Ord har kraft

 «Mennesker hører deg fra det nivået du snakker til dem fra. Snakk fra hjertet, og de vil høre deg fra sitt hjerte.»
Marianne Williamson

Snakker vi negativt om våre nærmeste eller andre når de ikke er i nærheten?


Ord har makt. De er frøen som skaper fremtiden. Reflekterer ordene vi sier, fremtiden vi  ønsker å skape?

Det kan sies at ord bare er en refleksjon av dagens virkelighet og representerer den frukten som faller fra treet som eksisterer nå. Men dersom det vi opplever nå ikke er det vi vil, da er det viktig å foreta et bevisst valg ved å plante nye frø rundt oss.

Har du noen sinne tenkt slik: «Jeg er så ødelagt på grunn av fortiden min at jeg aldri vil lykkes med å oppfylle drømmene mine,» Kanskje du også har sagt det høyt når du har blitt spurt eller minnet om vanskelige tider i livet ditt?

Da lurer jeg på hvor lenge har du tenkt å holde fast ved den historien og være et offer for den?

Jeg forstår at du har opplevd mye tøft og vanskelig. Jeg spør bare hvor lenge du kommer til å holde fast ved den historien?

Sannheten er at en slik historie holder deg tilbake fra helbredelse.

I min virkelighet er å definere meg selv ut fra det vonde jeg har opplevd, faktisk å skyve andre unna. Det leder meg ingensteds.

Hvis du bærer på vonde opplevelser fra fortiden, spør jeg deg: Hvor kan de føre deg? Hvilke sjanser har du for et bedre liv? Hva kan du lære av det vonde du har opplevd?

«Når du arbeider med en vanskelig person, er alt som teller fra et åndelig ståsted, hvordan du reagerer og behandler vedkommende. Det handler ikke om å få den andre til å endre seg eller være enig med deg. Din åndelige vekst handler om måten du håndterer forholdet til vedkommende og situasjonen. Selv om situasjonen ville rettferdiggjøre at du opptrer hardt, motstå denne fristelsen. Be til himmelen for å rense og løfte dine tanker og følelser, slik at alt du gjør og sier er på linje med guddommelig kjærlighet. Dette er veien og formålet med lysarbeid. Dette er grunnen til at du er her.»
Doreen Virtue

Hver gang du holder på harme, skader du  deg selv. Mens du utad klandrer andre eller en situasjon, straffer du deg selv innvendig for å ha tillatt deg selv å være en del av dette forholdet eller erfaringen.

Enten du kjefter på deg selv for å ha blitt involvert eller bare spør deg selv hvorfor du ikke gjorde noe annerledes, skylder du fortsatt på deg selv. Du gir deg selv beskjed om at du ikke er til å stole på.

Når vi velger å ikke tilgi, enten det er oss eller andre, sitter vi fortsatt fast, uforanderlige, og ubevegelige. Det er som om vi er lenket til fortiden og menneskene som skadet oss, som hindrer oss fra å gå fremover og ut av gamle mønstre.ø

Å ikke tilgi er som å binde den ene enden av et tau rundt deg og den andre enden rundt et tre. Tauet representerer situasjonen der du ikke vil tilgi, og treet representerer den andre. Uansett hvor mange ganger du ber treet om å be om tilgivelse, er du fortsatt bundet fast med tauet.

Hvis du prøver å gå unna, kan du bare gå så langt som tauet rekker før tauet stopper deg. Hvis du har et dusin slike forhold, er det som å være knyttet til et dusin trær. Det er garantert utmattende.

Skal du forbli der og kjefte på treet eller trærne? Skal du fortsette å gå rundt treet så langt tauet rekker? Eller vil du gi slipp på  sinnet ditt og løsne tauet rundt deg?

Det tar tid, øvelse og tålmodighet, men med årene har jeg løst meg fra mine trær, inkludert barndommen. Det betyr ikke at jeg har rømt bort. Jeg har bare fjernet tauene av sinne som hold meg fast til de menneskelige trærne for å kunne skape nye relasjoner med dem. Før jeg kom så langt, var det ganske mange sannheter om livet og meg selv jeg måtte akseptere.

Jeg skaper min egen hverdag ut i fra hvilke tanker jeg velger å gi plass i sinnet mitt, og ved å tenke rausere tanker om meg selv og andre, blir livet mitt magisk.

«Livet er mange ting
deilig å smake
skjønnhet å inspirere
kjærlighet å dele
alltid i endring
aldri slutt!
Gigi Galluzzo

Jeg er fullt ut ansvarlig for mine egne følelser, og ved å slutte å gi andre skylden for hvordan jeg føler det, gir det meg en unik mulighet til å reparere alle uforløste triggere som jeg har fortrengt og stengt ute. Jeg knytter opp tauene til fortidens trær.

Jeg lytter til, og er ærlig, med mine egne følelser, og følger hjertets stemme som alltid vet mitt eget beste.

Å finne en aksept for og forståelse av alt som noensinne har skjedd meg, gjør det mye lettere å kunne gi slipp på sår og mennesker fra fortiden. Det er først da at jeg kan knytte nye og bedre bånd til dem og alle andre som kommer inn i livet mitt.

Har du tenkt å begynne  å frigjøre deg fra dine trær, et etter et? Den nyvundne friheten vil tillate deg å oppleve verden på en ny måte, være eventyrlysten og glad. Hver dag er en mulighet til å begynne på nytt. Hvert øyeblikk er en mulighet til å begynne på nytt.

«Jeg lærte at mot ikke var fravær av frykt, men seieren over den. Den modige er ikke den som ikke føler seg redd, men den som beseirer frykten.»
Nelson Mandela

Det krevdes mye arbeid å være oppmerksom og bevisst og å endre de negative tankemønstrene mine … Valget med å bare snakke positivt og om det jeg ønsker, er et av de viktigste valgene jeg noensinne har tatt … Jeg vil fortsette å ta dem hver dag.

Når jeg velger en slik vei vil jeg fort oppdage hvor mye som forvandles i og rundt meg.

Når jeg klarer å komme meg ut av negative tanker og tåken fra fortiden lenge nok, lysner det inne i meg.  Det er i slike stunder jeg beslutter å endre det som ikke tjener meg og mitt liv lenger. Jeg begynner å tro at jeg kan og bør gjøre noe jeg har ønsket å gjøre i lang tid, hvor det umulige begynner å se mulig ut. Det kan være så mangt.

«I de fleste tilfeller er negative kommentarer fra andre, deres egen frykt eller usikkerhet som blir projisert på deg. Hvis du lar dem, vil deres tvil sive inn og kaste deg bort fra din vei. Det er viktig å ha positivitet rundt deg. Bare del din drøm med mennesker som du vet vil støtte dine bestrebelser. »
Allison Maslan

Det kan være å overvinne en dårlig vane, be om tilgivelse eller gjennskape et brutt forhold. Når frigjøringen min starter opp, ser jeg plutselig mulighetene i meg, stadig bli større. Det er da jeg trenger støtte.

«Så lenge du lager en identitet for deg selv ut fra smerte, kan du ikke være fri fra den.»
Eckhart Tolle

Livet tester meg på mange måter. Heldigvis har jeg erfart at når jeg bestiger en fjelltopp vil beina mine bli sterkere. Og jeg har gått opp på mange topper til nå i livet mitt.

«Fortsett å bevege deg. Fortsett å  klatre. Fortsett å ha tro. Det handler bare om å klatre.»
Miley Cyrus

I slike øyeblikk kan jeg snu meg til venner og familie, bare for å oppdage at mennesker som har kjent meg lenge, ikke kan se de samme mulighetene eller deler troen min på endring. Muligheter er ofte  noe som bare skjer for meg, og de som elsker meg mest, kan ikke se eller tro på min begynnende tro, fordi de bare kan se i går.

Når jeg har et stort ønske om å gå videre, vet jeg  dypt i mitt innerste indre at det alltid er en vei forberedt for meg. Det er denne vissheten som får meg til å fortsette, til tross for motstand og hindringer.

«Du kan ikke virkelig begynne å sette pris på livet før det har slått deg ned et par ganger. Du kan egentlig ikke begynne å sette pris på kjærligheten før ditt hjerte har åpnet seg etter først å ha vært såret. Og du kan egentlig ikke begynne å sette pris på lykke før du har kjent tristhet. Når du har gått gjennom disse dalene, er utsikten fra fjelltoppen fantastisk. »
Susan Gale

Det er da den fremmede alltid viser seg. Den fremmede kommer når hjertet mitt har åpnet seg opp, er klart og har tro. Den fremmedes øye er skarpe og ikke farget av mine tidligere feil. Det er han som vil gi meg et tips eller uventet tilbyr meg en ny mulighet. Det er han som stopper og skifter dekk for meg på motorveien, eller gir meg et sted å bo for en stund. Det er han som lidenskapelig ser meg i øynene når de som skulle ha støttet meg, anklager meg eller snur seg bort fra meg.

Som en engel, kommer den fremmede inn i siste øyeblikk, og gir meg støtten og  rådene jeg trenger. Den fremmede kontakter en venn og utsetter seg for fare for å åpne en viktig dør for meg, fordi han ser noe godt i meg. Den fremmede er den som gir meg noe som er et mye større personlig offer enn jeg noen gang forstår, fordi han gjør det med ydmykhet, og uten forventninger. Den fremmede er den som tror på meg, når ingen andre vil tro på meg. Den fremmede løfter meg med ord av håp og optimisme når jeg er på mitt mest patetiske. Den fremmede lider stille, for å gi meg plass til å komme meg og prøve på nytt. Den fremmede møter meg halvveis på en bro som heter tro.

Den fremmede kommer til mine drømmer og lar dem gå i oppfyllelse. Den fremmedes hånd viser vei ut av ingenmannsland og redder meg rett før jeg sklir over kanten. Den fremmede kommer til perfekt tid og er et mirakel. Den fremmede er en  engel i livet mitt.

Jeg er oftest både den fremmede og engelen i mitt liv.

Hige etter kjærlighet
«Den tid vil komme
da, du med oppstemthet,
vil hilse deg selv ankommet
til din egen dør, i ditt eget speil,
og alle vil smile til dennes velkomsten,
og si, sitt her. Spis.
Du vil igjen elske den fremmede som var deg selv.
Gi vin. Gi brød. Gi tilbake ditt hjerte
til deg selv, til den fremmede som har elsket deg

hele livet, den du ignorerte
for en annen, som kjenner deg utenat.
Ta ned kjærlighetsbrevet fra bokhyllen,

fotografiene, de desperate notatene.
Riv bort ditt eget bilde fra speilet.
Sitt. Feir livet ditt.»
Derek Walcott

En av de viktigste beslutningene i mitt liv er at jeg har bestemt meg for å bare snakke ord som er i tråd med hva jeg ønsker å skape i livet mitt.

Det er derfor jeg  bestemmer meg for at du aldri vil høre meg snakke negativt om noen … Du vil aldri høre meg klage. Du vil aldri høre meg kritisere. Du vil aldri høre meg si, jeg har ikke råd til det, eller det er for hardt, eller jeg kan ikke gjøre det. Jeg prøver å se det beste i andre, selv når de møter meg på sitt verste.

Hvorfor?

Fordi det gjør livet mitt bedre. Det forsterker gleden min og beriker relasjonene mine … Dette er en av grunnene til at jeg har færre og færre negative sammenhenger i livet mitt. Snart ingen.

Det er ikke en enkel beslutning og jeg vil garantert falle tilbake til gamle vaner, men intensjonen lever i meg, og brenner som en klar flamme fylt med håp og tro. For hva kan jeg vinne med en slik beslutning? Jeg vinner tilbake mitt eget hjerte og finner igjen deler av meg som jeg trodde var gått tapt.

Mitt ytre speiler over enhver tvil, utelukkende mitt eget indre.

Hvordan er det med deg? Hvem er du? Hvem ser du i speilet?

Jeg velger å være glad nå! Hver dag gir meg en mulighet til å velge, fred eller sinne, tristhet eller glede, tilgivelse eller hevn, tillit eller mislykkethet, kjærlighet eller hat (likegyldighet). Min reaksjon på andre menneskers oppførsel, samt livets utfordringer, vil bestemme min egen lykke. Lykken er valget jeg tar hvert øyeblikk. Jeg velger å holde den i tankene mine, forfølge den med lidenskap,  skape den i meg, vise den med kroppsholdningen mi, og deretter dele den med alle på min vei.

Jeg velger lykke.

«Kjærlighet er å akseptere lys og mørke i seg selv, samtidig som man aksepterer lyset og mørke i andre. Dess mer lys du ser i deg selv, dess mindre plass blir det dermed til mørke. Essensen i kjærligheten, som møtet mellom to tvillingsjeler åpner opp for, er at den er uten krav, begrensninger, rammer og betingelser.»
Anne-Kristine Augestad

Sakte men sikkert. Sakte, men sikkert vinner du  kappløpet. Det er som  den gamle historien om haren og skilpadden. Tiden er inne for avslappede bevegelser, rolige skritt og et stødig hjerte. Du trenger å stole på at dersom livet leves i et roligere tempo, vil det gi større tilgang til drømmene dine og magi vil utfolder seg for deg og i deg. Å sette ned farten, gir lettere kontakt med de mer saftige elementene i livet og ikke minst tid til å nyte dem…

Det gir rom for å bli kjent med naturens store undre slik John O’Donohue utrykker det gjennom sine poestiske og vakre  ord:

«Naturen er den vennlige overflaten, det intime møte med en stor ukjent. Det er forbløffende å se hvor frimodige vi går på jorden, som om vi er dens eiere. Vi spankulerer avgårde, døve til stillheten i den uendelige kvelden for det ukjente som lever under bakken. Over det spinkle båndet av luft som danner himmelen rundt planeten vår, er en annen endeløs natt. Undring gjør det ukjente interessant, attraktivt og mirakuløst. En følelse av undring hjelper oss med å vekke den skjulte tilhørigheten og slektskapet som det ukjente har med oss.»

Det handler om å ikke gi opp og finne måter å roe ned på, å finne inn til ditt eget indre, din egen magi. Du blir så ofte sliten og mismodig over alle hindringene og motgangen som synes å tiltrekke deg som en magnet.  Motgangen som du så lenge ikke har forstått hvorfor alltid skal plage deg med sitt nærvær.

Endelig har du forstått. Du er i ferd med å kappe tilknytningen til gamle trær og plante nye frø for en bedre fremtid.

Du begynner å oppleve magien i hverdagen. … Du er på god vei til å finne lykken ved livet og drømmene dine vil etter hvert, garantert gå i oppfyllelse!

«Bare full aksept kan gi deg sann fred. Aksept betyr ikke resignasjon. Godta å bli venn med det som er vanskelig og forvandle det, i stedet for å prøve å bekjempe og ødelegge det.»

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..