Livets magiske gave

«Livet er en gave. Jeg aksepterer det.
Livet er et eventyr. Jeg våger det.
Livet er et mysteriun. Jeg avdekker det.
Livet er et puslespill. Jeg løser det.
Livet er et spill. Jeg spiller det.
Livet kan være en kamp. Jeg fronter den.
Livet er vakkert. Jeg lovpriser det.
Livet er en mulighet. Jeg tar den.
Livet er et oppdrag. Jeg fullfører det.»

Barb Schmidt

I dag må jeg skrive om noe viktig. Viktig for deg og for meg. Jeg vet ikke om du liker det, men jeg bare må. Det handler om livet. Det handler om å overleve alt det som smerter og gjør oss slitne og utenfor oss selv. Jeg vet at du har det slik noen ganger. Jeg vet det fordi jeg har det likedan. Det du føler, føler jeg. Vi henger sammen  gjennom energiene våre. Jeg vet det, fordi jeg kjenner energiene dine tydelig rundt meg. Det er merkelig og uforklarlig for et ganske alminnelig sinn. Likefullt er det sant.

«Fra omsorg kommer mot.»

Lao Tzu

Jeg vet også at du fanger opp mine energier. At det jeg sender ut påvirker deg.  Det er derfor viktig for meg å ha fokus på meg selv og det jeg sender ut.

Derfor arbeider jeg daglig på meg selv, slik at det du får fra mine energier er positivt og vil gjøre deg godt. Det er ikke alltid lett. Livet har en tendens til å slå oss hard og der det gjør mest vondt noen ganger. Jeg tar ansvar for meg selv og det jeg sender ut gjennom å passe godt på meg selv. Det er ikke alltid at jeg får det til slik jeg vil, men jeg øver og øver …. i kjærlighet. Uten å elske meg selv nytter det ikke … Derfor velger jeg å se meg selv gjennom kjærlige øyne.

Gjennom hele dagen sender jeg deg positive energier. Jeg vet at du merker dem som en varm og sterk kraft rundt deg. De er som et godt kjærlig vindpust når luften ellers er stillestående og full av overopphetede tanker og ord. Fordi vi henger sammen gjennom energier, vil jeg også få det bedre når du kjenner de varme gode energiene som løfter deg opp, og gir deg nye krefter, og lar deg tenke nye og annerledes tanker om det som er tungt og vanskelig i livet ditt. Er det ikke magisk!

«Må du endre vibrasjonen din på et bestemt område for slippe  det inn?» Nei, det trenger du ikke. Du kan klappe hunden din og ta den inn. Du kan sitte med føttene og dingle over vannet, og ta det inn. Hvis det er et tema som du ofte tenker på med en holdning av motstand, er det virkelig verdt å strekke deg etter noen tanker som får deg til å føle deg bedre. Du kan fokusere på et ønske og aldri tenke på det igjen, og universet vil gi det til deg. Du trenger ikke å rydde opp i vibrasjonene i forhold til noe, hvis du bare ikke tenker på det noe mer. Det er derfor vi lærer meditasjon. Det er lettere å lære deg å ikke ha noen tanker, enn å ha rene positiv tanker. Når du roer sinnet ditt, slutter du å tenke og du slutter å gjøre motstand. Når du slutter å gjøre motstand, så er du i en tilstand av å tillate.»

Abraham

Vi trenger alle noen oppmuntrende ord nå og da.  Det er utrolig hvor mye det betyr for at vi skal ha det godt, og ikke miste livsgnisten og lysten til å fortsette. Vi trenger å minne oss selv om at den veien vi er på, valgte vi selv. Vi kan ikke skylde på andre. Det er og blir vårt valg. Livet er ikke alltid lett. Det vet jeg mye om.

Det er i de tunge stundene at det er viktig å fokusere på de små, men viktige gledene som finnes rundt oss. De er alltid der om vi er villige til å se etter. For meg er naturen en slik gledekilde. Det samme er nærhet til et annet menneske. Et smil eller et vennlig ord betyr så uendelig mye når alt annet oppleves tungt og vanskelig.

Du har garantert fått noen nedturer kastet på deg, men husk at oppturer og nedturer er en del av livet. Det er det som gjør at det positive som møter deg, og oppnåelsen av et etterlengtet mål gjør livet så spennende.

Veien vi går på  er ikke en rett linje. Den er en spiral. Vi kommer stadig tilbake til det vi trodde vi forsto, for bare å se enda dypere sannheter. Jeg tror du har det slik akkurat nå. Livet kjennes som en evig spiral og du føler at du ikke kommer av flekken. Stopp litt opp og reflekter. Da er jeg sikker på at du vil innse at du stadig får litt mer innsikt, og  du vil oppdage nye og spennende sider ved livet ditt. Ta deg tid til å se og oppdage … Løft blikket, og du vil se alt det vakre som omgir deg!

Når du føler deg sliten og lei av livet generelt, vit at det bare er tanker. Enten du føler glede over livet eller kjenner deg lei av livet, er det alt sammen i tankene dine. Selvfølgelig spiller utenforliggende situasjoner og hendelser en rolle i hvordan du føler deg, men til syvende og sist bestemmer du selv hvordan du skal reagere på alle disse livets ulike omstendigheter.

«Når vi kjenner våre egne svakheter slutter de å gjøre oss noe vondt.»
Georg Lichtenberg

Det er ikke lett å møte  svakhetene våre som vi så gjerne skulle ha klart oss uten, men når vi fronter dem, har vi en sjanse til å rette dem opp eller fri oss fra dem gjennom å se dem i et annet lys. Ofte oppdager vi at med  bare en liten vri i handling og tankegang, blir det vi oppfattet som en svakhet, vår største ressurs.

For meg er det ofte venner som bryr seg om meg som hjelper meg til å  foreta slike små justeringer i livet mitt.

Ta vare på deg selv. Gjør noe som er godt for deg. Ta deg tid til det. Gjør det da!!!

Sjonglerer du for mye? Prøver du å rekke alt på bekostning av deg selv og livskvaliteten din? Noen ganger gir du ikke deg selv nok oppmerksomhet og ros for alt du har klart i løpet av dagen. I dag, vær så snill og feir det du oppnår, og  det du gjør for både deg selv og andre.

«Noen ganger er skjebne som en liten sandstorm som holder skiftende retninger. Du endrer retning, men sandstormen jager deg.  Du snur igjen, men stormen følger etter. Om og om igjen spilles dette ut, som en illevarslende dans med døden like før daggry. Hvorfor? Fordi denne stormen ikke er noe som blåste inn fra langt unna, noe som ikke har å gjøre med deg. Denne stormen er deg . Noe inni deg. Så alt du kan gjøre er å gi etter for den, gå rett på innsiden av stormen, lukk øynene og lukk ørene slik at sanden ikke kommer inn, og gå gjennom den, steg for steg. Det er ingen sol der, ingen måne, ingen retning, ingen følelse av tid. Bare fin hvit sand som virvles opp til himmelen som pulveriserte bein. Det er den type sandstorm du trenger å forestille deg.

Og  du er virkelig nødt til å komme deg gjennom den voldelige, metafysiske, symbolske stormen. Uansett hvor metafysisk eller symbolsk det kan være, gjør ingen feil i forhold til den. Den vil skjære gjennom kjøtt som  tusen barberblad. Folk vil blø der, og du vil blø også. Varmt, rødt blod. Du vil fange blodet opp  i dine hender, ditt eget blod og andres blod.

Og når stormen er over vil du ikke husker hvordan du kom deg gjennom, hvordan du klarte å overleve. Du vil ikke engang være sikker, faktisk, om stormen virkelig er over. Men en ting er sikkert. Når du kommer ut av stormen, vil du ikke være den samme personen som gikk inn. Det er hva denne stormen handler om .»
Haruki Murakami

Jeg vet at du er midt inne i en slik dødelig og farlig storm. Den krever alt av deg. Jeg vet at du hiver etter pusten og at du er redd for at du aldri vil komme deg levende ut av den. Livet kjennes som et ork og du vet ikke helt hva vitsen er. Stormen tar aldri slutt for deg. Stadig møter du nye vindkast som leker med deg og skyver deg i motsatt retning av der du helst ville ha gått. Noen ganger er det så tett av sandkorn rundt deg at du går deg vill i et uendelig inferno av stikkende smerte.

Men du gir ikke slipp på håpet. Det er det som bærer deg gjennom alt det tunge og vonde som stormen bringer med seg. Jeg vet at den snart er over. Jeg vet at du kommer ut av den, sterkere, og enda mer karakterfast, full av kjærlighet til livet og deg selv. Vær stolt over det du oppnår, over den du er. Du eier livet, du eier kjærlighetens styrke og seierevne. Når du er kommet ut av stormen, ikke vær redd for at den bare gir deg en liten pause før den igjen farer over deg. Jeg vet at den  snart vil være over.

Din tid er begrenset, så ikke kast den bort ved å leve slik andre mener at du bør leve. Da vil alt du måtte gå gjennom i stormen være forgjeves. Ikke bli fanget av det andre mener er riktig for deg. Det er å leve med et resultat som ikke kommer fra ditt eget hjerte, og vil aldri, aldri tjene deg i det lange løp. Da lever du andres liv og ikke ditt. Derfor, la aldri bråket fra andres meninger drukne din egen indre stemme.

«…ha mot til å følge ditt hjerte og intuisjon. Alt annet er uvesentlig.»

Steve Jobs

Det viktigste av alt, er å følge hjertet ditt og stemmen til intuisjonen din. Da kan du aldri igjen gå deg vill i de farlige stormene som så lett fanger og lammer deg.  For hjertet og intuisjonen din virker som kompass og fyrlys, og leder deg dit du aller helst vil være.

Er det ikke fantastisk hvor kraftfull du er når du velger å  tro at du er. Det forutsetter at du er ærlig og sann mot deg selv, og selvsagt at du har mot, men det har du nok av. Det vet jeg at du har…

Du trenger bare en liten pause. På et vakkert sted alene for å finne ut av alt.

I mellomtiden sender jeg deg positive kraftfulle energier. Energier som viser deg vei inn i deg selv til det flotte, vakre bankende hjertet som lever der inne. Hjertet som du ikke trodde at du hadde lenger. Vær stolt av det. Det er den vakreste skatt. En skatt som blir større og enda vakrere av å bli gitt bort og delt. Jeg vet det.

«Jeg lærte at mot ikke var fravær av frykt, men seieren over den. Den modige mannen er ikke han som ikke føler seg redd, men han som beseirer denne frykten.»

Nelson Mandela

Det merkelige er, at når jeg flytter fokuset fra meg selv og over på det jeg kan gi deg, så skjer det noe magisk med meg. Jeg blir full av liv. Jeg kjenner at kreftene mine vokser og at livet fylles med glede og takknemlighet. Det er magien i å glemme seg selv. Fantastisk, og godt å oppleve og erfare. Jeg hadde glemt det en liten stund. Jeg er så takknemlig for å bli minnet på det.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..