Skape rom for …..

«Jeg velger lykke over lidelse. Jeg vet at jeg gjør. Jeg lager plass til fremtiden for å fylle opp mitt liv med fortsatte overraskelser.»
Elizabeth Gilbert

Dette skriver jeg for å nå deg. Det er så mye jeg skulle ønske for deg. Jeg vil så gjerne gi deg det rommet du trenger. Det er så lett å trå feil og såre deg i stedet for å støtte deg i den prosessen du er i.

Jeg kan bli for ivrig i min streben etter å nå inn til deg. For en tid tilbake var jeg sikker på at jeg hade gått over streken og invadert din komfortsone utilbørlig. Følelsene vellet opp i meg og jeg kjente meg elendig. For mitt indre øye så jeg for meg hvordan jeg skulle uttrykke min beklagelse og be om unnskyldning for å ha tråkket over grensene dine.

Men så, så jeg for mitt indre øye en stor mørk fjellkløft. Det var mørkt der, noe som skapte en ganske dyster stemning. Så plutselig så jeg, at mellom fjellveggene i kløften, strålte det frem et vakkert lys. Et lys i de vakreste farger, som en soloppgang. Jeg blunket med øynene og ristet på hodet, mens jeg lurte på hva det var jeg så. Dette gjenntok seg flere ganger og synet var det samme.

Den tunge sinnstilstanden min forsvant og ble erstattet med glede. Uten et snev av tvil forsto jeg at synet var svar på min usikkerhet. Du satte pris på kommunikasjonen med meg. Den var som et lysglimt i en ellers tung hverdag.

Det ble ikke gitt noen beklagelse fra min side. Utspillet er ditt. Jeg er her for deg og gir deg det rommet du trenger.

«Jeg lover deg at det samme stoffet som galakser er laget av, er du også laget av. Den samme energien som dreier planeter rundt stjerner gjør at elektroner danser i hjertet ditt. Det er i deg, utenfor deg, du er det. Det er vakkert. Stol på dette. Og livet ditt vil bli godt. «
Kamal Ravikant

Hva betyr det så å «gi rom» for deg?

Det betyr at jeg er villige til å gå sammen med deg uansett hvilken reise du er på, uten å dømme deg, få deg til å føle deg utilstrekkelig, forsøke å fikse deg eller forsøke å påvirke utfallet. Når jeg gir rom for deg, åpner jeg hjertet mitt, gir ubetinget støtte, og gir slipp på å dømme eller kontrollere deg.

Noen ganger gir jeg rom for deg mens du gir rom for andre eller for meg. Det er nesten umulig å være sterk uten at vi har noen som vil gi rom for oss. Det er godt å vite at det finnes mennesker som jeg kan være sårbar og svak overfor uten frykt for å bli dømt. Du er en av dem.

Å skape et slikt rom er noe som vi alle kan gjøre for hverandre, enden vi er nære venner eller fremmede for hverandre.

«Utover kanten av verden er det et rom hvor tomhet og substans overlapper pent, hvor fortid og fremtid former en kontinuerlig endeløs sløyfe. Og svever rundt, der er tegn som ingen noensinne har lest, akkorder som ingen noensinne har hørt. «
Haruki Murakami

Det er ikke alltid lett å gi rom til andre, selv deg som jeg bryr meg om. Det er fordi jeg har en tendens til å rette på, gi deg råd eller dømme deg for ikke å være kommet lenger langs veien enn du er, men jeg fortsetter å prøve fordi jeg vet at det er viktig.

Samtidig vet jeg at jeg kan stole på at du gir rom for meg når jeg trenger det. Det finnes også andre mennesker i livet mitt som jeg stoler på vil gi rom for meg.

For å virkelig støtte deg i din egen vekst, transformasjon, sorg eller noe annet, kan jeg ikke gjøre det ved å ta fra deg kraften din. Det vil si å forsøke å løse problemene dine, klandre deg ved å si at du burde vite mer enn du gjør, eller overvelde deg med å gi deg mer informasjon enn du er klar for. Jeg må være forberedt på å gå til side slik at du kan ta dine egne valg. Slik kan jeg gi deg ubetinget kjærlighet og støtte, gi mild veiledning når det trengs, og få deg til å føle deg trygg selv når du gjør feil.

«I det øyeblikket som fordømming stopper gjennom aksept av hva som er, er du fri i sinn. Du har skapt rom for kjærlighet, for glede, for fred.»
Eckhart Tolle

Det handler om å gi deg tillatelse til å stole på din egen intuisjon og visdom. Selv uten mye erfaring å stole på, vet du likevel intuitivt hva som er nødvendig. Du vet hvordan å elske. Du trenger bare å stole på intuisjonen og den akkumulerte visdommen fra det du har opplevd tidligere.

Det handler om å ikke gi deg mer informasjon enn du kan håndtere. For mye informasjon kan lett få deg til å kjenne deg inkompetent og uverdig

Det handler også om å ikke ta fra deg styrken din. Tar jeg beslutningskraften bort fra deg, lar jeg deg føle deg ubrukelig og inkompetent. I de fleste tilfeller, trenger mennesker å ta sine egne valg, også du.

Det handler om å holde mitt eget ego ute av det. Jeg blir fanget i den fellen av og til – når jeg begynner å tro at din suksess er avhengig av min intervensjon, eller når jeg tror at feilene dine reflekteres negativt på meg, eller når jeg er overbevist om at uansett følelsene du velger å dytte på meg, handler det om meg i stedet for deg. Det er en felle jeg noen ganger har gått i. Jeg kan bli mer opptatt av min egen suksess. Da bekymrer jeg meg over om du tror på meg? Eller om din suksess reflekterter mine evner til å gi deg gode råd? Men dette tjener ikke deg – ikke en gang meg. For virkelig å støtte din vekst, må jeg holde egoet mitt borte og skape rom der du har mulighet til å vokse og lære.

«Rilke skrev:» Disse trærne er fantastiske, men enda mer fantastisk er det opphøyde og bevegelige rommet mellom dem, som med deres vekst også øker .»
Gaston Bachelard

Det handler om å gjøre deg trygg nok til å mislykkes. Når du lærer, vokser, eller går gjennom sorg, eller fra en tilstand til en annen, er du uvegerlig dømt til å gjøre noen feil underveis. Når jeg, holder tilbake fordømming, gir jeg deg muligheten til å finne veien inn til din egen styrke for å finne motet til å ta risiko og styrken til å fortsette, selv når du svikter. Når jeg forteller deg at feil bare er en del av reisen og ikke verdens undergang, vil du bruke mindre tid på å klandre deg selv for det og mer tid på å lære av feilene dine.

Det handler om å gi veiledning og hjelp med ydmykhet og at hjelpen er gjennomtenk. Er jeg klok, vet jeg når jeg skal holde tilbake veiledning. Det vil si når den får deg til å føle deg dum og utilstrekkelig, og når den skal serveres forsiktig. Det vil si når du ber om det eller er for bortkommen til å vite hva du skal be om.

Dette er en forsiktig dans jeg trener på for å gi deg det rommet du trenger. Å anerkjenne områdene der du føler deg mest sårbar og utilgjengelig, samt tilby den riktige typen hjelp uten å klandre deg, krever øvelse og ydmykhet.

Det handler om å skape en beholder for komplekse følelser, som blant annet frykt og traumer. Når du kan føle at du holdes på en dypere måte enn du er vant til, føler du deg trygg nok til å tillate de komplekse følelsene dine å komme til overflaten. De som normalt forblir skjult. Jeg er forberedt på å holde det du viser frem på en mild, støttende og ikke fordømmende måte.

Slik skapes et rom hvor du føler deg trygg nok til å falle fra hverandre uten å frykte at dette vil gi deg permanent ødeleggelse eller at du vil bli gjort narr av. Jeg er alltid der for å tilby deg styrke og mot.

Dette er ikke lett, og det er noe jeg trenger å lære mer om. Jeg kan ikke gjøre det hvis jeg er altfor emosjonell, hvis jeg ikke har gjort det harde arbeidet med å se på min egen skygge, eller hvis jeg ikke stoler på deg som jeg gir rom til. Jeg trenger å vise ømhet, medfølelse og selvtillit. Hvis jeg viser meg på en måte som ikke gir deg forsikring om at jeg kan takle vanskelige situasjoner, vil du ikke stole på meg.

«Et forhold oppstår mellom to personer og krysser rom og tid, og plutselig virker ingen som en fremmed.»
Vatsal Surti

Det handler om å tillate deg å ta forskjellige beslutninger og å ha forskjellige opplevelser enn jeg ville hatt. Å gi rom for deg, handler om å respektere våre forskjeller og innse at disse forskjellene kan føre til at du tar valg som jeg ikke ville tatt. Noen ganger, kan du for eksempel ta valg basert på kulturelle normer som jeg ikke kan forstå fra min egen erfaring. Når jeg gir rom for deg, gir jeg slipp på kontroll og respekterer forskjellene oss i mellom.

For meg er dette magisk og jeg takker for å ha møtt deg. Jeg vil alltid gi deg det romemt du trenger.


«Jeg ser deg, blomstre, halvåpen bok
fylt med så mange sider
av den detaljerte lykken
som vi aldri vil lese. Magiker-boken,

åpnet av vinden og leser
med våre øyne lukket …
sommerfugler flyr ut av deg, overrasket over
å ha hatt den samme ideen. «
Rainer Maria Rilke

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..