Bruke styrken min – ha håp og tillit

«Jeg tror på intuisjon og inspirasjon
Til tider føler jeg meg sikker på at jeg har rett
Selv om jeg ikke vet årsaken. »

Albert Einstein

De siste dagene har jeg tenkt mye på om jeg klarer å oppnå det som er viktig for meg. Klarer jeg å oppnå det jeg innerst inne vet er riktig for meg? Det er veldig vanskelig når alle odds taler mot at det blir slik jeg tenker meg at det skal bli. Jeg har brukt mye tid på å kjenne på følelsene mine rundt dette spesielle …, Jeg vet at det er ekte, men fører det meg på riktig vei?  Jeg er sikker på at om jeg snakket høyt om det, ville de fleste ledd og ristet på hodet av meg. Ta deg sammen ville de ha sagt. Vend deg mot nye mål og horisonter. Dette er dødfødt, ville de også ha sagt.

Men jeg vil ikke gjøre det. Det blir helt feil for meg. Jeg har fortsatt tillit til intuisjonen min og det den sier. Derfor kan jeg ikke fjerne håpet om at jeg vil lykkes til slutt. Når vet jeg ikke, og det er ikke så viktig selv om jeg som person er svært utålmodig. Det må bli når alt ligger til rette for det. Inntil da må jeg kjenne på følelsene og utryggheten som ønsker å ta bolig i meg. Det hadde vært så mye enklere å gå min vei. Lukke døra og åpne en annen.

Men nei. Jeg er sikker på at dette er gitt meg for at jeg skal ha mot og styrke til å stå løpet ut. At jeg skal ha tillit til det jeg vet, men ikke kan forklare. Jeg må ta frem styrken min og stå i det så lenge det er nødvendig. Det blir vanskelig, men jeg vet at jeg har mot og styrke til å klare det så lenge jeg har tillit til  resultatet.

Så derfor i dag har jeg bestemt meg; Jeg vil fortatt gå for det jeg ønsker meg. En dag har jeg gjennom  min styrke , mitt håp og min tillit  nådd reisens slutt.  og en ny begynnelse kan ta til. Jeg gleder meg …..

«Kjærlighet er en handling av tro, og alle som er svake i troen er også svake i kjærlighet.Tro krever mot, evne til å ta en risiko, selv viljen til å akseptere smerte og motgang.»

Erich Fromm

Jeg har gjennom mine tanker i dag og de siste dagene reflektert litt over håp, tillit, mot og styrke. Jeg deler det med deg her:

Håp

 • Har min optimisme og mine positiv forventning avtatt rundt  det resultatet jeg ønsker?
 • Jeg prøver å  å minne meg  selv på kraften  håpet kan gi meg og oppfordrer meg selv til å  å ha tro på fremtiden.

«Håpet er alltid en katalysator til en lysere morgen.“

Aine Belton

 • Hvordan kan jeg bruke håpet til å generere ny energi, visjoner og muligheter?
 • Hvordan bli begeistret og lidenskapelig igjen?
 • Hvordan fornye min entusiasme og kjenne  et klart håp for mine drømmer og ønsker?
 • Håper jeg på noe  som faktisk ikke tjener meg?
 • Håper  jeg at noen andre vil endre seg  heller enn å fokusere på situasjonen jeg er i?
 • Når jeg håper, vokser begjær, fantasi og positive forventninger, som alt er en del av en manifesterings prosess.
 • Håp er ikke det samme som behov eller desperasjon slik forsnevrende og fastlåste energier kan være.
 • Håpet er ekspansivt og genererer lys og positivitet.

Tillit

Tillit er limet som får verden til å henge i hop. Uten tillit er jeg ubrukelig som medmenneske . Tillit tapt er vanskelig å gjenvinne. Det er som en vase som er knust. Jeg kan lime den sammen igjen, men den blir aldri helt som den var.

Personlig tillit kan fremstilles matematisk. Formelen for tillit er slik:

T = (K + P + I) / S

Det tolkes slik:

 • T = Tillit
 • K = Kredibilitet eller troverdighet
 • P = Pålitelighet
 • I = Intimitet – eller nærhet om du vil
 • S = Selvsentrerthet

K = Kredibilitet handler om kompetanse, dyktighet, men også evnen til å erkjenne og være åpen om egne svakheter og begrensninger. Fremstår  jeg suveren i alle situasjoner, møtes jeg gjerne med en viss grad av skepsis. Suveren oppførsel virker sjelden troverdig.

P = Pålitelighet handler om at andre kan regne med meg, i gode og onde dager. Mennesker som skygger banen hver gang en vanskelig situasjon oppstår mister raskt pålitelighetspoeng, mens den som alltid går uredd og først inn i problemstillingene vinner poeng.

I = Intimitet handler om nærhet, i den forstand at jeg  er meg selv og ved at jeg har en personlig nærhet til mine medmenneskers liv og levned.

S = Selvsentrerthet er et mål på hvor mye jeg fokuserer på egne behov når jeg  har omgang med andre. Siden vi deler summen av de andre faktorene på graden av selvsentrering, så vil tilliten bli mindre jo mer selvsentrert jeg er.

Om tapt tillit er vanskelig å vinne tilbake, så er det ikke håpløst. Tiden reparerer ikke skår i vaser, men den hjelper oss til å se at selv om tilliten fikk en brist, så finnes det likevel noe å ta vare på.

Og over tid kan det bygges opp ny tillit.

Uselviskhet, troverdighet, pålitelighet og nærhet er nøkkelordene.

Og gjerne noen som er glad i meg.

For mer om formelen for tillit, les boka til Robert Galford & Anne Seibold Drapeau –The trusted leader.

Mot – styrke

 • Det er ikke i de øyeblikkene jeg bli rammet av noe negativt  jeg trenger mot.
 • Jeg trenger mot for å kunne bevege meg tilbake til fred i sinnet, til tillit og trygghet.
 • Å være modig betyr ikke at jeg aldri føler frykt og usikkerhet.
 • Å være modig er å tørre å kjenne på følelsene mine, å forstå hvorfor jeg er usikker og ikke flykte fra dem.
 • Å være modig er å ikke dømme, angripe eller  finne feil hos andre.
 • Å være modig er å vise meg sårbar og ydmyk, å  ønske å utvikle meg og å  lære.
 • Å være modig er å tørre å be om hjelp!

«Jeg lærte at mot ikke var fravær av frykt, men seieren over den. Den modige er ikke den som ikke føler seg redd, men den som beseirer frykten.»

Nelson Mandela

Når jeg forstår meg selv og forstår at jeg er bemyndiget til å leve fra innsiden og ut, lærer jeg å respektere meg selv.  Jeg ser ikke lenger meg selv gjennom fortidens sår, skuffelser, og mangler, men gjennom mitt potensiale. Jeg lærer å forstå hensikten jeg ble skapt til å utføre. Jeg  ser motet  som er gitt meg for å bringe meg frem  til målet.

 • Se deg tilbake og takk.
 • Se fremover og ha tillit.
 • Se deg rundt og tjen livet.
 • Se inn i deg selv og finn deg selv!

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..