Å være normal

«Jeg klaget en gang til min far om at jeg ikke var i stand til å gjøre noe på samme måte som andre mennesker. Fars råd? ‘Margo, ikke vær en sau. Folk hater sauer. De spiser sau.»
Margo Kaufman


Jeg har foresten hørt at sauer er «alrighte dyr,» Har du?

Jeg hører ofte fra andre mennesker at jeg ikke må være så spesiell. «Hvorfor gjør du det der?! sier de. «Du er helt gal og det vil ikke føre frem.» Jeg bare ler av det og spør meg selv, hva er normal og for hvem? Vi er alle forskjellige og mangfold er det som gjør alt så magisk rundt oss. Hvis vi alle begynner å bruke de samme klærne, tenker, snakker og oppfører oss på nøyaktig samme måte, vil livet ikke lenger være like interessant som det er nå. Hvorfor skulle noen ønsker å leve i en verden som det? Hvorfor skulle noen kaste bort tid og energi på å prøve å være normal, en kopi av andre? Det er jo ingen som vet hva normal er, eller ….

«Være den beste utgaven av deg selv, ikke en annenrangs versjon av noen andre.»
Judy Garland


Mangfold er virkelig flott, og selv om vi ikke alle kan være venner med hverandre, betyr det ikke at vi ikke kan akseptere våre ulikheter. Det er jo dette som gjør oss unike. Livet er vakkert på grunn av mangfoldet som finnes rundt oss, og ikke på grunn av de mange som stadig prøver å opptre så normalt som mulig, så de ikke skal bli lagt merke til, dømt eller kritisert av andre.


«No better, no worse. Just different.»
Unknown


• Å være normal er å være gal


Tenk på det. Hvem med sine fulle fem vil gå gjennom livet uten å stille spørsmål om hvem de er og hva de tenker. Det som ble overlevert til meg av foreldrene mine, lærere, venner og massemedia, + + + , er ikke nødvendigvis sant i dag.

Tenk på det. Hvem med sine fulle fem vil gå gjennom livet uten å stille spørsmål om hvem de er og hva de tenker. Det som ble overlevert til meg av foreldrene mine, lærere, venner og massemedia, + + + , er ikke nødvendigvis sant i dag.


«Hver utgang er en inngang til et annet sted.»
Tom Stoppard


Tankene mine har stor innvirkning på opplevelsen jeg har av lykke og tilfredshet. Hva som er normal adferd er mindre viktig. Jeg må heller ta stilling til hva livet egentlig handler om for meg? Hva som er viktig for meg?


«Normal er ikke noe å strebe etter, det er noe å komme bort fra.»
Jodie Foster


• Det kreves stort mot for å være annerledes


«Jeg har forstått at det å være normal ikke nødvendigvis er en dyd? Det betegner snarere mangel på mot.»
Ukjent


Det krever mot for å gå utenfor normene og være annerledes. Det kreves mot til å si nei til det såkalte normale, og kunne stå for det som er kjernen og kraften i meg. Det krever mot til å akseptere hvem jeg egentlig er innerst inne og være meg selv uten frykt for å bli dømt, merket og kritisert av menneskene rundt meg.


«I dag er du du og det er sannere enn sant. Det er ingen i live som er mer du enn du.»
Dr. Seuss


• Framsteg – noe stort ble aldri noensinne oppnådd av middelmådige mennesker


«Å være normal det ideelle målet for de mislykkede.»
Carl Gustav Jung


Store ting kan bare oppnås om jeg gir slipp på behovet for å kalle meg normal, om jeg har mot til å gå bort fra mengden og akseptere mitt helt spesielle selv. Det er ingen grunn til å late som jeg er normal lenger, siden det å være normal ikke er noe å strebe etter, men heller noe jeg trenger å helbrede meg selv fra.


«Noen ganger spør jeg meg selv hvordan det skjedde at jeg var den som utviklet relativitetsteorien. Grunnen, tror jeg, er at en normal voksen aldri slutter å tenke på problemer om rom og tid. Dette er ting som han har tenkt på som barn.»
Albert Einstein


• Spenning – å være annerledes er et ekte eventyr


Normale mennesker har ikke mye moro siden de er så opptatt med å gjøre det normale mennesker gjør. De bekymrer seg over alt det normale mennesker bekymrer seg over og stresser rundt slik normale mennesker ofte gjør. Det er så befriende å bare være den jeg ønsker å være, og leve livet mitt i henhold til mine egne regler og ikke etter reglene til andre, men selvsagt uten å såre noen.


«Livet er enten et dristig eventyr eller ingenting.»
Hellen Keller


• Fantasi – unikhet krever fantasi


Det er ganske lett å være normal, alle kan være det, men det tar stort mot, ferdigheter, fantasi og kreativitet til å være forskjellig fra alle andre og stole på meg selv. Jeg mener at verden trenger slike mennesker og at den roper etter unikhet.


«For meg er galskap super sunn fornuft. Den normale er psykotisk. Normal betyr mangel på fantasi, mangel på kreativitet.»
Jean Dubuffet


Da jeg leste gjennom det jeg har skrevet ovenfor i bloggen, så jeg at mot er et ord som jeg har trukket frem mange ganger. Klart at det kreves mot for å være seg selv, å være annerledes. Men vet du, når jeg tenker meg om kreves det minst like mye mot og energi for å være «normal». Det er kjedelig og lite tilfredstillende og jeg er sikker på at jeg ville ha kjedet meg til døde – i alle fall til en depresjon og mangel på livslyst.

Når jeg ført våget å være meg selv, innser jeg at det er den eneste farbare veien for meg. Og det krever ikke mot, bare besluttsomhet. Belønningen er gleden ved å kjenne at jeg lever, at jeg får realisert mitt potensiale. Når jeg tenker slik, er det uten betydning hva andre måtte mene og tenke om meg.

Slik er det med den saken. Heldigvis!!!


Mot er mest nødvendig i den innledende fasen – i det jeg tar spranget ut i det ukjente.

Vår komfort sone er ikke noe annet enn et selvlaget fengsel. Vi har allerede fått nøkkelen. Men vi må være modige for å låse opp døren å gå ut. Forblir vi bak døren og kaster nøkkelen, vil vi gå glipp av gleden og undringen som et liv flytende med strømmen kan gi oss. Et liv i trygghet bak en lukket dør er et liv kjempende mot strømmen og vi mister de gode opplevelsene og spenningen med å være underveis.


«Når du tar et lite skritt, blir du et levende bevis på loven om fysikk som lærer at det er umulig å være i bevegelse og være i ro samtidig! Husk det minste av trinnene kan bryte den største av blokkering!»
Begin with Yes

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..