Trøste og holde rundt

I dag våknet jeg tidlig og bare visste at jeg skulle skrive til deg. Jeg skulle skrive til deg som kjenner deg alene, som kjenner at livet er tungt.  Jeg vet at du strever og opplever livet som en slitsom oppoverbakke.

Jeg vet at du drømmer om nærhet og godhet sammen med andre og en spesiell en…. Jeg vet at du må gjennom denne perioden. Jeg vet at du kommer healet ut på den andre siden. Jeg vet at du vil få oppleve livets gleder langt bedre og rikere enn du noensinne har drømt om.

«Om du kan finne en vei uten hindringer, går den sannsynligvis ingen steder.»
Frank A. Clark

Det er faktisk ditt valg. Muligheten ligger foran deg. Det er bare å gripe den når du er klar. Når du har kjempet deg gjennom dette tunge. Når det er over. For det vil gå over. Sann mine ord. Du har styrke til det. Styrken som bor i deg og som har ledet deg dit du er i dag, den vil føre deg trygt gjennom den tunge tiden.

Alt du har opplevd før, er guider som viser deg vei gjennom dette også. Tenk på hvordan du kom deg over hindringene som møtte deg da, den gang ….. Tenk på de gode menneskene som var der for deg. Vit at slike mennesker finnes også i dag om du ser etter. Du kan bruke erfaringene dine fra det vonde fra fortiden til å dyrke frem nye og enda bedre opplevelser. De  erfaringene du skaffet deg så dyrekjøpt.

» I hver skog, på hver gård, i hver frukthage på jorden, er det det som er under bakken som skaper det som er over bakken. Derfor å plassere din oppmerksomhet på fruktene som du allerede har dyrket er fåfengt. Du kan ikke endre fruktene som allerede henger på treet. Du kan imidlertid endre morgendagens frukter. Men for å gjøre det, må du grave under bakken og styrke røttene.»
Harv Eker

Jeg føler så sterkt for å holde rundt deg. Jeg vil så gjerne gi noe av mine krefter og overskudd til deg. Kjenn at jeg sender deg varme positive energier. De smyger seg rundt deg og gir deg trøst og styrke. Ta vare på deg selv. Ikke bruk alle kreftene dine på «pliktene» du kjenner du har. All verdens byrder er ikke lagt alene på deg. Du har også et liv, et liv som trenger deg. Et liv som skal leves og vokse seg stort og godt.

Hjertet ditt ønsker frihet til å synge, danse og vise kjærlighet. Akkurat som kroppen din trenger næring som mat, drikke og søvn, så trenger hjertet ditt næring, å synge, danse og få kjærlighet. Livet er ikke bare arbeid, arbeid er ikke alltid hardt slit. Styrk hjertet ditt med mat som er riktig for det, for det er alteret til ditt eget indre tempel.

Vi snakker ikke om hjertet så mye. Det er så mye lettere å skrive en avhandling enn å forme et hjerte. Men en avhandling er en kald komfort på en vinterkveld, eller når du er trist,  når du sørger, eller er blakk, eller ensom, eller når du har fått tilbake røntgen bildene, og det ser ikke så bra ut, eller når legen skriver at «prognosen er dårlig for en du har kjær.»

Skap deg et liv hvor du merker lukten av saltvann som presser seg selv mot vinden over svabergene, et liv der du stopper opp og ser hvordan en hønsehauk sirkler over en dam og et skogholt med bjørketrær. Skap et liv der du tar hensyn til barnet i deg. Barnet som strever med konsentrasjonen når det prøver å plukke opp en puslespill brikke med tommelen og pekefingeren.

Slå av telefonen din. Vær stille. Vær til stede. Lytt til stillheten og roen den gir deg så du kan synge med hjertet sammen med denne stillheten.

«Vær oppmerksom på underverkene når de skjer rundt deg.
Ikke krev dem. Føl artisteriet bevege seg gjennom deg og vær stille. «
Kahlil Gibran

Skap deg et liv der du ikke er alene. Finn mennesker du elsker, og som elsker deg. Og husk at kjærlighet ikke er fritid, det er arbeid også. Husk at i det svarteste mørke finnes det nærhet og varme i kjærligheten du har til en du er glad i og i han/hennes kjærlighet til deg. Ta imot kjærligheten og opplev styrken og kraften i det å være sammen i smerten.

«Før og etter for meg, var ikke lik før min mors sykdom og etter hennes død . Det var skillet mellom å se verden i svart og hvitt, og i technicolor. Lysene kom på, for den mørkeste mulige årsak.»
Anna Quindlen

Om en stund går du tilbake til livet. Du kikker deg rundt og ser på alle du kjenner som opplever livet som et ork og som ikke er sikker på om de virkelig ønsker å leve det. De som tror at livet er en nedtur. Det samme som du så ofte har tenkt. Da vil du oppdage  at du har gjennomgått en merkbar forandring. Fordi du heretter alltid vil se på livet som en stor gave.

«La deg lydløst bli trukket mot det underlige  draget av det du virkelig elsker. Det vil ikke lede deg på villspor.»
Rumi

Se på liljene på marken. Se på lyset i barnets øyne. Opplev solens varme når dens stråler treffer deg midt i ansiktet. Lær å vær lykkelig. Og tenk på livet som et magisk sted. Fordi når du gjør det, vil du leve det med glede og lidenskap, som det skal leves.

«Vi vokser ikke når livet er enkelt: vi vokser når vi møter utfordringer.»
Tom Ziglar

Skap deg et liv der du er raus. Se deg rundt på  alle knoppene som brister om våren. Se på  fullmånen som henger i sølv på en svart sky på en kald natt. Se at livet er herlig, og at du ikke har noen grunn for å ta det for gitt. Bry deg så dypt om dets godhet at du ønsker å spre den rundt til andre.

Alle av oss ønsker å gjøre det godt. Men hvis vi ikke har det godt også, da vil å gjøre det godt aldri være nok.

«Det er på tide å bry seg, det er på tide å ta ansvar, det er på tide å lede, det er på tide med en forandring, det er på tide å være tro mot vårt beste selv, det er på tide å slutte å skylde på andre.»
Steve Maraboli

Det er så lett å kaste bort livene våre: Våre dager, våre timer, våre minutter. Det er så lett å ta for gitt varselet om at våren kommer, gjenskinnet av solen på klart vann, fargen i våre barns øyne, måten melodien i en symfoni stiger og faller og forsvinner, og stiger igjen. Det er så lett å eksistere i stedet for å være levende.

«Alle skulle være stille ved en liten bekk og lytte.»
Ruth Krauss

Alt kjennes så tungt og sorgfylt Jeg vet du har det slik akkurat nå. Vit at gleden ligger gjemt i den tyngste børen og vil piple frem fra lagene av stivnet liv når du løsner grepet og slipper det frem.

«Dette livet er for kjærlig, deling, læring, latter, omsorgsfullhet, tilgivelse, smil, klemmer, hjelp, dans, undring, healing, og enda mer kjærlighet. Jeg velger å leve livet på denne måten. Jeg ønsker å leve mitt liv på en slik måte at når jeg går ut av sengen om morgenen, sier djevelen, «å shit, er han oppe!»
Steve Maraboli

Jeg vet at du vil møte vidunderlige mennesker som gjensidig vil inspirere, støtte, forstå og utfylle deg. Gjennom den du er, vil omgivelsene dine glede seg over rikdommen og gleden som veller frem fra ditt indre. Du vil være en velsignelse for alle som møter deg enda mer enn du er i dag. Erfaringene dine renner som en elv gjennom livet og møter andres elver. Sammen med andre vil du være en inspirator for de som strever.

Livets tøffe håndtering har gitt deg innsikt og evner som andre trenger. Bruk det du har inne i deg til andres beste, og du vil bli rikt velsignet. I dag holder jeg rundt deg og gir deg den støtten og kraften et varmt bankende hjerte kan gi til deg. Det  synes kanskje ikke så mye der du er, men vit at kjærlighets kreftene er de sterkeste som er. De vil gi deg alt du trenger for å overkomme dagen og det som møter deg.

«Kjærlighet koster ikke noe. Vennlige ord og gjerninger koster ikke noe. Den virkelige skjønnheten i verden er lik for alle til å se. Den ble gitt av Gud likt for alle, uten restriksjoner.

Alle, fikk et vakker kjøretøy  for å uttrykke kjærlighet til andre. Følelser er fri til å uttrykkes og gi til oss selv og hverandre gjennom vår vilje til å gi og bry oss om hverandre.

Hva er komplisert med dette … Hvorfor har vi fått andre til å føle at de må klatre i fjell og svømme i havene for å gjøre en forskjell.

Alle trenger vi å forstå mine venner, at menneskeliv ble gitt like mye til oss alle, ikke delvis, men til helheten.

Solen ble gitt til alle. Den skinner ikke på de få. Så likegyldig er  naturen til vår posisjon eller situasjon. Vi trenger å vite at vi alle er like. Vi må fokusere på det som er konstant og ikke plassere våre verdier på det som kan bli blåst vekk med den neste, store, stormen.

Verdsett livet uansett i hvilket hus det bor i. For når det kommer tider der vi alle er strippet til skinnet foran det guddommelige og overfor evigheten, vil vi forstå at den eneste loven vi var ment å følge, var å elske oss selv og hverandre. Ingenting mer … intet mindre.»
Carla Jo Masterson

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

2 tanker om “Trøste og holde rundt”

  1. Takk. Dette trengte jeg. Når jeg er med de som er nærmest, mister jeg meg selv. Og når jeg får være alene og bare «være» får jeg utfolde meg og leve. Så vondt når dette er familien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..