Ord

dscn5817

«Lukk øynene, slik at hjertet kan bli øyet og med den visjonen se en annen verden.»

Rumi

Jeg våknet tidlig i dag og ordene fra Arthur Ashe kom som et lysglint gjennom den mørke natten. For meg er det blitt som et mantra, en leverelger for det jeg ønsker å være:

«Begynn der du er. Bruk det du har. Gjør det du kan…»

Jeg kan ikke forestille meg en dag eller en situasjon hvor dette ikke er god veiledning. Det fører meg inn i nåtiden, legger sinne og frustrasjon bak meg og fører meg bort fra frykt for fremtiden.

Hvordan skal jeg nå inn til deg fra et slikt ståsted? Vi, som er som ensomme øyer med farlig farvann mellom oss. Hva annet har jeg enn ordene og tankene mine å nå deg med? Jeg vet at de kan skape broer som binder oss sammen. Uten dem er avstanden mellom øyene ufremkommelig. Kjærlighet, anerkjennelse og forståelse reiser over den kjøre broen og gjør oss i stand til å oppdage hverandre og vekke en hittil ukjent nærhet.  Faktisk merker jeg at broen blir sterkere for hver dag. Jeg vet at den vil tåle de heftigste stormer så lenge den blir passet på med kjærlig aktsomhet. Så derfor tar jeg i bruk det jeg har nå og gjør det jeg kan nå.

dscn5853

Det har ingen hensikt å leve med en forestilling om at en gang i fremtiden, vil alt være annerledes. Det kan jeg ikke vite. Det kan ikke du vite. Det jeg vet er det som er akkurat her jeg er. Det magiske er at når jeg våger, og lever ut fra her og nå, skapes det muligheter på magisk vis. Muligheter som jeg ikke en gang visste fantes. Det vet du da! Du leser ordene mine og kjenner hvordan de treffer deg, omslutter deg og gir deg håp…

«Uansett hvor jeg er når du føler deg syk i hjertet, og er lei av livet, eller når du snubler, og faller og vet ikke om du kan reise deg opp igjen, tenk på meg. Jeg vil være der å se,  smile og heie på deg.»

Arthur Ashe

Ord er aldri bare ord. Dybden i det jeg forteller deg og du meg, både i ord og tanker vil uunngåelig avsløre våre innerste dybder og er våre sjelers speil mot hverandre. Når ord blir valgt med ærbødighet og omsorg, kan ord ikke bare beskrive det de sier, men også gi rom for det som aldri blir sagt. For meg er det ren magi, og  gir hver liten opplevelse skjult betydning og nærhet til deg.

Derfor bruker jeg anledningen til å fortelle deg hvor vakker du er. Hvor mye godt som bor i deg. Ikke bry deg om det, de som ikke vil deg vel sier. Lytt til alt det gode som omgir deg, stjernene, soloppgangen, månen, vindens hvisking og alt det andre som jeg ikke har nevnt.

«Når du ser noe vakkert i noen,  fortell  det til dem. Det kan ta  bare et sekund å si, men for dem kan det vare et helt liv.«

dscn5741

Den samme strømmen av liv som går gjennom mine årer, renner gjennom dine årer og danser på rytmiske vis en herlig dans. Det er det samme livet som springer ut i glede gjennom utallige gresstrå og bølger av blader og blomster.

«I alles liv, på et eller annet tidspunkt, går vår indre ild ut. Den tennes igjen etter et møte med et annet menneske. Vi bør alle være takknemlig for de menneskene som tenne den indre ilden vår. »

Albert Schweitzer

Jeg er deg evig takknemlig. Du så meg og løftet meg opp slik at ilden igjen kunne brenne i hjertet mitt. Jeg vet at din ild også har vært slukket. Den er i ferd med å tennes igjen fra varmen fra min ild. Sammen skaper vi bølger av varme som spres og når inn i de mørkeste kroker.

«Fra det vi får, kan vi  skape et liv… Det vi gir; skaper imidlertid et liv. »

Arthur Ashe

Livet synes ikke alltid å være på min side.  Alt kjennes tung og jeg vet ikke om jeg klarer flere oppoverbakker. Men så, som ved et trylleslag edrer det seg, og jeg oppdager en skjult skatt i all elendigheten. Har ikke du også opplevd det? Jeg har opplevd det mange ganger. Hvordan? Jo, ved å se budskapet bak det som var negativt. Det jeg trengte å lære, eller forstå eller oppdage. Noen ganger må jeg erfare det om igjen og om igjen, fordi jeg ikke vil lytte til budskapet. Jeg er sta og gjenstridig. «Jeg vet best,» tenker jeg.

dscn5688

«Hvis jeg skulle si:» Gud, hvorfor meg? » om de dårlige tingene, da skulle jeg også ha sagt: «Gud, hvorfor meg?» om det gode som skjedde i livet mitt. »

Arthur Ashe

Alt handler om bevissthet. Om hva jeg velger å fokusere på. Fokuserer jeg på det som er negativt, får jeg mer av det samme negative. Fokuserer jeg på det som er positivt, får jeg mer av det. Men først må jeg akseptere det som er. Jeg kan ikke  benekte det som er her og nå. Det er fundamentet for all vekst og utvikling.

» Alt eksponert for lys blir synlig, og alt som er opplyst i seg selv blir lyset selv. »

St. Paul

Jeg gleder meg over å kunne dele ordene mine med deg. Jeg tenker oftere og oftere at alt handler om å støtte hverandre og løfte hverandre opp. Det hjelper ikke å drømme om en perfekt fremtid, om vi ikke tar utgangspunktet i det som er rundt oss. Når jeg hjelper deg, hjelper jeg samtid meg selv. For vi henger sammen med hverandre som skapninger født på denne jorden. Jeg kan ikke berike meg på din bekostning, eller vice versa. Gjør vi det, vil vi uten tvi, i et langt perspektiv, bli tapere begge to. Slik er faktisk universets lov:

«Alt henger sammen.»

dscn5702-kopi

Samtidig kan jeg ikke tvinge mine ord og tanker på deg. Det er helt opp til deg om du vil forholde deg til dem. For meg er det viktig at den kjærligheten jeg øser over deg, ikke skal kjennes som et åk. Jeg vil at du skal kjenne deg fri til å ta dine egne valg, samtidig som du  blir løftet opp av mine kjærlige energier. De omslutter deg med varme og omsorg uten å binde deg fast.

Husk derfor alltid at du er fri og tar dine egne valg, går dine egne veier, uansett hva som skjer og hva andre måtte prøve å tvinge deg til. Om du ikke allerede har begynnt, så begynn i dag med det du har, på den veien som er tiltenkt deg.  Du vet helt sikkert hvilken vei det er. Om du skulle være i tvil, så lytt til hjertets stemme. Den vil aldri lede deg vill. Ikke vent til alt blir perfekt. Det blir det aldri.

» Kjærlighet er vår sanne skjebne. Vi finner ikke meningen med livet i oss selv alene – vi finner den med en annen. »

Thomas Merton

dscn5693

Besøk siden min på FB, Synnas verden

https://www.facebook.com/Synnasverden/?ref=bookmarks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..