Åpne opp for kjærlighet og glede

«En klem er som å bli pakket inn i kjærlighet.
En klem føles som om du ikke er alene.
En klem gir deg håp til å fortsette.
En klem bringer gaven av omsorg.
En klem beroliger mottakeren.
En klem kan bety alt for noen.
En klem kan redde et liv. »
Dr Jeff Mullan

14370020_10209795308855997_4045644263798887573_n

«Det er fantastisk å forstå at det som et menneske drømmer og forestiller seg, kan realiseres.»
Vanna Bonta

Når energisenteret i hjertet er blokkert kan det påvirke både de følelsesmessige, mentale, fysiske og spirituelle i meg. Jeg kan ha problemer med å stole på meg selv og andre. Være negativ og intolerant redd for nærhet eller mangle empati.

Helsen kan også påvirkes negativt av blokkeringer i hjertesenteret. For eksempel hjertesorg, hvor Harvard Medical School har gjort utallige studier. De viser at sorg av ulikt slag ikke bare påvirker mental og følelsesmessig  helse, men også fysiske helse.

«Livet handler ikke om å finne deg selv. Livet handler om å skape deg selv.»
George Bernard Shaw

Når hjertechakraet er i balanse føler jeg kjærlighet og omtanke for meg selv og andre. Jeg respekterer de som er rundt meg og tillater dem å være seg selv. Jeg er ekte og hel, og andre mennesker vil oppleve at jeg har tilstedeværelse og indre ro, uavhengig av hva som foregår rundt meg.

Hva kan jeg gjøre for å balansere hjertechakraet?

Finne tilbake til noe som får meg til  å være helt tilstede, og kjenne livsglede og entusiasme, der jeg er forbundet med livet og er i flyt. Det som gjør at jeg spretter opp av sengen og gleder meg til en ny dag, som tenner lyset i øynene mine og gir livet mening.   Noe jeg gjør av kjærlighet til meg selv, eller andre og som jeg kanskje ikke prioriterer nok.

Det finnes mange meditasjoner på nettet som styrker hjertechakraet. Jeg synes denne er fin.

 

Ubalanse i hjerteenergien er ofte knyttet til lav selvfølelse, frykten for ikke å være elsket. Affirmasjoner kan være nyttige for å fremme mer positive energier i meg.

For eksempel:

Jeg aksepterer og elsker meg selv
Jeg er åpen for kjærlighet
Jeg tilgir meg selv
Jeg lever i balanse og er takknemlig for livet jeg har
Mine valg tas i kjærlighet

«Uten lyster og drømmer, spiller dine tanker ingen rolle.»
Stephen Richards

 

Det er også et viktig energisenter i halsen. Det styrer nakken, skuldrene, stemmebåndene, ørene, munnen og tennene.

Følelsesmessig representerer det kommunikasjon og å snakke ut fra egen sannhet. Være autentisk og ekte. Nøkkelordet er ærlighet overfor meg selv og andre.

«Ingen andre kan velge din holdning for deg. Ditt perspektiv og valg av holdning gir deg muligheten til å være i kontroll. »
Irene Dunlap

Det er et uttrykk som sier at ”halsen snører seg sammen” når det er noe som er vanskelig å kommunisere eller som jeg ikke får sagt.

Skjoldbruskkjertelen ligger foran på halsen produserer hormoner som regulerer stoffskiftet og styrer energien som flyter gjennom kroppen min. Halschakraet er i ubalanse når stoffskiftet ikke fungerer som det skal.

Hva kan grunnen være?

Jeg tenker meg at det i stor grad er fordi jeg legger bånd på meg, sier ja når jeg mener nei, sier at jeg har det bra når jeg ikke har det, tar på meg oppgaver som jeg egentlig ikke ønsker, legger lokk på følelsene og biter ting i meg. Fortsetter i noe jeg ikke i trives i eller et forhold som ikke fungerer. Slik unngår jeg sannheten, er ikke tro mot meg selv, og ”systemet” mitt  blir stresset.

Et blokkert halschakra manifesterer seg primært i en manglende evne til å si det jeg virkelig vil si. Jeg kan føle at jeg holder fast på hemmeligheter, at andre ikke vil høre tankene mine, eller at jeg ikke finner de riktige ordene for følelsene mine. En liten blokkering kan bety at jeg bare sliter med å uttrykke meg i forhold til en bestemt person. En betydelig feiljustering bety at jeg hele tiden føler meg forstyrret i kommunikasjon med andre. 

«Du er hva dint dype, drivende lengsel er. Som lengselen diner, så er din vilje. Som din vilje er, så er din gjerning. »
Brihadaranyaka Upanishad

Det handler om :

Min følelsesmessige ærlighet
Om jeg lever et sant liv ut fra min sannhet
Hvor godt jeg håndterer konflikter og konfrontasjoner?
Kvaliteten på  relasjonene mine
Evnen til å bli hørt
Bevissthet om mine behov

Med andre ord, når halskakraen er åpent, vil jeg være god på å uttrykke min sannhet. Jeg vil kunne si det jeg virkelig vil si, men med takt. Jeg vet hva jeg trenger, og kan si det høyt på en måte som får andre til å lytte. Dette har en fantastisk innflytelse på  livet mitt, da god kommunikasjon er viktig i alle relasjoner.

Det er så altfor lett å legge lokk på følelsene, og  mitt innerste jeg  og glemme å lytte til min egen stemme. Jeg vil være ekte og autentiske, men vet ikke  helt hvordan.

Det handler om å begynner å kjenne på følelsene, forstå at følelser ikke er farlige, men et signalapparat som gir beskjed om en hendelse eller situasjon tapper meg for energi eller gir meg energi.

«Hvor det er glede, er det skapelse. Kjenn naturens glede. »
Chandogya Upanishad

Når jeg er åpen og ærlig og forteller om det jeg kjenner på innsiden, uten å legge skylden på andre, får jeg kraft og styrke. Jeg står støtt, og hele ”systemet” mitt jubler ved at jeg endelig har begynt å lytte til hjertet , uttrykker det som er viktig for meg, mitt sanne jeg.

For meg har det blitt en spennende tanke, at jeg nå som jeg har operert bort hele skjoldbruskkjertelen og de store utvekstene som  hindret pust, svelging og stemmebåndene i å virke opptimalt, har fått et stort åpent rom i halsen. Et åpent rom som jeg kan fylle med kjærlighet og lys. Ikke mørket som før fortrengte alt annet og bokstavelig talt holdt på å kvele meg.

Meditasjon for  å åpne halschacraet

 

«Den som opplever livets enhet, ser sitt eget selv i alle vesener og alle vesener i sitt eget.»
Bhagavad Gita

 Symptomer på et blokkert halschakra:

Det er normalt å ha halschakraproblemer nå og da. Selv når jeg er en ekspert på å vite hvordan jeg balanserer chakraene mine, vil jeg fortsatt oppleve blokkeringer noen ganger.

 Jeg trenger å være oppmerksom på følgende:

Vanskelighetsgraden med å si det jeg vil
At jeg mangler vokabularet for å beskrive  følelsene mine
Å føle at  jeg holder på for mange hemmeligheter
En følelse av at ingen kjenner den «ekte meg»

«Vi venter ikke på at fremtiden skal komme til oss. Vi føder fremtiden. »
Alain Yaovi M. Dagba

Fysiske problemer forårsaket av et feiljustert halschakra, inkluderer ett eller flere av følgende:

En sår hals
Uregelmessige svingninger i hormonnivået
En stiv eller vond nakke

Alle chakraer kan utvikle små blokkeringer som er vanskelige å forstå, så  det er ikke alltid enkelt å identifisere kilden.

Hovedtyngden  av problemer fra halschakraet dreier seg om smertefulle kommunikasjonsopplevelser. For eksempel kan  halschakraet bli presset ved en  negativ vurdering fra andre, eller ved harde ord sagt i en argumentasjon.  Jeg vil lettere  utvikle denne typen blokkering om jeg er oppdratt til å holde følelser for meg selv.

Når jeg jobber med å tilpasse chakraene mine, maksimerer jeg sjansene for å skape et godt, velbalansert liv. Jeg vil se forbedringer i kommunikasjon på et bredt spekter av områder. Dette kan frigjøre og styrke, slik at jeg kan leve et mer «sant» liv.

Det kan også avslutte perioder med misnøye, og la meg  finne ordene for å si det jeg virkelig føler, ønsker og tenker. 

Det er ikke overraskende at halsen er kommunikasjonssenteret mitt. Det er viktig å huske at kommunikasjon  ikke bare handler om å snakke; det handler også om å lytte. Et ubalansert halschakra kan vise seg på mange måter. Noen tegn på ubalanse er løgn, arroganse, snakke for mye, være manipulerende, fryktsom eller merkelig. På den annen side kan jeg med et balansert halskakra uttrykke meg godt – og dette uttrykket er ikke alltid verbalt.

«Fred er ikke fraværet av konflikt, men tilstedeværelsen av kreative alternativer for å reagere på konflikt.»
Dorothy Thompson

Når jeg går tur  i skogen eller et sted hvor ingen hører meg,  brøler jeg så høyt jeg klarer.  Det løser opp energiene som has satt seg fast i halsen og kjennes utrolig godt. Prøv du også!

Halshakraets sanskrit navn betyr «ren.» Som hjertekakraen, er dette chakraet ofte blokkert ved ikke å slippe skyld.  Dessverre trenger jeg noen ganger å gå gjennom vonde følelser, tanker og erfaringer for å komme til det vakre. Det er verdt det, fordi et sunt halschakra gir mulighet for åpen kommunikasjon til andre mennesker – og til den høyere kraften jeg tror på. Når jeg begynner å åpne opp for og dele dele det beste  i «meg» med verden rundt meg – finner jeg at jeg får enda mer glede tilbake enn den jeg gir.

 Snakk sannheten med kjærlighet er noe av det viktigste som er. Jeg er personlig skyldig i å ha en skarp tunge.  Derfor trener jeg på å si det jeg vil si med kjærlighet.

«Slik stoler jeg på lengsler og intensjoner som oppstår fra frihet og glede i mitt sanne jeg.»

Lekenhet, et lett hjerte og glede; dette er  innstillingen som hele min kreativitet blomstrer fra. Om jeg virkelig vil dele overfloden av mine manifesterte lengsler med andre, må jeg skape fra det lekfulle stedet inne i hjertet mitt. Når jeg lengter i en bekymringsløs tilstand av bevissthet, er det ingen ego krav eller følelser av desperasjon rundt det jeg ønsker. Jeg åpner opp hals- og hjertechakraene mine og  sprer lys, varme, glede og kjærlighet rundt meg. Er det ikke magisk!

En hellig reise

«Når du reiser,
går en ny stillhet
med deg.
Og hvis du lytter,
kommer du til å høre
hva hjertet ditt vil
elsker å si

En reise kan bli noe hellig:
Pass på før du går,
å velsigne fremgangen din,
å frigjøre ditt hjerte fra byrder
slik at kompasset til sjelen din
kan lede deg mot
åndens territorier
hvor du vil oppdage
mer av ditt skjulte liv;
og det viktige
som fortjener å nå deg.»
John O’Donohue

Bli med meg på denne reisen. Vi kan skape magi sammen. Jeg vet at du kan. Jeg vet at du våger. Vær ærlig og lytt til din egen sannhet, så vet du hvordan du skal handle!

 

Besøk sidene mine:

Synnas verden
https://www.facebook.com/Synnasverden/

og

På tur med Synnøve
https://www.facebook.com/turmagi/

https://synnasturmagi.blog/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..