Fra negativ til positiv

«Livet ditt er ikke så mye  bestemt av hva livet gir deg, som av holdningen du har til livet. Ikke så mye av hva som skjer med deg, men på hvordan du ser på det som skjer.»
Khalil Gibran

Du har helt sikkert som jeg hatt slike «dager» når alt går galt, alt du rører ved faller fra hverandre og livet synes som en eneste stor jammerdal. På slike dager kan det kjennes bedre om du kunne trekke deg tilbake og ikke delta i livet i det hele tatt.

Du ønsker å komme ut  og være på ditt beste, men det er vanskelig.

Du ønsker å gjøre ditt beste , men blir stadig distrahert av trivialiteter.

Du ønsker å leve det  beste du kan, men du sitter fast i gjørma.

Slutt å streve og prøv å bare være tilstede i og med deg selv for en liten stund. Da vil du etter en stund, garantert føle deg mer trygg, bli mer inspirert og mer fornøyd med livet ditt. Det fungerer i alle fall for meg.

Jeg har erfart at det har vært nyttig å tenke over dette:

  • Omfavn øyeblikket.

Hvor ofte tillater du deg selv å bare være i øyeblikket, hvilket som helst øyeblikk. Det kan også være et øyeblikk med sinne. Gi deg selv en gave av frihet til å kjenne deg sint, og deretter la sinnet flyte bort. Ingen grunn til å holde på det og forgifte alt i og rundt deg.

“Hvilken dag er det?»
«Det er i dag,» pep Nasse Nøff.
«Min favoritt dag, «sa Ole Brumm.»
A. A. Milne

  • Omfavn øyeblikket for bare et øyeblikk.

Det kan være et øyeblikk med glede. Tillat deg selv tid til å oppleve det, virkelig oppleve det, før du går videre til neste oppgave. Hvis du  bli utslitt, ikke la det være fra å gjøre for mye, la det være fra mange øyeblikk av glede.

Livet er en storslått balanse av å bli såret, av smerte, tilgivelse, avvisning og aksept. Alt flyter i perfekt harmoni med hvem vi er og hva vi forventer.

Det skjer akkurat slik det skal for at du skal lære og vokse som menneske, selv om du kanskje ikke opplever det du ønsker. Du kan oppleve en blanding av uhell og lykke, og det er helt i orden. Inne i deg er alle gavene og talentene du trenger for å utvikle deg og overskride dagens begrensninger og livserfaringer og inspirere andre til å gjøre det samme.

  • Lær en ny måte å tenke på og du vil mestre en ny måte å leve på.

Vi gjør det å skape resultater til utgangspunktet for alt. Resultatene fra i dag får oss til å tenke tanker som sammenfaller med disse resultatene. Ofte feilkobler vi detaljene.

Din fremtidige suksess er ikke bestemt av dagens resultater, men av dagens tenkning.

«La alt skje med deg
Skjønnhet og redsel
Bare hold det gående
Ingen følelse er endelig »
Rainer Maria Rilke

Slutt å la dagens resultater bestemme morgendagen din. Slutt å la tanker om frykt eller tvil stjele dagen din. Ta kontroll. Plant tusenvis av tanker av glede og suksess og ubegrensede muligheter i din frodige fantasi og la den gjøre arbeidet.

«Du er i dag hvor tankerne dine har ført deg, i morgen vil du være der tankene dine tar deg.»
James Allen

Uansett hvor lenge den gamle måten å tenke på har holdt stand, når du begynner å tenke kraftfulle tanker, vil livet støtte deg. Begynn nå, og la din indre magi renne fritt.

  • Den uanstrengte måten.

Bestem hvem du er først og du vil vite om du kommer til å trenge mer eller mindre innsats. Lever du livet som en tiger eller et esel?

Husk Ole Brumm med Tussi eselet «ve meg», fylt av undergangstanker og tungsinn, som skaper sin egen elendighet med hver tanke og ord? Selve symbolet på personlig umyndiggjøring og motløshet.

Og så er det Tigergutt, den utrolig positive tigeren med sin super spenstige positive utstråling. Han ser alltid den lyse, skinnende siden av livet, fylt med nye muligheter og anledninger.

«Du må leve i nået, starte selv på hver bølge, finne din evighet i hvert øyeblikk. Dårer står på sin øy av muligheter og ser mot et annet land. Det er ikke noe annet land, det er ikke noe annet liv, bare dette».
Henry David Thoreau

I livet kommer vi til å oppleve det vi fokuserer mest på. Hjelper eller skader dine tanker og handlinger deg fremover? Er du ute etter hva som er rett eller hva som er galt med livet? I begynnelsen krever det litt innsats før du kan leve uten problemer.

Ta frem din indre tiger … livet har utrolige muligheter for storhet. Slipp det frem.

  • Den evige optimist.

“Vær tilstede i alle ting og takknemlig for alle ting.»
Maya Angelou

Forskjellen mellom en optimist og en pessimist er holdningen, og begge vil vise seg å være rett. Alt vi sier til oss selv betyr noe. Våre tanker skaper våre handlinger og er grunnlaget for våre erfaringer, bokstavelig talt skaper de vår skjebne.

Å forvente  å se det beste er energigivende og oppløftende, og gir deg mulighet til å se mulighetene mer tydelig. Det øker din opplevelse av muligheter og fungerer som en laserstråle av tiltrekning som opererer i din verden. Hvert øyeblikk er et valg, du kommer til å velge hvordan du vil vise flyten av hendelser du opplever og hvor du skal dirigere strålen.

«Lykken, er ikke på et annet sted, men dette stedet … ikke i en annen time, men denne timen.»
Walt Whitman

Ved å lede dine tanker mot optimisme kan du fundamentalt forbedre din lykke og tilfredshet med live . Du er verdt det.

  • Problemet med pessimisme.

«Mistet, i går, et sted mellom soloppgang og solnedgang, to gylne timer, hvert sett med seksti diamant minutter. Ingen belønning tilbys for de er borte for alltid. »
Horace Mann

Bortsett fra det åpenbare, at » du får det du forventer», er pessimisme en energi som tapper og skviser energien fra alt rundt deg for å sette deg selv i gang. Slik kaster du bort tiden din fokusert på alt negativt som kan eller ikke kan skje. Kreativiteten din renner bort og dine problemløsningsferdigheter renner bort i ingenting.  Du fortjener bedre.

Trikset er ikke så mye å tenke mer positivt, trikset er å håndtere de negative tankene og følelsene på en annen måte. Det er bare en person som har ansvar for dette, og det er deg. Du kommer til å velge hvordan du vil se på hendelsene som skjer og tolke omstendighetene.

«Se på alt som om du ser det enten for første eller siste gang. Slik vil din tid på jorden bli fylt med herlighet. »
Betty Smith

Fokuser på velsignelser ikke ulemper. Fremhev muligheter ikke hindringer. Lær å tolke hendelser på en måte som forstørrer det gode … Da vil du forbedre kvaliteten på livet ditt, og gi verden en ekstraordinær gave. Ditt beste deg. Inspirert, trygg og fornøyd.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..