine, har livet funnet en måte å få drømmene til å gå i oppfyllelse. Livet har en måte å åpne dører som jeg ikke engang kunne se. Og de mest fantastiske og utenkelige hendelser begynner å skje rundt meg. Hvem har sagt at livet er kjedelig? Ikke jeg nå lenger…..

Jeg har forlengst sluttet å bry meg om hva alle andre mener er viktig eller tenker om livet jeg har valgt å leve. Jeg bruker tiden min på å utvikle styrken min. Hver dag kommer jeg et skritt videre mot målet mitt, og jeg kjenner at en varm, magisk lykkefølelse sprer seg i meg og rundt meg. Tenk at jeg som før ikke så annet en plikt, nå kan oppleve et så spennende og godt liv.


«Du vil lære, når du blir eldre, at regler er til for å brytes. Vær modig nok til å leve livet på dine vilkår, og aldri, aldri be om unnskyldning for det. Gå mot strømmen, nekt å etterleve, ta veien som er minst brukt i stedet for den velbrukte allfarveien. Le i møte med motgang, og hopp før du ser. Dans som om alle ser på. Marsjer i takt med din egen trommeslager. Og hardnakket nekt å passe inn »
Mandy Hale


Og jeg sier på nytt:
Jeg holder ikke noe tilbake lenger. For det er bare gjennom hjertet mitt at kjærligheten kan finne en trygg passasje inn til deg. På en eller annen måte har jeg funnet meg selv i prosessen.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..