Bygge broer

 

Denne vakre og tankevekkende historien vil jeg gjerne dele med deg i dag. Jeg sier ikke mer. Historien snakker for seg selv.

Bygge broer

Det var en gang to brødre som hadde hver sin gård ved siden av hverandre. I 40 år med gårdsdrift, hadde de delt alt, maskiner, arbeidskraft og varer uten den minste konflikt seg imellom.

Men så skjedde det noe. De to brødrene ble uvenner. Det startet som en vanlig misforståelse, men vokste gradvis til en situasjon der de begynte å skylde på hverandre med harde ord, etterfulgt av uker med stillhet.

En morgen banket det på døren til den eldre broren. Han gikk og åpnet og fant en snekker som bar på en verktøykasse. Han spurte om det var noen dager med arbeid her.

» Ja, » sa den eldste broren.» Jeg har en jobb til deg. Han så over elven mot gården. «Der bor min nabo, faktisk, det er min yngre bror.  Forrige uke var det en eng mellom oss, men han tok gravemaskina si til dammen der borte, så nå renner det en elv mellom oss.  Han har gjort det ut av ren ondskap mot meg, men nå skal jeg gi igjen. Ser du den bordhaugen borte ved låven? Jeg vil at du skal bygge meg et to meter høyt gjerde så jeg ikke ser gården hans i fremtiden. Kanskje det kan få ham til å roe seg ned.»

«Jeg tror jeg har forstått det,» sa snekkeren » Vis meg hvor du har utstyret ditt, og jeg skal gjøre en jobb slik at du vil bli fornøyd.»
Den eldre broren måtte til byen for å handle, men først hjalp han snekkeren med materialene , og så dro han i vei. Snekkeren jobbet hardt hele dagen med å måle, sage og spikre. Ved solnedgang returnerte broren og snekkeren var nettopp ferdig med jobben sin.

Med store øyne og gapende munn, stirret han på snekkerens verk. Det var ikke et gjerde i det hele tatt! Det var i stedet en bro! En bro som strakte seg over elven fra den ene siden til den andre! Det var et mesterverk med et vakkert brorekkverk.

De to brødrene sto på hver side av broen og begynte å gå mot hverandre. De møttes midt på broen og den yngre broren sa: «Hvilken  god nabo du er etter alt jeg sa og gjorde mot deg.»  Så klemte de hverandre og så på snekkeren.

«Du må gjerne være her et par dager, vi har mer arbeid for deg,» sa den eldste broren.
«Jeg vil veldig gjerne være her,» sa snekkeren. «Men jeg har mange flere broer å bygge.»

Forfatter Ukjent

Jeg fant historien på Personligt Ledarskap sin FB side og har oversatt den til norsk.

https://www.facebook.com/www.torkildskold.se

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..