Formidle til deg

 

 

«Du kan ikke være en tanke, du kan bare kjenne en tanke, være til stede mens den oppstår, holde på den for en stund, mens den oppløser seg i din unevnelige uendelighet og forlater deg urørt, hel.
Vær romslig, udefinert!
Jeff Foster

Skrev denne bloggen for 3,5 år siden. Den er like aktuell i dag. Derfor her kommer den på nytt!

I dag skriver jeg til deg igjen. Ordene bare tvinger seg frem. De kommer til meg som perler på en snor, uten at jeg vet hvilken farge, konsistens eller innhold den neste perlen eier.

Det er magisk å være i en slik prosess. Det å skulle formidle noe til deg som er større enn det jeg kan fatte med fornuften. Noe som treffer deg i hjerteroten akkurat der du trenger det mest. For meg handler det om kjærlighetskraften som alltid omgir oss og bare vil oss vel.

Å kunne skrive til deg,  engasjerer den dypeste delen inne i meg.  Det er både gledelig og målrettet og jeg blir ikke trett av tilfredsstillelsen det gir meg  fordi jeg opplever at det tjener både meg selv og deg. Jeg gjør det jeg er ment å gjøre. Det hjertet ber meg om å gjøre.

 

Alt godt kommer gjennom hjertet. Når det er åpent, faller alt uvesentlig bort fra bevisstheten vår. Ego, ære, berømmelse, eiendeler og falske gleder.  Hjertet bryr seg ikke om noe av dette. Det holder ikke mot deg at du ikke har oppnådd målene du satte deg eller har feilet i og med livet ditt. Hjertet bryr seg ikke om hva du har tjent eller skaffet deg av status eller jordisk gods. Uansett våre tilsynelatende forskjeller, er vi alle like når hjertet åpner seg. Da møtes vi uten fordommer og i full aksept for hverandre. For kjærligheten er den store foreneren.

Det er et stille lys som skinner i både mitt og ditt hjerte. Det trekker ikke oppmerksomhet til seg. Det er gjemt inne i oss et sted. Det er det som lyser opp sinnet vårt slik at vi kan se skjønnhet, søke muligheter og elske livet. Jeg vet at du en stund, ja ganske lenge har mistet  synet av lyset ditt. I stedet er hjertet ditt fylt av sorg og ubrukte muligheter. Du opplever livet som et håpløst prosjekt for deg selv. For andre ja, men det holder ikke noe av verdi i seg for deg. Og du gruer deg til fremtiden, til det som vil skje når det du er oppe i er over.

Uten dette livgivende lyset, er dagene dine tomme og triste, og selv om du har lengsler og drømmer, avfeier du dem som ikke for deg. Likefullt er det nettopp disse «forbudte» drømmene som gir livet ditt litt farge og holder deg gående. Livet ditt er fylt av krav og forventninger fra andre. Du får nesten ikke puste fordi du kjenner på byrdene andre legger på deg.

 

Du har i altfor lang tid latt andres behov og mål komme foran dine egne drømmer. De gangene du har strukket deg ut mot drømmene dine, har de blitt slått ned på og latterliggjort. Det har vist deg om igjen og om igjen med stor tydelighet, at drømmer ikke er for deg. I en periode hadde du et fristed. Et sted du kunne dra og fri deg fra alle kravene og pliktene som omga deg. Nå er også det borte, og du kjenner deg både tom og alene.

Kjære deg, ikke tro på disse løgnene om deg selv lenger. Du eier fortsatt lyset inne i deg. Det lar seg ikke slukke så lett. Tenk etter, hva er det du drømmer om hver eneste dag? Hva er det som tenner en liten gnist inne i deg og som får deg til  å smile og kjenne at blodet fortsatt bruser i deg? Hva er det som på tross av at du vet du ikke burde, i all hemmelighet drømmer om? Jeg vet at du så gjerne vil tro på drømmen, men du våger ikke. Ikke i dag, men kanskje, kanskje en gang langt der fremme. Det er slik du dagdrømmer og holder den lille gnisten din fortsatt levende. Ok, at den er liten og trenger beskyttelse for å stå mot kreftene som krever lydighet til en tilværelse som er kastet på deg. Du har ikke selv valgt den, men ser på den som ditt lodd i livet.

 

Har du tenkt over om det er sant at du ikke har noe valg?  Jeg vil minne deg om at du alltid har et valg. Det er ikke ny kunnskap for deg. Med fornuften din vet du det. Men en arrogant og nådeløs stemme inne i deg protesterer, og sier om og om igjen at du ikke er skapt for livets gleder. Du fortjener det ikke. Du er ikke god nok.

Ikke la deg indoktrinere av dine egne tanker. Det er ikke tankene dine, eller det andre sier som skal styre livet ditt. …. Du vet det når du bare våger å tenke tanken fullt ut!

Lidenskapen for livet er alltid tilstede inne i deg, fra et sted som er forent med energiene og spenningene fra livet. Dette beskjedne, men vakre indre lyset er det som gjør deg i stand til å gjenkjenne og motta livet som en velsignelse.

Kjærligheten er din!
Større enn kanskje gleden av å være elsket,
er gleden av å elske.
Større enn kanskje dramaet av å søke kjærlighet, finne kjærlighet og å miste kjærlighet,
er å være forelsket i seg selv.
Ingenting og ingen
kan stoppe deg fra å elske, fra å gi kjærlighet,
fra å åpne hjertet bredt,
skinne så sterkt som solen selv,
belyse alt på din vei.
Kjærligheten er din, for alltid og til evig tid.
Den kan ikke tas.
Den kan ikke bli ødelagt.
For den er som du er,
før du ble navngitt.
Jeff Foster

 

I dag ber jeg deg om noe. Jeg ber deg om å finne tilbake til lyset ditt. Det vakre gylne lyset som brenner med en evig og varm glød for deg, for livet ditt. For den velsignelsen du er!

Det du strever med å forsone deg med akkurat nå  befinner seg i den kalde årstiden. Det er kaldt og tungt, og du lengter etter at det skal trekke seg bort fra deg. Husk at våren kommer snart, og vil smelte isen rundt hjertet ditt og vekke det til nytt liv. Det er ganske enkelt når du våger å tro på at det er mulig. Isen rundt hjertet ditt smelter fort når flammen fra lyset inne i deg får slippe til. Ikke forbli i isødet mye lenger. Jo lenger du oppholder deg der, jo tykkere blir islaget rundt hjertet ditt.

«Hvordan kan jeg finne frem til dette lyset?» spør du med en oppgitt hoderystning mens du river deg i håret.

 

Det handler om å finne frem til troen på deg selv. Ha tro på at du er alt du drømmer om å være. Ikke ta for god fisk alt du er blitt fortalt av andre, som sier de vil deg godt når de egentlig bare vil seg selv godt. De bruker deg som en sutteklut for egen smerte. Unnskyld språkbruken min, men det er sant, og du vet det. Våg og tro på dine egne krefter, din egen styrke, din egen sannhet og lyset vil på nytt skinne med sin vakre flamme og smelte isen som har fanget deg og holder deg fast.

Du kan begynne din egen reise og redde ditt eget liv.

Reisen
«En dag visste du endelig
hva du måtte gjøre, og begynte,
om stemmene rundt deg
ropte
deres dårlig råd …
om hele huset
begynte å skjelve
og du følte det gamle slepet
ved anklene.
‘Reparer mitt liv! »
gråt hver stemme.
Men du stoppet ikke.

Du visste hva du måtte gjøre,
det vinden ba om
med sine stive fingre
ved selve grunnlaget ….
av dens melankolskhet
var forferdelig. Det var allerede sent
nok, og en vill natt,
og veien full av falne
grener og steiner.

Men litt etter litt,
mens du forlot stemmene bak deg,
begynte stjernene å brenne
gjennom ark med skyer,
og det var en ny stemme,
som du sakte
anerkjente som din egen,
som holdt deg med selskap
mens du skred dypere og dypere
inn i verden,
fast bestemt på å gjøre
det eneste du kan gjøre ….. fast bestemt på å redde
det eneste livet du kan redde.»
Mary Oliver

 

Jeg deler gjerne øyeblikket med deg om du vil. Ved å skrive dette deler jeg av min visdom og mitt hjerte. Resten må du gjøre selv.

Jeg vet hvordan du har det. Kan hende du ikke tror meg når jeg sier det. Ved å lytte med et kjærlig og fordomsfritt hjerte til det du så ordløst formidler, vet jeg det. Du kan ikke skjule hvem du er for kjærligheten. Den vil alltid omslutte deg på alle tenkelige og utenkelige måter. Jeg vet at du vet det.

Av og til tenker du også det. Andre ganger brenner håpet om det sterkt i deg. Og atter andre ganger tilbakeviser du det som tull og vås. Vær ærlig med deg selv og åpne deg opp for kjærlighetens rike tilstedeværelse i livet ditt. Den gir deg ikke mer smerte, slik du tror. Den lindrer sorgen og alt det vonde som har tilflydt deg, og åpner opp for en ny vår i glede og fullbyrdelse av de hemmelige drømmene dine.

Du er god nok som du er og fortjener alt godt. Jeg vet at du vil finne frem til lyset ditt snart. Du trenger ikke å forandre deg. Når du gir rom for lyset, oppdager du at alt du trenger allerede er ditt, og alltid har vært det. Livet venter deg. Det som var, vil for alltid være fortid. Sett pris på det som har vært fordi det er en lærdom som har gitt, og gir deg innsikt og klokskap til å kunne støtte og hjelpe andre. Fortiden din har ikke vært forgjeves. Om det kan gi deg litt trøst, er jeg glad for å formidle det til deg.

Ønsker deg en vakker dag. Jeg har tent et lys for deg, ja flere!

 

Healere, terapeuter, venner og elskere!
Når du sitter sammen med en venn i smerte,
når hans verden ikke lenger er fornuftig;
når forvirring raser og
ingen hvile er å finne.
Bare for et øyeblikk,
vil du motstå fristelsen
til  å gjøre livet bedre,
for å berolige han,
å gi svar,
til og med  å helbrede han?
Vil du tilby din stillhet, lytt,
med ditt nærvær, og varmen
av umiddelbarhet?
Vil du holde han i ditt hjerte,
med samme ømhet
som en mor holder sitt lille barn?
Vil du omfavne han der han er,
uten at han trenger å endre eller forvandle seg
etter dine egne behov og tidsplaner?
Vil du være nær,
holde din egen utålmodighet
og ditt ubehag nær?
Vil du se han inn i øynene
og se deg selv?
Vil du leve i et inferno av healing
med han, ha tillit til oppløsningen,
vite at du bare bevitner
frafallet av  gamle sår?
Noen ganger ved å gjøre ingenting
er alt forandret,
og kjærlighet er avslørt som
den eneste sanne medisin.»
Jeff Foster og Matt Licata

 

Besøk siden min på FB, Synnas verden
https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..