Endring

«Gud gi meg sinnsro til å godta det jeg ikke kan forandre, mot til å forandre det jeg kan, og visdom til å vite forskjellen.»
Reinhold Niebuhr

Du har sikkert hørt denne bønnen før. Dersom du er som meg, hender det at du  fortsatt venter på svar i forhold til områder i livet ditt som er viktig for deg.  Vi lever i en verden som virker alt annet enn rolig. Vi blir bombardert med alle former for inntrykk og påvirkning. Livet kjennes ikke alltid som det vi ønsker å leve. Verden føles ofte som om den kommer ut av kontroll, og det er alt på en «god » dag.

Vi mennesker skal leve, ikke bare eksistere. Altfor ofte reiser vi gjennom livet på autopilot, gjør slik vi alltid har gjort, aksepterer det som er, uansett godt eller dårlig, og lar hver dag passere som dagen før. Alt virker relativt normalt og noen ganger til og med behagelig, bortsett fra et konstant trykk i hjertet og bakhodet som sier: «Det er på tide å gjøre noen endringer. »

Jeg kjenner mange som ønsker å bryte fri fra det livet de lever og virkelig leve mer fullt og helt. De ønsker å oppleve og nyte livet til fulle, nå bare eksisterer de. For å si det med andre ord, de ønsker mer lidenskap inn i livet sitt.

Jeg kjenner også en som sitter fast i gamle mønstre. Vedkommende har levd livet sitt ut fra gamle sår og erfaringer. Fortiden har fått prege hvordan livet skal leves. Slik setter det store begrensninger på det som kunne ha vært den frie livsutfoldelsen. Jeg vil så gjerne hjelpe, men har oppdaget at skal det nytte, må den det gjelder selv ønske endring. Vedkommende må ha tro på at det nytter, at det finnes et annet og bedre liv enn det som finnes i dag.

Jeg ser for mitt indre øye en hvit skapning som sitter fast i et edderkoppnett. Nettet er foreldede tankesett som ikke gjør nytte lenger. Greit nok, men hvordan få vedkommende fri og ut i lyset, så vedkommende kan få bruke den vakre personligheten sin fritt og uhemmet. Et nett av gamle sår og vaner gir ikke stort handlingsrom.

Hva kan jeg gjøre for å få denne personen løs fra det som har vært? … Ikke annet enn å være der, være tilstede og tilby min hjelp. Noen ganger tror jeg at det er nok å bare peke på alt som venter utenfor nettet, slik at lidenskapen vekkes og gir motivasjon og lyst til å sprenge båndene som holder så fast på det som har vært.

Å bli for pågående og prøve å trekke vedkommende løs hjelper ikke stort. Det fører kun til at nettet trekker seg sammen, og den jeg så gjerne skulle ha hjulpet sitter enda mer fast.

En annen måte jeg ser situasjonen for meg, kan beskrives ved at vedkommende omgir seg med et tykt skall som i et egg. Merkelig, det er også hvitt. For meg er fargen hvit symbolet for renhet, og viser meg at den jeg så gjerne vil hjelpe er verd anstrengelsene.  Det beste for å hakke hull på et egg, er å gjøre det fra innsiden av. Bruker jeg mine krefter i for sterk grad, kan jeg veldig lett skade det som er inne i egget. Men jeg kan banke på, og vise at jeg er der og fortelle om hva som finnes utenfor slik at lysten til å bryte seg ut kommer innenifra, fra dypet av menneskehjertet. Skal vår menneskelige endring bli til en varig forandring, må lysten og motivasjonen komme fra den det gjelder. Det må være en indre kraft som presser på for å bryte seg løs fra det som er og var.

Det er så ofte vi er blinde for det som betyr noe i livet vårt. Vi våger ikke tenke utenfor «boksen» og går dermed glipp av livsgleden og lidenskapen livet så rikt tilbyr oss.

«Du lever bare en gang , men hvis du gjør det riktig , er en gang nok. «
Mae West

Det vi gjør i dag er viktig fordi vi utveksler en dag av livet vårt for det …

Tilbake til hvordan  komme løs når vi sitter fast i noe som ikke er hensiktsmessig lenger i livene våre. Jeg har funnet frem til en metode for å akseptere det som vi ikke kan endre, og hvordan vi modig kan endre det som må endres i livet vårt. Jeg vet at vi får visdom til å skille mellom de to. Det funker for meg så derfor tror jeg at det vil fungere for deg også.

Hva er svaret ? Det er så enkelt at det kan forvirre oss. Gi slipp på følelsen av å ville endre det.

Det kan være noe i livet ditt, eller innenfor rammen av dine personlige opplevelser som du ikke liker og som du ønsker skal være annerledes enn slik det er, inkludert hendelser i fortiden. Når du forblir åpen for enkelheten i denne løsningen, har den makt til å sette deg fri og skape større lykke og harmoni for deg. Det er også en måte du kan bli en drivende kraft for det gode i din verden.

Hvordan kan det å gi slipp på å  ville forandre noe hjelpe oss? Foruten det åpenbare resultatet av at følelsen blir bedre når vi gir slipp, er det flere grunner til hvordan det kan gå til. Jeg starter med å  å se på ordet aksept. Å akseptere det vi ikke kan endre er ikke alltid lett. Vårt indre gjør opprør mot en slik aksept.  Men når vi gir slipp på å ville endre måten noe er, vil vi naturlig flytte fokus mot en større aksept uten å prøve å tvinge det til å skje.

I forhold til å endre det som må endres, undersøk din personlige erfaring . Gå raskt gjennom livet ditt og lag en mental liste over alt du ønsker å endre. Den er trolig ganske lang og mange av elementene på denne listen har fulgt deg lenge. Så langt har mye av det du har ønsket å endre ikke endret  seg, ikke sant? Selv om vårt indre forteller oss at ønsket om å endre noe faktisk kan endre det, eller at ønsket om å endre det som må endres vil lede oss mot å ta en beslutning og handle deretter, i de fleste tilfeller er det motsatte sant. Når vi er fokusert på å ville endre et problem, fører vår bevissthet om problemet til at det vedvarer.  Vi holder problemet inne i oss for å endre eller motstå det.

Slik fungerer det. Kanskje vi har en opplevelse som vi ikke liker, eller noe skjer med en vi bryr oss om, eller kanskje vi ikke liker nyhetene vi høre den dagen. Derfor ønsker vi å endre det. Enten vi tenker, «Jeg håper dette ikke skjer med meg ,» eller » jeg håper dette aldri skjer igjen.»  Slik er det vi blir stående fast. Siden vi ser og skaper i bilder, oversetter vi ikke  benektelser nøyaktig, ord som ikke, aldri, eller ikke gjør det. Som et resultat, tolker vi vårt håp i revers og opprettholder dem.

Dersom du ikke tror meg, prøv å ikke tenke på et hus. Hva har skjedd? Dersom du er som folk flest, så du umiddelbart et hus for ditt indre øye. Jo hardere vi prøver å ikke skape det vi ikke vil ha, jo sterkere holder vi på ideen, og dermed, jo mer sannsynlig er det at vi kommer til å skape det i vår virkelighet.

Så hva er løsningen? Slipp følelse av å ville endre noe, og de ​​uønskede bildene om det. Da vil det du holdt i tankene oppløse seg, og du vil modig finne frem til tiltak for å gjøre de endringer som er nødvendige .

En enkel prosess for å finne ro nå er:

Trinn en:

Finn noe i livet ditt som du ønsker å endre .

Trinn to :

Ønsk velkommen følelsen av å ville endre det.

Trinn tre:

Spør deg selv : Kan jeg gi slipp på å ville endre dette?

Vil jeg ?

Når?

Trinn fire:

Gjenta trinn to og tre så mange ganger som nødvendig helt til du føler deg lettere og mer rolig .

Trinn fem:

Sett i gang tiltak hvis det er noe du kan gjøre med det, og bare slipp det og gå videre dersom det er noe som må gjøres i dette øyeblikket . Uansett, nyt din nyvunne fred.

Jeg oppfordrer deg til å utforske dette perspektivet og denne prosessen i ditt eget liv for å frigjøre deg selv og fylle livet ditt med glede og fred.

Tankene i bloggen er basert på prinsippene utforsket i Hale Dwoskin sin bok «The Sedona Method , din nøkkel til varig lykke, suksess og følelsesmessig velvære.»  Boken er basert på over tre tiår med erfaring med en enkel og lett å lære teknikk som viser deg hvordan du finner frem til din naturlige evne til å gi slipp umiddelbart på en ubehagelig eller uønsket følelse, tanke eller tro.

For mer informasjon, www.Sedona.com.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..