En magisk gulrot

««Jeg elsker deg, helt til …»
«Jeg elsker deg, med mindre …»
«Jeg elsker deg, på følgende vilkår …»«Så lenge du tenker, handler, snakker i henhold til disse reglene, elsker jeg deg …»

Er det en kjærlighet som ikke kjenner motsetning eller motstand? En kjærlighet utover livsvilkår, utover gevinst og tap? En kjærlighet som aldri sier «mitt»? En kjærlighet som ikke forventer noe i retur, men gleder seg i stedet? En kjærlighet bortenfor døden, utover selve tiden? En mektig kjærlighet som brenner opp alle menneskelige forestillinger om kjærlighet? En kjærlighet som for alltid gir slipp?

Oppdag at du er kjærlighet – for alltid helhet, ubetinget, uuttømmelig – og som ordets bokstaver kun er en blek skygge av.»

Jeff Foster

Hva er det som motiverer meg? Hva er min magiske gulrot? Det er et spørsmål jeg stiller meg ofte. Hva er det jeg drømmer om langt der fremme et sted som kan gi meg alt jeg ønsker meg. Som kan fylle meg med glede og alt jeg trenger for et godt liv?

«Tar jeg feil av drømmen?
Besluttsomhet er oppvekkeren av den menneskelige vilje.»

Anthony Robbins

Jeg kjenner ikke glede ved den lenger. Hva er det som gjør meg så usikker og ulykkelig?

Motivasjonen er ekte og lystbetont. Jeg kjenner meg sterk og klar.  Jeg vet at det kommer til å være både spennende og glederikt når jeg har nådd drømmen min.

Så stiller jeg  meg det avgjørende spørsmålet.

Hvordan vil reisen mot det jeg drømmer om påvirke livet mitt nå?

Jeg oppdaget at livet mitt handler om sammenhenger, i forhold til personlig vekst og utvikling. Det handler om de konsekvensene eller ringvirkningene handlingene mine får når jeg går etter drømmen eller målet mitt. Ringvirkningene som uvegerlig skjer både for meg, og for menneskene og prosessene rundt meg.

Hvordan påvirker drømmen min de ulike prosessene som finnes rundt meg?

Hva er ringvirkningene som valgene, handlingene og adferden min gir?

Hvor bevisst har jeg vært på å sjekke ut disse faktorene før jeg satte i gang med å gå etter drømmen min?

Er jeg villig til å ta konsekvensene av valget mitt?

Jeg minnes ordene i sitatet fra Jeff Foster:

«En kjærlighet som for alltid gir slipp.»

Hva betyr det? Er det ikke nok å ha et mål eller en drøm, og så jobbe for det jeg har satt meg fore helt og fullt?

Nei! Nei! Nei!

Hensikten helliger ikke middelet. Det burde jeg så klart ha visst om jeg hadde brukt forstanden min. Da hadde jeg ikke bare brukt egoet som kun tenker på gevinsten som kan bli min en gang i fremtiden.

Det er nettopp derfor jeg ikke har glede ved å forfølge drømmen min lenger. Jeg er blitt for opptatt av den, og ved det glemmer jeg resten av livet mitt. Jeg har tatt avgjørelser for å komme dit jeg ønsker uten å tenke på om virkemidlene er de jeg ønsker. Uten å tenke på om virkemidlene tjerner meg som person og menneskene rundt meg.

Jeg ønsket kun å komme raskets frem til drømmen.

Jeg forsto ikke at ved å glemme dagen i dag og fokusere på drømmen, er jeg blitt tappet for all energi. Jeg har skapt uro og ufred for omgivelsene mine.

Livet skal leves mens det leves. Ikke en gang i det blå. Min største force har blitt min største fiende. Det betyr at min evne til å gå for drømmen betingelsesløst, har utløst negative krefter.

Jeg skulle ha gått etter drømmen min i fullkommen kjærlighet. Ved å gi slipp på drømmen, ville den ha kommet meg i møte. Den kunne allerede ha vært min. I stedet har det blitt et kappløp om å komme først frem. Det har blitt en tautrekning med livet og drømmen som innsats.

Jeg har klamret meg til den og skapt ulyst og negative krefter rundt alt jeg gjør for å nå frem til den store drømmen min. Slik har jeg skapt energier som fjerner meg bort fra kjærligheten og livet. Uten å ville det har jeg nesten ødelagt drømmen.

Hvor vanskelig er det ikke å betingelsesløst gi slipp på det jeg vil ha. I alle fall for en som er så handlingsorientert som jeg er. Jeg griper etter det jeg vil ha, og krever retten til det. Hva har jeg glemt:

«Kjærligheten som gir slipp.»

Det er den ultimate kjærligheten. Den søker ikke sitt egen. Kun andres beste.

Hensikten helliger såvisst ikke midlet.

Jeg gir slipp på drømmen. Jeg gir slipp på den magiske gulroten som lyser så  varmt og lokker og kaller meg mot seg.

I stedet lever jeg ut drømmen, og viser den frem i alt jeg er og gjør. Jeg lever den ut der jeg er, her og nå. Slik kommer drømmen til meg. Den kommer til meg gjennom kjærligheten til det jeg har gitt slipp på.

Er det ikke vakkert.

Og jeg forsto det ikke, før ….

Bare det ikke er for sent.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..