Vi møtes …..

 

Livet handler ikke om prestasjoner.
Livet handler ikke om å være best.
Livet handler ikke om å være den tynneste eller peneste.
Livet handler ikke om å bli berømt, om å ha mest mulig penger eller status.
Livet er så mye mer enn alt det overfladiske .
Livet handler om å være meg, akkurat som jeg er, gjøre det som gjør at jeg kjenner meg bra og er lykkelig!
Livet handler om kjærlighet og gode relasjoner til menneskene rundt meg.
Livet handler om fellesskap, tillit og glede over å være til.

«De mest vanskelige tider for mange av oss er de vi gir oss selv.»
Pema Chodron

Foreldrene mine lærte meg å gå med hodet høyt, rette skuldrene, gå målbevisst fremover, senke stemmen et par hakk, og håndhilse på deg med et fast grep.

Det er flott å vise nonverbal selvtillit, men går jeg for langt på den veien, kan det oppfattes som jeg prøver å vise frem min egen betydning. Det får «møtet vårt» til å virke som det er mer med meg enn det er med deg. Ikke engang du liker det.

Derfor når jeg møter deg, prøver jeg å slappe av, smile, og vise at jeg er den som blir hedret ved møtet, ikke du.

Jeg tror at når jeg viser deg at jeg er oppriktig glad for å møte deg, vil du umiddelbart kjenne deg vel og kanskje begynne å like meg også. Da får du meg til å  slappe av og lar meg være meg selv. Akkurat som jeg lar deg være deg, slik at du slapper av.

Å ta på hverandre er noe av det beste jeg vet om.  Berøring bryter ned naturlige barrierer og reduserer det vi oppfatter som en avstand mellom deg og meg. Det er en avgjørende del av å like og bli likt.

«Vi trenger ikke vente på at fremtiden skal komme til oss. Vi gir fødsel til fremtiden.»
Alain Yaovi M. Dagba

Har du opplevd det samme som meg noen ganger? Jeg møter deg. Jeg snakker i 10 minutter. Jeg går min vei og tenker, «Vi  hadde en god samtale. Han er fantastisk.»

Deretter, når jeg tenker etter, innser jeg  at jeg ikke lærte  noe om deg.

Sympatiske mennesker er mestere i den gamle kunsten i å få meg til å snakke om meg selv uten at jeg noen gang forsto at det var det som skjedde.

Dette er ok, men jeg vil  bruke mine interesser, min høflighet, og mine sosiale evner til å fortrylle deg.

Det handler om å stille de riktige spørsmålene. Holde meg åpen og gi rom for beskrivelse og selvinnsikt fra oss begge. Spørre hvordan, eller hvorfor, eller hvem.

Så snart jeg lærer noe om deg, spør jeg hvordan du gjorde det. Eller hvorfor du gjorde det du gjorde. Eller hva du likte med det, eller hva du lærte av det, eller hva jeg  bør gjøre hvis jeg er i en lignende situasjon.

«Alt liv er en manifestasjon av ånd, manifestasjonen av kjærlighet.»
Morihei Ueshiba

Du kan ikke få for mye anerkjennelse. Å stille de rette spørsmålene viser at jeg respekterer  meningene dine, og i forlengelsen, deg.

De fleste liker mennesker som respekterer andre, fordi det viser at de viser stor dømmekraft.

Du er bedre enn meg på noe.  Og jeg lar deg være bedre enn meg.

For meg er det viktig  å ikke alltid prøve å vinne «spillet i å bli kjent med noen». Det er ingen konkurranse. Kanskje jeg skulle prøve å  tape. Være det motsatte. Bare være tilstede uten å imponere, og bli imponert i stedet. Innrømme en feil eller en svakhet.

Jeg trenger ikke å avsløre mine mørkeste hemmeligheter for det.

Ikke være redd for å vise litt sårbarhet. Jeg kan bli imponert av det som er kunstig, men liker oppriktighet og ekte vare mer enn noe annet. Har ikke du det slik også?

Derfor viser jeg deg den virkelige meg. Jeg tror sikkert at du vil like bedre den virkelige meg, enn den kunstige fasaden  jeg så lenge har prøvd å opprettholde.

Det er ingen verdi i å klage.
Det er ingen verdi i å klage til deg selv.
Det er ingen verdi i å klage til andre.
Det er ingen verdi i å klage på livet ditt.
Det er ingen verdi i å klage på andres liv.
Det er ingen verdi i å klage på omstendighetene.
Det er ingen verdi i å klage over fortiden.
Det er ingen verdi i å klage på hva som kan skje.
Det er ingen verdi i å klage på nå.
En klage er ikke en ny idé.
En klage tynger deg dypere ned.
Taushet skaper bevissthet.
Åpenhet gir mulighet for forståelse.
Aksept bringer lærdom.
En positiv tenkemåte nærer mulighet.
Handling er bevegelse.
Fri deg. La det gå …
Michael Barata

Jeg ber deg ikke om noe. Hvis jeg må be deg om noe, finner jeg en måte å hjelpe deg først. Så spør jeg deg om jeg kan…… Jeg har oppdaget at det er mest givende å fokusere på det jeg kan gjøre for deg, heller enn for meg selv.

Når vi går fra hverandre er det viktig for meg å vise deg hvor mye jeg setter pris på deg og sier: «Jeg er virkelig glad jeg møtte deg.» Eller: «Du vet, jeg likte virkelig å snakke med deg.» Og smiler, ikke et uekte selger smil som passer til: «Ha en fin dag!» men et ekte, anerkjennende smil.

«Skyer kommer flytende inn i livet mitt, ikke lenger for å bære regn eller innlede en storm, men for å legge farge til min solnedgangs himmel.»
Rabindranath Tagore

Å gjøre et godt førsteinntrykk er viktig, men å gjøre et godt siste inntrykk er like viktig.

Alt dette høres enkelt ut, ikke sant? Det er det. Men det er ikke lett, spesielt fordi jeg er litt sjenert. Derfor er det så altfor lett å ta standarden, i makt posituren med et ovenfra- og nedad blikk, og et distansert om enn fast håndtrykk.

«Hei,  godt å møte deg, godt å se deg,» rekkefølgen føles ikke alltid like trygg. Men sann mine ord, de gjør desto bedre. Særlig om ordene etterfølges av et vennlig klapp på skulderen eller en god klem.

Jeg har tenkt på at det å være litt mer imøtekommende,  respektfull, litt mer ekte, litt mer fri og litt mer sårbar, betyr å sette meg selv til side. Jeg må godta at det i begynnelsen helt sikkert vil føles ganske risikabelt.

Minutt for minutt!
«Nye begynnelser, aldri avslutninger. Til å starte, ikke stoppe. Nå, ikke senere. Lev fullt ut i øyeblikket som er nå, og ikke øyeblikkene som kommer. Dagen i dag er din der du kan skape drømmene dine om til virkelighet, fordi du kan!»
Gigi Galluzzo

Det er verdt det fordi jeg opplever igjen  og igjen at når jeg hjelper deg, vil du føle  litt bedre om deg selv. Noe som er grunn nok til at jeg våger meg ut av komfortsonen min. Og vet du, jeg oppdager at du liker meg for det.

Og jeg vil like meg selv litt mer, også.

«Stol på drømmene, for i dem er porten til evigheten skjult.»
Khalil Gibran

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..