Hvordan velger du å leve

«For å overleve måtte du være oppmerksom.
Du måtte lytte og lære reglene
– så følge dem nøye.
Men dine behov ble hindret
fra å bli uttrykt
inne i disse reglene.
Etter hvert,
begynte du å stille spørsmål
ved gyldigheten av dine behov
Du mistet til og med tilliten
til din egen dømmekraft

Når du må skjule
hva du virkelig vil eller trenger,
er det ingen plass for tillit
til å fly fritt.
Det er ikke noe rom for at tillit skal vokse.
Ingen mulighet til å lære
fra hva du har søkt.
Det er ikke livsbekreftende atferd
når du gjør det til ditt hovedformål
å glede alle rundt deg
– unntatt deg selv

Og så, nå
ditt oppdrag blir
om deg og hvordan
du må lære
å tillate deg selv
å uttrykke
og tro
på dine dypeste behov.»

Susan Frybort


Jeg har et viktig budskap til deg. Det er å lytte til den indre stemmen din.
 
Den er så lett å overse. Ytre krav og  din egen tendens til å stole mer på andre enn deg selv, hindrer deg i å lytte innover. Du hører sjelden på det som kommer fra ditt eget hjerte.  Virkelig sannhet er når du føler at hjertet er fylt med harmoni og glede. Det skjer når du lytter til hjertets egen visdom. Du leter for ofte etter svarene utenfor deg selv, i stedet for å lytte innover, lytte til ditt eget hjerte, til dets omsorgsfulle stemme.

 

Den milde indre stemmen har gitt deg mange meldinger, mange muligheter til å følge den inderlige og kloke stemmen. Men samtidig er det veldig vanskelig å lytte, og slippe taket i det omverden befaler deg å gjøre, eller ganske ofte ikke gjøre. Det kan være farlig og utleverende, så det best er å ikke gjøre noe, sier den.

Kanskje det bare er fantasi det stemmen sier? Slik argumenterer du ofte med deg selv for å slippe å lytte, slippe å følge rådene den kommer med.
Kanskje  er det også fordi det er skummelt å motta en slik ren og ærlige informasjon. Stemmen treffer vanligvis blink og gir deg råd som du vet er rette for deg, men som kan være ganske utfordrende å følge. Då våger ikke. Er du feig?

Stemmen er med deg alltid, hvor du enn er. Den svarer på spørsmålene dine, viser hvorfor og hvordan du skal handle, hvordan du skal åpne deg. Den hjelper deg til å låse opp stengte dører. Dører som du ikke en gang visste fantes. Men samtidig er den så vanskelig å stole på. Hvordan kan du vite  hva som er sann informasjon og hva som ikke er det? Vit at hjertets stemme aldri vil lede deg vill. 

Du har en indre veileder i hjertet ditt, men du nekter for ofte å lytte eller følge dets vei. Du er så redd for å mislykkes, for å bli dømt, for ikke å være god nok og å bli ledd av. Du  lytter til alle andre, men altfor sjelden til deg selv. Stemmer dette, eller er det bare noe jeg sier? Tenk etter ….

 
 
Jeg vet at du i årevis, ikke har våget å stole på deg selv, ikke kjenner deg klar, ikke føler deg god nok og holder fast i gamle tanker og mønstre. Du har så mange unike ferdigheter. Jeg har sett at øynene dine skinner som stjerner når jeg spør deg hva som virkelig får deg til å føle deg vel innvendig. Jeg lytter til de skjulte drømmene dine, og ser at du har gjemt deg for deg selv i årvis, ja til og med tiår. Det er virkelig trist å bevitne.
 
 Hva eller hvem er det viktigste i livet ditt? Åpner dette spørsmålet en dør som du aldri har tenkt å åpe? Ved å si ja til seg selv, starter du en reise innover til hjertets dyp. Er det ikke spennende å  tenke på nye muligheter, ved å begynne å se livet fra hjertets øyne, i stedet for den venstre hjernehalvdelen din? Gå inn i din egen sannhet,  slå på ditt eget lys og  velg en ny vei. Får det ikke øynene dine til å glitre, bare ved å tenke på at du kan?
 
 

«Lever du ofte livet ditt med lukkede øyne?

Merkelappene du legger på både deg og andre, kan gjøre deg blind, slik at du ikke kan se din egen sannhet, ikke engang føle den. Du er opptatt med alt og ingenting, mens klarhet og nærvær er helt fraværende. Du lever livet med skylapper for ofte, og er ikke villig til å se det vakre potensialet i deg som venter på å bli verdsatt. Er jeg for hard med deg nå? Jeg sier det bare for å vekke deg opp fra «søvnen».

“Jeg har begynt å forstå at livet er et konstant gi slipp.»
Scott Stabile

Alt dette kan gjøre deg syk, både mentalt og fysisk. Føler du deg tappet for energi uten å vite den nøyaktige grunnen? Kanskje det meste ligger på et underbevisst nivå. Jo flere år du lever livet fra baksetet, vil du mest sansynlig kjenne deg mer og mer oppbrukt. Til slutt blir du virkelig syk.

Du må leve livet til det ytterste, ikke i henhold til hver dag, men i henhold til dens dybde. Du trenger ikke å gjøre det som kommer nest, hvis du føler større tilhørighet med det som skjer etterpå … selv  langt borte. Du kan drømme, mens andre er frelsere, hvis disse drømmene er mer virkelige for deg enn virkeligheten og mer nødvendig enn brød. I et ord: du burde gjøre den mest ekstreme muligheten i deg til mål for ditt liv, for vårt liv er stort og kan imøtekomme så mye fremtid som vi er i stand til å bære.
Rainer Maria Rilke

Jeg hadde en slik periode for flere år siden. Ingenting fungerte og jeg orket ingenting. Hjernen kjentes som den var full av bomull. Alt kjentes håpløst og jeg hadde null selvtillit.

Mange endringer skjedde i livet mitt og jeg klarte ikke å rå med det. Jeg visste at jeg måtte ordne opp på min egen måte, innenfra. Da jeg endelig klarte det, fikk jeg tilbake livskraften og energie min.

Så hvorfor reagerte kroppen på en slik måte? Jeg måtte gå dypt inn i meg selv for å finne min sannhet, og åpne meg for å leve livet til det fulle – for meg. Ikke bare for menneskene rundt meg. Jeg måtte lære å lytte til hjertet, og ta vare på meg selv og mine egne behov.

Kjære deg, gi slipp på det som tapper deg for energi. Se hvor vakker du er og for et potensiale du har. Gå inn i ditt eget energifelt, og la dine øyne glitre av livsglede.

“Jeg ser meg rundt og ser så mye frykt,mennesker som blir mer og mer komfortable med sitt hat, mer bekvemme med å være slemme, mer forent i sin separasjon. Og jeg tenker, nei. Ikke meg. Jeg vil ikke gå meg vill i denne fryktelige verden. Jeg vil ikke leke med bøller. Jeg vil fortsette å være modig og snill. Jeg vil snakke for ekte samhold. Og uansett hva, jeg vil aldri slutte å elske. «
Scott Stabile


Ser du etter alt, overalt, og dermed går du glipp av så mye. Du prøver så hardt å være noe og gjøre alt. Men det er når du ser etter ingenting, og bare er, at du vil finne alt. Høres det selvmotsigende ut? Sann mine ord, det er fakta sant.

«Jeg er takknemlig for livet mitt. Dette øyeblikket er en velsignelse. Hver pust en gave. Det at jeg har kunnet ta så mye for gitt er også en gave. Men det er ikke hvordan jeg vil leve – ikke når takknemlighet er et alternativ, ikke når undring og ærefrykt er et valg.

Jeg velger takknemlighet. Jeg velger undring. Jeg velger ærefrykt. Jeg velger alt som tyder på at jeg åpner meg for den mirakuløse virkeligheten av bare å være i live for et øyeblikk mer.»
Scott Stabile

I livet står du overfor vanskeligheter, du bevitner eller opplever lidelse, du mister mennesker du elsker og du har konfrontasjoner på mange nivåer. Men husk at vanskeligheter og vonde erfaringer faktisk er gaver. Om du tillater dem å være det! De er stifinnere og de er der for å vise deg dine personlige sannheter og reisen du må ta for å finne inn til ditt eget hjerte. Men bare dersom du er villig til å åpne opp for dem.  

Jeg vet at du har et oppdrag i livet ditt, noe viktig å uttrykke. Og det er stadig viktigere å gi slipp på frykt og angst. Visdommen finner du gjennom egne erfaringer. De gir deg verktøy til å reise deg og skinne. Kjærlighet er svaret på livet.   Magisk, ikke sant!

«Finn mennesker som kan håndtere de mørkeste sannhetene dine, som ikke forandrer tema når du deler smerten din, eller prøver å få deg til å føle deg dårlig for å føle deg dårlig. Finn mennesker som forstår at vi alle sliter, noen av oss mer enn andre, og at det ikke er noen svakhet ved å innrømme det. Faktisk krever få ting så mye styrke. Finn mennesker som vil være ekte, uansett hvordan det ser ut og føles, og som vil at du skal være ekte også. Finn mennesker som vet at livet er vanskelig, og som vet at livet også er vakkert, og som ikke redd for å ære begge disse realiteter. Finn mennesker som hjelper deg til å føle deg hjemme mer i ditt hjerte, sinn og kropp, og som finner glede i din glede. Finn mennesker som elsker deg, virkelig, og som aksepterer deg, virkelig. Akkurat som du er. De er der ute, disse menneskene. Din stamme venter på deg. Ikke slutt å søke før du finner dem.

Da åpnet hjertet hans seg bredere enn det hadde gjort før, og alt han så foran seg, overalt hvor han så, var mennesker til å elske.»
Scott Stabile

Vennlighet, takknemlighet og tilfredshet er viktige faktorer for å leve et godt og meningsfylt liv. Du kjenner ikke til andres reise, men du kjenner din egen, dypt fra innsiden. Det er derfor det er så viktig å lytte til den indre stemmen din og ikke dø med den fortsatt inne i deg. Slipp den ut og lev nå.

«Et av det mest styrkende i å være menneske er at et enkelt valg kan forandre hele livets retning. Hva er det du velger for deg selv?”
Scott Stabile

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..