Det er noe du vil si meg

«Å tørre er å miste bakkekontakten for et øyeblikk. Å ikke tørre er å miste kontakten med livet.»

For mange år siden kom ordføreren i kommunen jeg jobbet i bort til meg. Jeg hadde holdt et innlegg om ledelse for formannskapet. Han stilte meg følgende spørsmål: «Hva er det du prøver å fortelle oss?»

Dette spørsmålet har jeg aldri glemt. Det handler om å være tydelig i budskapet. Det handler om å våge å være direkte, ikke pakke budskapet inn for å gjøre det mest mulig spiselig. Det handler om å tilpasse det til tilhørernes ståsted, slik at det blir forstått.

Mest av alt handler det om å eie budskapet selv. Er det en integrert del av hvem jeg er, er det også lettere å formidle det til andre. Noen ganger krever det stort mot å formidle det jeg har på hjertet. Andre ganger er jeg ikke sikker på hva det er jeg føler omkring det jeg ønsker å si og klarer derfor ikke å å ordlegge meg slik at andre oppfatter det. Kanskje jeg ikke forstår det selv en gang.

«Tro at livet er verdt å leve og din tro vil bidra til å skape det til et faktum.»

William James

Noen ganger forstår andre hva det er jeg vil formidler, bedre enn jeg gjør selv. De «leser meg mellom linjene».

De oppfatter energiene jeg sender ubevisst fra meg. Budskapet blir forstått selv om jeg ikke klarer å uttrykke det med ord. Signalene er ofte sterke og tydelige, selv om jeg ikke er klar over det selv.

Dette skjer også når jeg ikke har klart å bearbeide kjernen i budskapet mitt. Jeg sier noe annet enn det jeg innerst inne mener, eller lar være å si noe, mens energiene jeg sender ut er mer enn tydelige.

Jeg tror nok at ordføreren, i eksempelet overfor oppfattet det jeg nesten ikke var klar over selv. Hva det var, får bli en annen historie.


«I hver av oss ligger godt og dårlig, lys og mørke, glede og smerte, valg og anger, grusomhet og offer… Ingen kan leve i lyset hele tiden.»

Libba Bray

Jeg vet at du har ordene i hjertet ditt, men du får dem ikke frem. Du mangler ord for det du så gjerne skulle ha sagt til meg. Av og til renner følelsene over og det kjennes som du er ved å kveles. Men ordene vil bare ikke ut. Du verner om dem som de mest dyrebare skatter og finner det vanskelig å vise dem frem. Du er redd for at de skal kjennes små og ubetydelige når de kommer ut i dagen. At jeg skal avvise dem. Eller mest av alt at du viser for all verden hvor sårbar du er og ved å tone flagg, risikerer du å bli skikkelig brent. Du vet mer enn mange hvor sant ordtaket, «brent barn skyr ilden» er.


«Smertens kunst: Handler om hvorfor de mørke tidene gjør livet vakkert.»

Melisa Wandrei

Du rører i et hav av følelser, og henter frem noen få av dem. De du tror tåler dagens lys. De andre som du ikke vil vedkjenne deg kaster du tilbake uten å legge merke til hvor utrolig vakre de er på sine merkelige, forvirrende måter.

Du vil kalle deg modig, så å innrømme at du er redd sitter langt inne. Mørket er ved å sluke deg.

Jeg tror at ved å undertrykke følelser du ikke liker, for eksempel frykt, usikkerhet og smerte, tar du bort skyggen av ditt eget bilde. Du nekter deg det vakre bildet som trenger kontraster og skygger for å være komplett.

«I stedet for å leve livet på kanten av desperasjon og nummenhet, lev livet i sentrum av inspirasjon og levende livsenergi – ved å endre tankesett fra å fokusere på  tragedie og negativitet til å verdsette den positive fullkommenheten i dette øyeblikket.»


Det handler om å ta frem motet ditt, og våge å kaste deg utfor stupet uten sikkerhetsnett. Livet vil ta imot deg. Det vet du jo.

Alternativet er så mye verre. Hvor ille er det ikke å stenge deg inne og tenke negative tanker. Det skaper bare enda mer fortvilelse, og fjerner deg mer og mer fra det du drømmer om.


«Bare ikke gi opp å prøve å gjøre det du virkelig vil gjøre. Hvor det er kjærlighet og inspirasjon, tror jeg ikke du kan gå feil.»

Ella Fitzgerald

Du ser og tolker gjennom «øynene og  din valgte virkelighet». Mørket inne i deg kan ødelegge alt du ser og få alt til å se mørkt ut for deg, mens andre kan se lysglimtene gjennom tåkedisen som omgir deg.

Velger du å gjøre din personlige verden og synspunkt mørkt, kan ingen stoppe deg. På samme måte, hvis du ønsker å se det som er rundt deg som håp og muligheter for forbedring, kan du også gjøre det. 

Kanskje du og jeg ikke er så mye forskjellige. Vi  velger vår personlige himmel eller helvete her på jorden og ser verden gjennom disse øynene.


«Vi genererer frykt mens vi sitter. Vi overvinne dem ved handling.»

Dr. Henry Link

Noen ganger kan to tilsynelatende motstridende følelser passe sammen og sameksistere. Har du noen gang følt det? Kanskje du har smerte inne i deg som du undertrykker, og så har ordene mine dratt den opp til overflaten.

Det har brakt varme til hjertet ditt, selv om smerten er der.

Lykke fyller brystet ditt, og tristhet ses i øynene dine til de er sammenfiltret i en vakker og gripende harmoni. Det er som chiaroscuro, det er slikt et vakkert og velklingende ord, en veksling mellom lys og mørke i sin vakreste form – skygger i kontrast til strålende lys, og skaper en dybde og fylde som ikke kan nås på annen måte.

Jeg tenker at du er mest redd for det du ikke forstår. Din manglende evne til å forstå er ikke det som forvirrer deg, men det er din manglende evne til å forklare det, som forårsaker den største fortvilelsen i deg.


Det vil aldri være «riktig tid «i livet ditt for å gjøre det bra. Du må skape den tiden og storheten vil følge.»

John A. Passaro

Du trenger ikke føle deg lammet av frykt for hvordan du skal ta neste skritt, eller føle deg sint, forrådt, fortvilet mens hjertet ditt er ved å revne, eller føle deg ensom, forvirret, usikker, eller hva du nå føler er feil eller ikke godt nok.

Det er din skyggelegging, dine skygger, som utgjør det komplette, vakre utsøkte bildet av din sjel og ditt liv. Det er magisk vakkert. Det kan jeg tydelig se, så kom ut i lyset. Du har ingen ting å frykte.

Du er uendelig sårbar i din indre usikkerhet og våger ikke risikoen det er å følelsesmessig eksponere deg. For det skremmer deg å overgi ditt indre betingelsesløst til kjærligheten. Det handler om å våkne opp hver dag og elske en som kanskje eller kanskje ikke elsker deg, vil bli i livet ditt eller gå uten varsel, er lojal til dagen du dør eller forråder deg i morgen. Det er denne sårbarheten du ikke våger å eksponere.

«Det er verken lykke eller ulykke i denne verden. Det er bare en sammenligning fra en tilstand til en annen. Bare en mann som har følt ultimat fortvilelse er i stand til å føle ultimat lykke.»

Alexandre Dumas

Ja, du har blitt skuffet. Likevel har du kapasitet til å reise deg fra disse tilbakeslagene. Det er ikke hvor ofte eller hvor mye du snubler som betyr noe i det lange løp, men hvordan du forholder deg til det som hender deg og hvordan du klarer å gå videre derfra.

Det jeg vet er dette: Når du er skuffet, varer det ikke. Det vil si, det vil ikke vare hvis du gjør noe med det. Du må velge å ta et bevisst valg for å lære av feilene dine. De er ikke verdens undergang og du er ikke dømt til å leve i mørke resten av livet.


«Det er en helbredende kraft i uendelig håp . Vi må akseptere stor skuffelse, men mist aldri det uendelige håpet.»


Martin Luther King

Hvor kommer det uendelige håpet inn?

For alt det negative og vonde som skjer deg, vet jeg at det er et enda større potensial for at gode ting skal skje deg. Se aktivt etter dem, for da har negativiteten knyttet til det negative tilbakegang. Det negative vil bli erstattet av oppdrift og oppløftende godhet av alt som er positivt.

Det er heller ikke noe mørke som tåler lyset. Når lyset skinner inn i mørke hjørner, lyser det opp alt som ville forblitt skjult. Noen ganger betyr dette at du må ta en nærmere titt på egne holdninger og bestemme deg for å endre det du trodde var sant.

Dette åpner deg for den helbredende kraften til forandring. Forandringen kommer ikke uten anstrengelse. Husk at forandring er ikke nødvendigvis uten smerte. For at vekst skal oppstå trenger du både forandring og forholde deg til den forbigående fødselssmerten mens det nye blir født. Deri ligger den helbredende kraften til uendelig håp. Så lenge du lever, lever håpet. Sett pris på det og omfavn håpet når skuffelse mørkner dagen din, for bare håp vil lede deg inn på veien fylt med godhet og magi.

«Alt du kan forestille deg er ekte.»

Pablo Picasso

Du trenger noe å tro på. Du vil tro på deg selv. Du vil tro på dine iboende kjærlighetsevner, din kjærlighetskraft. Du vil også bli inspirert, fortsette å være modig, ta del i erfaringer som utvider ditt perspektiv og utvide horisonter. Men hvor er inspirasjonen? Hvor kan du gå for å finne den eller oppdage den?

Svaret finnes i dypet av ditt indre!!!

Disse spørsmålene er gyldige, og svarene er nødvendige for å komme videre og få deg til å føle deg vel. Så, hvor er inspirasjonen? Er det i naturen, i en melodi, det skrevne ordet, din elskedes berøring, et barns latter, eller aromaen og smaken av mat? I sannhet kan inspirasjon finnes i nesten alt. Det du ser på en dag, kan endres neste dag ved å la deg se og oppleve noe nytt i det.


«Ikke gå for langt unna barnet i deg, og aldri forlat følelsen av undring som forstørrer det minste til fjell av glede. For en dag, når du mister fotfestet, kan det barnet hjelpe deg tilbake til det som en gang næret hjertet ditt.»

Dodinsky

Når du er virkelig til stede i livet ditt med hele deg, vil du legge merke til hva det tilbyr deg av glede – og kjærlighetsgaver.

Det er nødvendig å være helt til stede for å se hva som er rett foran deg.

Det kan være vennlighet, kjærlighet, bevegelse og/ eller endring. Hvis du blir sittende fast i fortidens tanker, er bekymret for fremtiden, eller er så absorbert i dine egne problemer at du ikke kan tenke på noe annet, vil inspirasjon være vanskelig å finne.

På den annen side, når du tenker på mulighetene du ønsker var dine, drømmen din om å gjøre noe du aldri har gjort før, eller forestiller deg hva ulike scenarier livet ditt kan innebære, er inspirasjonen i arbeid.

Dyrk kunsten å drømme.

Faktisk, la deg selv drømme.

Stram fantasimuskelen din, den er der for en god grunn. Du har den unike muligheten til å drømme om det som ennå ikke er virkelighet, å konstruere en realitet innenfor dine tanker og utforme planer for å få de imaginære målene til å bli oppfylt.

Hvis du premierer fantasi, gir du det som inspirerer deg rom til å vokse. Da kan du også velge å kutte ut drømmeverdenen og gjøre drømmene dine virkelige i stedet.

Alt er mulig med fantasi og inspirasjon, og selvfølgelig med vilje til å jobbe hardt og utholde, til tross for alle hindringene du møter underveis.

Jeg har en fornemmelse av at det er kjærligheten som inspirerer deg. Den vil føre deg fremover og snart ut i lyset igjen. Mørket må gi slipp på deg. Det har omsluttet deg altfor lenge. Heldigvis står døren til hjertet ditt på gløtt og du skimter lyset gjennom dørsprekken. Kjærligheten er allerede på vei inn.

«Det er ikke kritikken som teller; ikke mannen som peker på hvordan den sterke mannen snubler, eller hvor gode gjerninger kunne ha blitt gjort bedre. Kreditten tilhører mannen som faktisk er i arenaen, hvis ansikt er ødelagt av støv og svette og blod; som strever tappert, som feiler, som kommer til kort igjen og igjen, fordi det er ingen innsats uten feil og brister; men som faktisk forsøker å gjøre gjerningene; som kjenner stor entusiasme, har stor hengivenhet; som overgir seg til en verdig sak; som i beste fall til slutt opplever triumf av høy prestasjon, og som i verste fall, hvis han feiler, i det minste feiler mens han våger sterkt.»

Franklin D. Roosevelt

Jeg vet at du vil finne ordene du så gjerne vil si meg. De vil vokse frem fra ditt innerste hjemme når du er klar for det. Ikke vær engstelig, de vil bli godt mottatt.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..