Livet er en gave

Hvor ofte har jeg ikke klaget på, kritisert og fordømt dem som kanskje  er litt annerledes enn det jeg er? Jeg vet at jeg for ofte går i denne fellen og  når det skjer blir jeg lei meg fordi det ikke er slik jeg ønsker å være. Det er ikke slik jeg ønsker å leve livet mitt …

Jeg antar dette er hva det vil si å være menneske. Det er så lett å reagere negativt, å dømme og kritisere, heller enn å akseptere, vise kjærlighet og toleranse.  Dessverre skjer ikke alltid reaksjonene mine overfor andre slik jeg ønsker at de skal skje, og det gjør meg ikke lykkelig.

«Mellom stimulus og respons er det et mellomrom. I det rommet er vår makt til å velge vår reaksjon. I svaret ligger vår vekst og vår frihet.»

Viktor E. Frankl

Jeg tar meg for ofte ikke tid til å se bak ordene, eller handlingene til den eller de jeg er uenig med eller kjenner antipati for. Dermed glemmer jeg å være god og fortsetter å lete etter feil. Med litt disiplin, kunne jeg lett gå fra å være negativ til positiv, fra å være slem til å tåle motgang, fra å være fordømmende til å være tolerant og kjærlig.

Det er så sant som et klokt hode en gang sa: «Vi er alle sammen om dette, og hvis en vinner, vinner vi alle. Livet er en gave, så la oss bare sette pris på det, elske og nyte det sammen.»

Livet er en gave

«I dag før du tenker på å si et uvennlig ord-
tenk på noen som ikke kan snakke.

Før du klager på smaken av mat-
tenk på noen som ikke har noe å spise.

Før du klager på din mann eller kone-
tenk på noen som roper til Gud om en ledsager.

Tenk før du klager på livet-
tenk på noen som gikk for tidlig til himmelen.

Før du klager på dine barn-
tenk på noen som ønsker barn, men er ufruktbare.

Før du krangler om det skitne huset, det var  noen som ikke vasket og ryddet-
tenk på de menneskene som lever å gaten.

Før du roper om avstanden  du må kjøre –
tenk på noen som går samme distanse på beina.

Og når du er sliten og klager på jobben din-
tenk på de arbeidsledige, funksjonshemmede og de som ønsket at de hadde en jobb.

Men før du tenker på å peke med fingeren eller fordømme en annen,
husk at ingen av oss er uten synd, og  at vi alle svarer til en herre.

Og når deprimerende tanker synes å trekke deg ned
sett et smil på ansiktet ditt og takk Gud at du er i live og fortsatt oppegående.

Livet er en gave – Lev det, nyt det, feir det, og oppfyll det »

Ukjent.

Alt handler om hvor bevisst jeg er, om jeg tar meg tid til å lytte til ordene som ikke blir uttrykt. Ordene som jeg føler ligger gjemt dypt inne i dem, som i alle fall tilsynelatende ikke vil meg vel. Kanskje det bare er et uttrykk for deres smerte. En smerte som blir for tung å bære alene. Dermed projiserers den over på meg.

Faktisk, kan den som er negativ overfor meg ha rett. Det som blir sagt, enten med ord eller kroppsholdning er et signal til meg om at jeg må gå i meg selv og endre meg.

Er det noen som har kritisert  deg i det siste? Prøv å snu saken rundt, og la dem vite hvor mye du setter pris på dem? Hva hindrer deg? Livet er kort. Lev godt og ikke stress for mye. Elsk menneskene som de er og gi slipp på behovet for å endre dem. Kanskje det er du som trenger å se innover i deg selv og endre deg?

«Aldri undervurdere din makt til å endre deg selv, aldri overvurderer din makt til å forandre andre.»

Wayne W. Dyer

I livets kamp er det ikke kritikeren som teller. Det er heller ikke den som peker ut den sterke mannen som snubler eller han som gjør store gjerninger, men kunne ha gjort bedre. Det som teller er hvordan jeg   forholder meg til mitt livs mange utfordringer. På samme måte handler det om hvordan du forholder deg til ditt livs utfordringer.

«Fortjeneste tilhører den som virkelig prøver;
hvis ansikt er skjemmet av støv og svette og blod;
som kjemper frimodig, gjør feil og mislykkes igjen og igjen,
preget av stor entusiasme og hengivenhet,
men kjemper for sine idealer;
som endelig vet hva som kjennetegner en stor prestasjon;
og som i verste fall, hvis han mislykkes,
i det minste gjør det mens han frimodig tør,
slik at hans plass aldri vil være
blant de likegyldige og engstelig sjeler som verken kjenner seier eller nederlag.»

Theodore Roosevelt

Mine utfordringen for i dag og alle dager:

Hver ny dag er en ny begynnelse,
til å lære mer om meg selv
til å bry meg mer om andre,
til å le mer enn jeg gjorde,
til å oppnå mer enn jeg trodde jeg kunne,
og til å være mer enn jeg var før.

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..