Til deg

I dag skriver jeg til deg igjen. Det er noe jeg vil, men også noe jeg må for å få fred. Uten å adlyde denne trangen til å kommunisere med deg, gjennom det jeg skriver, mister livet noe av dets iboende magi. For meg har det stor verdi å vite at du leser det jeg skriver. En verdi jeg verken kan definere eller beskrive. Jeg bare vet at det akkurat nå, kun er denne måten jeg kan nå deg på.

Hvorfor er det så viktig for meg å nå deg? Det letteste hadde vært å sett en annen vei. Glemme det som jeg vet er mellom oss og i stedet skape en ny historie med andre enn deg. Det hadde vært det enkleste for meg, og kanskje til og med for deg.

Jeg vet at det jeg formidler til deg, har skapt noe spesielt og udefinerbart mellom oss.

Det er større enn det som skjer her og nå. Større enn deg og meg, større enn tankene våre, større enn de daglige bekymringene vi har. Det er personlig og evigvarende. Det er ekte og dyptgående. Faktisk opplever jeg en følelse av lykke, akkurat slik jeg vet at du også opplever det når du er ærlig mot deg selv.

«Våg å vike fra mengden
følg ditt eget kompass.
Den som lytter til hjertets lov
står som fyrtårn i natten.»

Margareta Melin

Dette sitatet betyr mye for meg. Det gir mot til å følge mitt eget hjertes vei.  Hjertet leder meg aldri vill. Det viser tydelig retning. Samtidig betyr det ikke at alt blir lett og uproblematisk. Hjertet leder meg til steder som krever både mot og årvåkenhet. Å være bevisst hva som skjer rundt meg og ikke minst inne i meg, er ikke lett når livet kjennes kaotisk.
.

Michelle Obama har sagt det på en annen måte. Uansett handler det om å være tro mot egne verdier og ikke la andre styre hvordan jeg skal leve livet mitt.

«En viktig lekse jeg lærte i oppveksten, var alltid å være tro mot meg selv og aldri la andre få snu fokuset mitt bort fra det som betyr noe og er rett for meg. Jeg behøver ikke å bruke energi på negative og falske angrep, når jeg er trygg på hvem jeg er. «

Michelle Obama

Jeg vet at du har vært utsatt for mange slike falske angrep gjennom år. Det har gjort deg usikker og redd for å tro på egne krefter. I alle fall når det gjelder menneskelige relasjoner. Du motsetter deg alt som forstyrrer livet ditt slik det er nå. Å utsette deg for andres negative og ondskapsfulle angrep orker du ikke lenger. Derfor har du trukket deg tilbake inn bak lukkede dører. Du holder både gatedøren og hjertedøren lukket. Ingen slipper innnenfor, i alle fall ikke helt inn.
.

“Du eier en kraft som gir deg livet. Søk den. Om du ikke allerede vet det, så finnes den inne i deg. Prøv ikke å motstå endringene som kommer din vei. I stedet la livet leve gjennom deg. »

Rumi

Det er dette jeg så sterkt vil formidle til deg. Ikke bruk kreftene dine på motstand, nøling og tanker om det verste som kan skje. Tenk heller på alt det gode som kommer din vei og hvor mye glede det tilbyr deg om du våger å ha tro på at det kan bli ditt. Med andre ord, du må slippe det gode inn, ikke la det stå utenfor å banke på låste dører. Selv om det gode ikke gir seg så lett, vil manglende oppmuntring og din tilsynelatende mangel på interresse skape tykke murer mellom deg og godheten som så gjerne vil omslutte deg. Du på din side tror at all denne godheten er falskhet. En falskhet som er kommet for å gi deg enda et nederlag og  påføre deg nye sår som ikke vil leges.
.
Kjære deg, ha tro på det som bor inne i deg. Ha tro på at du eier alt som skal til for å oppleve et liv fylt av glede og magiske opplevelser.
.

«Alle lidelser, stress og avhengighet kommer fra å ikke innse at du allerede er det du leter etter.»

Jon Kabat-Zinn

Slik du lever nå, påfører du deg mer lidelse. Samtidig svinner troen på egne krefter og at du har noe å gi andre. Du som har så mange gode kvaliteter, hvorfor ser du dem ikke?  Jeg ser dem tydelig, selv om du har gjort alt du kan for å holde dem skjult. Tror faktisk at du ofte gjemmer dem så godt, også for deg selv, at du har glemt hvor de finnes.

Det du prøver på, er å følge gamle utdaterte mønstre.  Selv tror du at det er det eneste som er mulig for deg.  Du våger deg ikke ut av komfortsona di lenger. Den snevres mer og mer inn, jo mer du stenger livet ute.

Jeg vet at livet kjennes håpløst for deg. Du har resignert. Du tror ikke det er noe mer å hente. Selv det som tilbys deg, vegrer du deg for å ta i mot.

«Når vi no er så mange i same båt
Kan vi vel ro saman?»

Solveig Johanne Grønstøl

Det kan oppleves som ren feighet. Du velter deg i selvmedlidenhet. Å slikke sårene dine er din største og mest skattede aktivitet. Du er blitt en mester i å unnvike nærhet og å unngå å engasjere deg i noe som helst.

Jeg føler for å riste deg. Gi deg en skikkelig oppvekker. Du ødelegger for både deg selv og andre. Mest for deg selv, med din unnvikenhet og manglende tro på egne positive egenskaper. Du henger deg opp i og fokuserer på det som ikke virker. I stedet kunne du ha sett alt som er godt, og positivt rundt deg og i deg. Ditt, nå så depressive sinn skygger for alt det gode. Du ser det ikke. Du vil heller ikke se det, og når du ser det, tolker du det som et bedrag, eller en luftspeilingt som svinner hen når du griper etter den.

Skulle så gjerne ha hjulpet deg. Ikke vil du ha hjelp heller. Jeg er heller ikke i posisjon til det, ikke annet enn gjennom det jeg skriver her. Du må ville endring. Du må selv ta tak. Det du trenger for å skape det livet du innerst inne ønsker deg, er det bare du som kan skape. Andre kan støtte deg, heie deg frem, men jobben må du gjøre selv. Det viktigste er å ha tro på at du kan klare det. At du kan skape gnister av magi rundt deg igjen. Jeg vet du kan, men du må ha tro på det selv, ellers nytter det ikke.

  «Raka lauv»

Det vart ikkje mykje i dag.
Men noko nusk
vart det,
litt rusk
som vinden fór med
og la att.
Kanskje var det
andre sitt
eller
meint for
ein annan,
eg veit ikkje.
Må ikkje stela!
Det har fanten
tidt fenge høyrt.»

Olav H. Hauge

Du har altfor lenge «raka lauvet» som var ment for andre.  Ta ikke på deg all verdens byrder. Ditt eget «rusk» er mer enn nok.

Til slutt vil jeg minne deg på disse kloke ordene fra en dyktig coach. Ta dem til deg og gjør dem til dine.

«Det er kun en person som er ansvarlig for din livssituasjon i dag og i fremtiden. Deg selv. Derfor skal du også gi deg selv honnør for det gode du har skapt.»

Stein Erik Egeberg

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

2 tanker om “Til deg”

  1. Den traff meg ja!!! 💗 Men tusen takk! 🙏 Jeg trenger å ristes i. Gode tanker og god helg til deg fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..